Nieuws

Nieuws
Coronel Dakar Team met 2 auto's naar Dakar
Coronel Dakar met 2 auto's naar Dakar

Met een druk bezochte uitzwaaisessie bij het Coronel Adventure Indoor Klimpark is het volgende Dakar-avontuur voor het Coronel Dakar Team officieel begonnen.

Thierry Neuville wint WRC Rally van Japan
Thierry Neuville wint WRC Rally van Japan

Met veel doorzettingsvermogen wist Thierry Neuville de overwinning van de FORUM8 Rally Japan onder de neus van Elfyn Evans weg te kapen.

Dubbele vreugde in Spanje voor Ogier en Toyota
Ogier en Toyota winnen in Spanje

Sébastien Ogier stormde naar zijn eerste overwinning in het hybridetijdperk van het FIA World Rally Championship in de Rally de España terwijl hij hielp de constructeurstitel voor Toyota Gazoo Racing veilig te stellen.

Knappe 2e plaats voor Eduard Eertink in GR Yaris Challenge tijdens Twente Rally
Eduard Eertink 2e in Yaris challenge

Knappe 2e plaats voor Eduard Eertink in GR Yaris Challenge tijdens Twente Rally

GR Yaris Challenge beleeft fantastisch debuutjaar
Fantastisch debuut GR Yaris Challenge

Ook in de Rocar-Tech Twente Rally viel de GR Yaris Challenge op, net als eerder dit seizoen.

Kremer en Coronel testen in Spanje
Kremer en Coronel testen in Spanje

Coronel rijdt deze rally, meetellend voor het FIA Cross Country World Rally Championship, niet zelf, maar zal naast Michel Kremer plaats nemen.

Erik van Loon kiest voor zekerheid
Erik van Loon kiest voor zekerheid

Erik begon de proloog iets te enthousiast: “Ik legde de Toyota Hilux na 1 kilometer bijna op zijn dak

Anja van Loon leert veel in Andalusie
Kobus en Nortier grijpen naast het zilver
V/d Heuvel kritisch op kampioenschap
Peter Mangnus Historic Rally kampioen
van Loon hoopt op podium in Andalusie
Crash voor snelle Yannick Vrielink in Twente
Hans Weijs Nederlands kampioen in Twente
Goede seizoenafsluiter voor Bob de Jong
1 / 11

Preproloog 2022 nieuwe datum en locatie

Preproloog, het grootste rally evenement van Nederland, vindt dit jaar niet plaats op zondag 6, maar zondag 20 november. Het evenement, waar Nederlandse en Belgische deelnemers aan de Dakar 2023 rally, maar ook de deelnemers aan andere rally’s zoals de Marocco Desert Challenge en Africa Eco race zich presenteren, verhuist bovendien naar het Overijsselse Markelo.

Reden voor de verhuizing van het evenement is het niet rond krijgen van de vergunning op de vorige locatie in Eersel. Na twee eerdere annuleringen vanwege corona betekende dat een behoorlijke domper voor de organisatie, die vreesde voor een derde jaar zonder Preproloog.

Maar na een verkenning van alternatieve locaties kwam het evenement terecht bij de zandwinning ‘Domelaar’ van de Gebroeders Van der Heiden in Markelo. ‘’Een unieke locatie waar we alles kunnen doen wat we willen laten zien, en met zelfs meer mogelijkheden dan op onze vorige locatie’’ aldus organisator William Zweerts de Jong. ,,Van der Heiden was meteen enthousiast en de Gemeente Hof van Twente was bereid om de benodigde vergunningen te verlenen. Daarmee staan alle seinen op groen voor een spectaculaire Preproloog op 20 november in Markelo!’’

Twee weken later
Dit betekent dat de Preproloog dit jaar dus niet op 6 november maar op 20 november plaats vindt. De deelnemers zijn enthousiast over de nieuwe locatie en datum, want dat betekent dat ze twee weken langer kunnen werken aan alle materieel om op klaar te zijn voor de Preproloog. Het inschepen van de voertuigen naar de Dakar rally vindt anderhalve week na het evenement plaats.

The Road to Dakar
Het evenement, met de ondertitel ‘The Road to Dakar’ is een demonstratie waarbij de teams laten zien met wat voor materieel ze in 2023 aan de start staan in de grote rally’s. Auto’s, motoren, side-by sides en niet te vergeten de rallytrucks zullen aan de start staan van de Preproloog als aftrap voor het nieuwe rallyseizoen. Daarmee vormt het evenement een unieke kans voor alle sponsors en rallyfans, want dichterbij de actie kun je niet komen zonder een vliegticket te kopen!

De Domelaar Markelo
Het evenement in Markelo is eenvoudig aan te rijden via afslag Markelo vanaf de A1. Op het terrein wordt een demonstratiebaan aangelegd met heel veel zand en de nodige ‘duinen’ waardoor de toeschouwers waar voor hun geld krijgen. Daarnaast is de paddock voor het publiek toegankelijk waardoor de fans van dichtbij de techniek kunnen zien, en met hun rallyhelden kunnen spreken of op de foto kunnen. Verder is er een markt met stands van verschillende merken en toeleveranciers, waaronder fanshops en uiteraard een catering plein.

Tickets
Betaalde tickets voor de twee afgelaste edities van de Preproloog kunnen alsnog worden gebruikt voor het evenement op 20 november in Markelo. Kaartverkopers ontvangen ook nog vóór het weekend bericht. Wanneer je nog geen tickets hebt dan kun je die hier bestellen!

RSS News Feed