Nieuws

Nieuws
ACtronics nieuwe hoofdsponsor Achterhoek Rally
ACtronics hoofdsponsor Achterhoek Rally

ACtronics heeft haar naam heeft verbonden aan de Achterhoek Rally, die op 3 oktober in en om Eibergen verreden zal worden!

Volle inschrijflijst Achterhoek Berkeland Rally
Volle inschrijflijst Achterhoek Berkeland Rally

Hoewel de inschrijving nog maar iets meer dan een week geopend was, zit de voorlopige deelnemerslijst van de 2e Achterhoek Berkelland Rally al tjokvol!

WRC Kalender bekend voor de rest van 2020
WRC Kalender bekend voor de rest van 2020

De FIA heeft de kalender voor de rest van 2020 voor het door het COVID-19 virus ontregelde WRC kampioenschap bekendgemaakt.

Nieuwe kalender met 7 rally's voor BRC 2020
Nieuwe kalender met 7 rally's voor BRC 2020

De promotor van het Jobfixers Belgian Rally Championship en de Belgische autosportfederatie RACB hebben in samenspraak met de verschillende organisatoren een nieuwe kalender opgemaakt voor het Belgisch rallykampioenschap 2020. 

Rallykampioen probeert fit te blijven tijdens corona crisis
Rallykampioen probeert fit te blijven

Bob de Jong probeert fit te blijven tijdens de corona crisis

WRC Rallies van Portugal en Italië uitgesteld
WRC Rallies van Portugal en Italië uitgesteld

Als gevolg van de aanhoudende wereldwijde verspreiding van het Coronavirus (COVID-19) zijn de Vodafone Rally de Portugal 2020 en de Rally Italia Sardegna 2020 beide uitgesteld.

DRM-organisatoren plannen alternatieve data
DRM-organisatoren plannen alternatieve data

DRM-organisatoren plannen alternatieve data in verband met de Corona crisis

Rally van Wallonië en Sezoens Rally gecancelled
Spa Rally verplaatst naar 12 en 13 december
Nog een paar oudere albums
Weten jullie nog?
Sebastien Ogier wint ingekorte WRC Rally van Mexico
Ook TAC Rally uitgesteld
WRC Rally van Chili gecancelled
Morocco Desert Challenge twijfelactig
1 / 11

Team Bastion Hotels klaar voor Dakar

Het nieuwe jaar is begonnen, en vanaf deze plaats wensen we u en jullie allemaal een fantastisch 2020 toe! Maik, Rob, Jan, Werner en Gert-Jan hebben weinig meegemaakt van de jaarwisseling want op 1 januari waren ze al vroeg op Schiphol te vinden. Via Parijs ging de vlucht naar Jeddah in Saoedi-Arabië waar het allemaal plaats gaat vinden. Maik bericht vanuit Jeddah:

"Vanmorgen vroeg op en om 8:30 uur in de haven na zo'n 20 km door de stad. Natuurlijk waren daar weer de gebruikelijke onbegrijpelijke procedures met maar één resultaat: wachten en wachten. Gelukkig was daar uiteindelijk die reusachtige GINAF van Werner en onze straat-Hilux met daarachter de wedstrijdauto op de trailer. Ze kwamen als een koninklijk gevolg van de boot en heel belangrijk: zonder schades!

Daarna naar het werkbivak gereden, weer een 25 km verderop. Het valt ons op: Jeddah is niet alleen groot met zo’n 3,5 miljoen inwoners, maar vooral uitgebreid. Er is geen echte massale hoogbouw en daardoor zijn de afstanden groot. Ander voorbeeldje, vanavond naar een restaurant: 20 km heen en 20 km terug. De wegen in de stad zijn vaak breed, voor minder dan 4 banen doen ze het hier niet.

Na wat klussen om de Hilux perfect te maken zijn we vanmiddag voor een shakedown gegaan, ofwel een proefritje. Zo’n 50 km buiten de stad had men een ruimhartig gebied van zo’n 100 km2 uitgezet waar we konden proefrijden. Belangrijkste doel is checken of er geen gekke dingen aan de auto zijn. Conclusie: alles prima."

Morgen om 6:00 uur op, want om 7:30 worden de mannen verwacht voor de scruteneering oftewel het keuren van de auto's en ook henzelf.

Tekst en foto's: Press release
RSS News Feed