Nieuws

Speciale “Wim Luijbregts Trofee” uitgeschreven voor de ELE Rally

Het is Stichting ELE Rally een genoegen om eer te brengen aan het leven van voormalig tweevoudig ELE-winnaar Wim Luijbregts. Fan van het eerste uur – en deel van de ELE-organisatie – Max Dijkmans volgt Wim al vanaf kleins af aan. Hieruit is een hechte vriendschap ontstaan tussen Wim en Max, waarna Max het initiatief nam om de trofee in het leven te roepen, speciaal voor de klassementsproeven die Wim een warm hart toedraagt: KP Wintelre en “zijn” pruufke Sint Oedenrode. Wim is tevens uitgenodigd als eregast om de rally en specifiek zijn trofee te komen volgen en er is voor de gelegenheid ook een speciaal programma samengesteld voor hem.

Zoals vorig jaar bleek, nadert het einde voor Wim met rasse schreden. Na dat afschuwelijke bericht zijn er diverse initiatieven genomen om Wim te eren. Zo werd onder andere de Twente Historic Rally omgedoopt tot “Wim Luijbregts Historic Rally” en werden de prijzen uitgereikt door Wim. In de vaderlandse media werd de ene tribute na de andere online gezet om deze rally-legende te eren en een hart onder de riem te steken.
 
Initiatiefnemer Max Dijkmans geeft aan: “Van jongs af aan ben ik een enorme fan van Wim. De vriendschap die daaruit ontstaan is, koesteren we. Met mijn ELE-organisatie pet op leek het mij niet meer dan logisch dat we dit jaar ook iets voor Wim organiseren in zijn ELE Rally. Na overleg hebben we besloten dat de snelste deelnemer bij de Historics op klassementsproeven Wintelre en Sint-Oedenrode de winnaar moet worden van de Wim Luijbregts Trofee. Beide proeven worden tweemaal verreden en zijn wat ons betreft de krakers in de ELE Rally. Dat we de gewijzigde uitvoering van KP Wintelre rijden zonder het onverhard, is jammer, maar er blijven nog genoeg listige passages over die de doorslag kunnen geven!”

Van alle deelnemers in de Historics Rally die genoemde klassementsproeven finishen, worden de tijden dus opgeteld, waarna er 1 winnaar zal zijn. De uitreiking van de Trofee staat gepland voor zaterdagavond bij de finish van de rally op het Kerkplein in Son, waar de eerste auto verwacht wordt om 23:10.

Foto bijschrift: Een mooie jump for joy in de ELE van 2012. Foto WiMo

Tekst: Press release
Foto's: WiMo
RSS News Feed