Nieuws

Nieuws
Paul Souman zet positieve lijn door in ELE Rally
Souman zet positieve lijn door in ELE Rally

De positieve flow die rijder Paul Souman en navigator Arjen Alons al in de Belgische Sezoensrally te pakken hadden, zette het duo in de ELE rally voort.

GR Yaris Challenge opent seizoen in ELE Rally
Yaris Challenge opent seizoen in ELE Rally

Tijdens de 58e editie van de ELE Rally ging het tweede seizoen in de GR Yaris Challenge van start.

Bob de Jong wint voor vierde keer de ELE Rally
Bob de Jong wint alweer de ELE Rally

Met zijn vierde zege in de ELE Rally komt rallyrijder Bob de Jong op de tweede plaats van veel-winnaars, op gelijke hoogte met Henk Vossen en alleen rally-legende Jan van der Marel met vijf titels nog voor zich!

VDZ Racing maakt de nodige kilometers in ELE Rally
VDZ Racing maakt de nodige kilometers

Afgelopen weekend stond VDZ Racing, met Roel van der Zanden en Gijs Boom, eindelijk weer eens aan de start van een rally.

Sterk podium voor Van Deijne in ELE Rally
Sterk podium voor Van Deijne in ELE Rally

Kevin van Deijne en Hein Verschuuren hebben met een sterke tweede plaats in de 58e ELE Rally goede zaken gedaan voor het Open Nederlands Rally Kampioenschap.

Klein Kromhof en Deij winnen loodzware ELE Rally
Klein Kromhof en Deij winnen ELE Rally

Maar liefst 11 Renault Clio’s verschenen aan de start van de tweede ronde van de Motul Clio Rally Trophy, de ELE Rally rondom Son.

Biesheuvel wint ELE Historic Rally
Biesheuvel wint ELE Historic Rally

Met een hagelnieuwe bolide werden Antoine Biesheuvel en Saskia Bleijenberg de winnaars van de 5e ELE Historic Rally.

De Jong wint zonovergoten ELE Rally
Bob de Jong aan kop in de 58e ELE Rally
Op naar de thuisrally.
Dwars in de ELE Rally.
e Jong en e Wild hebben zin in ELE Rally
Vol deelnemersveld in 58e ELE Rally
De ELE klassementsproeven belicht
Souman haalt doelstelling in Sezoensrally
1 / 8

Historic BRC:Deveux verstevigt leiding

In het Historic Belgian Rally Championship werd de logica gerespecteerd in de Sezoensrally, verreden in en om het Noord-Limburgse Bocholt. Op een parcours met 23% onverhard, stuurde Dirk Deveux zijn Ford Sierra 4×4 Cosworth onbedreigd naar de overwinning.

Christophe De Leeuw had vooraf aangekondigd dat hij de strijd aan wilde gaan met Dirk Deveux, maar de man uit Bocholt besefte al vroeg dat het onbegonnen werk was met zijn Opel Ascona A. “Op de tweede proef, Brueghel, een proef die voor iedereen nieuw was, heb ik echt maximaal aangevallen. Ik wilde zien of het haalbaar was om Dirk te bedreigen. Ik nam alle risico’s, maar eindigde toch nog op 9 seconden. Toen wist ik dat ik niet moest aandringen. Bovendien moest ik in de slotronde echt van het gas omdat de koppeling aan het begeven was. Gelukkig hebben we het wel gehaald op een logische tweede plaats,” vertelde De Leeuw.

De overwinning ging dus naar Dirk Deveux. “Ook wij hadden helaas problemen met de koppeling,” vertelde de Ford-rijder. “We hadden vooraf de ambitie om te rijden voor een mooie plaats algemeen, maar vanaf de vierde proef begon de koppeling te slippen. We moesten het tempo laten zakken om de finish te halen, wat gelukkig wel lukte.”

Na de opgave van Frank Jorissen (mechanisch), werd Nick Hoens met zijn Opel Manta A knap derde, ondanks het feit dat zijn navigator de ganse dag ziek was. Rainer Hermann had heel wat moeite om het vermogen op het onverhard aan de grond te krijgen. De BMW-rijder ging ook nog eens van de baan, wat hem meer dan 2 minuten kostte, zodat er niet meer dan een vierde plaats in zat. Eric Louies stuurde zijn Opel Ascona naar de vijfde plaats en Bram Schrooten werd met zijn Ford Escort Mk2, ondanks een herstart na een panne met de ontsteking, zesde. Dirk Vermeersch gaf op met een motorbreuk.

Tekst: PR BRC
Foto's: Niek Bakker
RSS News Feed