Nieuws

Fernemont met Citroen C3 Rally 2 in BRC

Adrian Fernémont, tweevoudig Kampioen van België (2019 en 2021), nam vorig seizoen een lange break, maar in 2024 maakt hij zijn comeback in het kampioenschap. Hij zal 5 wedstrijden in het Belgisch kampioenschap afwerken met de Citroën C3 Rally2 van Christophe Devleeschauwer, met steun van Click2move by Declerc. Vanaf de Rally van Haspengouw is hij er weer bij, met Antoine Podgorny als copiloot.

De wagen werd deze week voorgesteld bij Click2move in Naninne. “Dit is het begin van een nieuw hoofdstuk in mijn loopbaan,” vertelt de piloot. “Na zes seizoenen aan het stuur van een Skoda, zal ik vijf manches van het BRC rijden met de Citroën C3 Rally2 van Delveeschauwer: de Rally van Haspengouw, de Rally van Wallonië, de Sezoensrally, de East Belgian Rally en de Spa Rally.”

Dit seizoen worden de nota’s gelezen door Antoine Podgorny. “In september hebben we al eens samengewerkt en dat ging goed. Daarom gaan we samen verder, ook met Christophe. We krijgen verder technische bijstand van DG Sport.”
Vijf weken voor de start van het seizoen, kijkt Adrian Fernémont uit naar zijn comeback. “Ik wil dit seizoen terug rijplezier hebben, opnieuw genieten van het rallyrijden. Dat is mijn belangrijkste doelstelling. Als dat lukt, dan zullen de tijden wel volgen. We kunnen misschien niet mikken op de titel, maar ik wil in elke rally wel meestrijden voor het podium.”
De eerste wedstrijd is de Rally van Haspengouw op 24 februari. “Na 10 maanden zonder nationale wedstrijd, is Haspengouw ideaal om terug ritme op te doen. Op dat parcours kan ik mijn draai vinden met de C3, die ik nog niet goed ken. Het is de bedoeling om daar een goede afstelling te vinden voor de wedstrijden die daarna volgen, vooral de Rally van Wallonië, mijn thuisrally.”

Tekst en foto's: PR BRC
RSS News Feed