Nieuws

Nieuws
Souman wint RC3 klasse in ELE Rally
Souman wint RC3 klasse in ELE Rally

Paul Souman en Arjen Alons hebben afgelopen weekend hun tweede klassewinst op rij behaald.

Van Deijne opnieuw 2de in ELE Rally
Van Deijne opnieuw 2de in ELE Rally

Afgelopen weekend werd in de omgeving van Son de 59e editie van de ELE Rally verreden, de thuiswedstrijd van regerend landskampioenen Kevin van Deijne en Hein Verschuuren.

Tevredenstellende 8ste plaats voor Henk Vossen
Tevredenstellende 8ste plaats Vossen

Na een verregende Zuiderzeerally bij de opening van het Nederlandse rallyseizoen waren de weergoden ook tijdens de 59e ELE Rally de rallyrijders niet gunstig gezind.

Anja van Loon wint Rally 3 klassement
Anja van Loon wint Rally 3 klassement

Anja van Loon en Martine van den Heuvel wonnen het Rally3-klassement met de Renault Clio Rally3 en werden derde in de Renault Clio Trophy

Vrielink wint op grootse wijze ook de ELE Rally
Vrielink wint op grootse wijze ELE Rally

Multitalent Yannick Vrielink mag nu al de verrassing van het nog jonge 2024-rallyseizoen worden genoemd. Nadat hij in maart al de Zuiderzeerally wist te winnen, boekte de Ford-rijder na twee enerverende dagen een prachtige zege in de uitdagende 59e editie van de ELE Rally.

ELE Rally 2024
ELE Rally 2024We hebben weer eens een foto album gepubliceerd: ELE Rally 2024. Veel plezier bij het kijken en het ophalen van herinneringen...
Eerste avond in de ELE Rally brengt verrassingen
Eerste avond ELE brengt verrassingen

Na een dag vol met uitdagingen is vanavond de eerste etappe van de 59e ELE Rally afgesloten.

“Wim Luijbregts Trofee” voor ELE Rally
Stevens RallySport naar ELE Rally
Souman pakt klassewinst in Sezoensrally
Henk Vossen kijkt uit naar thuisrally
Terug naar de ELE rally van 1988?
Niels Reynvoet wint spannende Sezoens Rallye
Sebatièn Ogier wint Rally van Portugal
Marijan Griebel wint in Sulingen
1 / 15

Historic BRC: Rainer Hermann kampioen

In het Historic Belgian Rally Championship werd de titelstrijd in de voorlaatste wedstrijd, de East Belgian Rally, beslist. Na de opgave van titelrivaal Dirk Deveux, had de 65-jarige Rainer Hermann aan een tweede plaats voldoende om zijn eerste Belgische titel veilig te stellen. 

Op de snelle en natuurlijke klassementsproeven van de East Belgian Rally, showden de BMW M3 E30’s nog maar eens hun snelheid. Aanvankelijk nam de Ier Donagh Kelly de leiding in handen, maar de viercilinder onder de motorkap van zijn BMW verloor water, waardoor hij de wagen aan de kant moest zetten. Daarna nam Christophe Merlevede het commando definitief over. Bij zijn eerste deelname pakte de BMW-rijder uit Poperinge meteen de overwinning.

“Een deelname aan de East Belgian Rally stond al lang op mijn verlanglijstje. Ik was al eens ingeschreven, maar toen moest ik om familiale omstandigheden verstek geven. Ik ben wel onder de indruk van het parcours. Echt snelle proeven en toch technisch. Alle respect trouwens voor Rainer Hermann, die tweede werd. Ik heb serieus moeten trappen om hem achter mij te houden. Rainer is op zijn 65ste een fenomeen in eigen streek,” lachte Merlevede.

In de titelstrijd was Dirk Deveux de enige die Hermann nog van de titel kon houden, maar de Ford-rijder moest zijn Sierra weer met technische averij aan de kant zetten. Deze keer kampte hij met elektronische problemen. Drie overwinningen en evenveel opgaves betekende het einde van de titelkansen van Dirk Deveux. Zo pakte Rainer Hermann, de enige in de Top 15 van het Historic BRC die punten scoorde, met een tweede plaats op 51”1 de titel. 
“En daar hebben we hard voor moeten werken,” genoot de veteraan van zijn titel. “Op de shakedown braken we de motor. Mats heeft de motor uit zijn E30 laten halen en het team heeft de motor overgebouwd in mijn wagen. De auto was vrijdagavond om 20h rijklaar. Gelukkig is het gelukt. Ik was ooit eens vice-Belgisch kampioen. Dit is mijn eerste Belgische titel. Mooi.”
Streekgenoot Reiner Feltes stuurde zijn Ford Escort naar de derde plaats, voor merkgenoten Eric Duthoit en Pierre-Louis Delettre. Eric Louies werd m

Tekst: PR BRC
Foto's: Niek Bakker
RSS News Feed