Nieuws

Nieuws
ACtronics nieuwe hoofdsponsor Achterhoek Rally
ACtronics hoofdsponsor Achterhoek Rally

ACtronics heeft haar naam heeft verbonden aan de Achterhoek Rally, die op 3 oktober in en om Eibergen verreden zal worden!

Volle inschrijflijst Achterhoek Berkeland Rally
Volle inschrijflijst Achterhoek Berkeland Rally

Hoewel de inschrijving nog maar iets meer dan een week geopend was, zit de voorlopige deelnemerslijst van de 2e Achterhoek Berkelland Rally al tjokvol!

WRC Kalender bekend voor de rest van 2020
WRC Kalender bekend voor de rest van 2020

De FIA heeft de kalender voor de rest van 2020 voor het door het COVID-19 virus ontregelde WRC kampioenschap bekendgemaakt.

Nieuwe kalender met 7 rally's voor BRC 2020
Nieuwe kalender met 7 rally's voor BRC 2020

De promotor van het Jobfixers Belgian Rally Championship en de Belgische autosportfederatie RACB hebben in samenspraak met de verschillende organisatoren een nieuwe kalender opgemaakt voor het Belgisch rallykampioenschap 2020. 

Rallykampioen probeert fit te blijven tijdens corona crisis
Rallykampioen probeert fit te blijven

Bob de Jong probeert fit te blijven tijdens de corona crisis

WRC Rallies van Portugal en Italië uitgesteld
WRC Rallies van Portugal en Italië uitgesteld

Als gevolg van de aanhoudende wereldwijde verspreiding van het Coronavirus (COVID-19) zijn de Vodafone Rally de Portugal 2020 en de Rally Italia Sardegna 2020 beide uitgesteld.

DRM-organisatoren plannen alternatieve data
DRM-organisatoren plannen alternatieve data

DRM-organisatoren plannen alternatieve data in verband met de Corona crisis

Rally van Wallonië en Sezoens Rally gecancelled
Spa Rally verplaatst naar 12 en 13 december
Nog een paar oudere albums
Weten jullie nog?
Sebastien Ogier wint ingekorte WRC Rally van Mexico
Ook TAC Rally uitgesteld
WRC Rally van Chili gecancelled
Morocco Desert Challenge twijfelactig
1 / 11

ten Brinke besluit zware proef met prima klassering

In hun Toyota Hilux reden Bernhard ten Brinke en Tom Colsoul een groot deel van de achtste Dakar etappe samen met de snelste 4 coureurs van het autoklassement. Hoewel onderweg geplaagd door kleine problemen, finishte de Toyota-equipe de special over 477 km op een goede zevende plaats, op 10min19 van dagwinnaar Mathieu Serradori. “We zijn tevreden met P7. Dit was vandaag het maximaal haalbare.”

Uit respect voor de verongelukte motorcoureur Paulo Gonçalves kwamen de motoren en de quads vandaag niet aan de start. Voor de auto’s bleek het ‘rondje’ met als start- en finishplaats Wadi Al-Dawasir nogal pittig gekruid, zo merkten Bernhard en Tom. “Net als gisteren ging het op sommige stukken weer heel hard, maar vandaag moesten we een ander type duinen door. Zwaardere en moeilijkere duinen”, vertelt Bernhard ten Brinke. “Dit was een lange en zware etappe. Ook omdat de sporen van de motorrijders ontbraken.” 
 
De Nederlands/Belgische Toyota-equipe vertrok vanmorgen als vierde en haalde na 200 kilometer de top 4 van het autoklassement bij: leider Carlos Sainz, Toyota Gazoo Racing-teamgenoot Nasser Al-Attiyah, Stéphane Peterhansel en Yazeed Al Rajhi (Toyota). “De laatste 150 kilometer hebben we met zijn vijven opgereden, waarbij we afwisselend de kop namen. Dit betekende meteen dat we geen betere tijd konden rijden, dan we gedaan hebben.”
 
In het eerste deel moest de Toyota-equipe nog wel even improviseren toen het scharnier van Bernards deur afbrak. “We waren 50 km onderweg toen mijn deur ineens van boven ging openstaan. Tyraps brachten uitkomst. Tijdens het rijden heb ik de deur aan de rolkooi vastgetrokken, zodat we er geen last meer van hadden. De noodreparatie heeft wel iets tijd gekost, maar niet veel.”
 
Aan de finish bleek een steen een olieleiding te hebben geraakt, waardoor de auto olie verloor. Bernhard ten Brinke: “Om geen enkel risico te lopen, heeft Giniel (De Villiers, teamgenoot, red.) ons naar het bivak gesleept. Het kenmerkt de teamspirit bij Toyota Gazoo Racing.” In het algemeen klassement is Bernhard ten Brinke gepasseerd door dagwinnaar Mathieu Serradori (Century). De Nederlandse Toyota-coureur staat achtste op 4min18 van Serradori. “Morgen gaan we er weer voor”, besluit Bernhard ten Brinke strijdlustig.

Tekst en foto's: Press release
RSS News Feed