Nieuws

Rainbow dik tevreden met zestiende plaats

Gerrit Zuurmond, Jasper Riezebos en Klaas Kwakkel hebben deze Dakar Rally een goed ritme gevonden. Ze sloten de tweede etappe af op een keurige zestiende plaats. “We kunnen goed bijblijven”, stelde Zuurmond tevreden vast na afloop van de 367 km lange proef.

Goed samenwerken in de cabine was cruciaal in de proef tussen Al Wajh en Neom. Doordat de route dwars door rivierbeddingen vol met stenen ging, was het hard werken voor chauffeur Zuurmond, maar ook goed opletten voor de bandenspanning voor monteur Kwakkel. Navigator Riezebos had zijn handen vol aan het zoeken naar de juiste valleien en rivierbeddingen. Juist die samenwerking verliep perfect aan boord van de Rainbow-truck.

“Het was een intensieve proef om te sturen”, vond Zuurmond. “Het was zaak om niet lek te rijden en dat is gelukt. Eén band hebben we uit voorzorg gewisseld omdat er een steentje in zat. De navigatie ging ook prima. Alleen op 5 kilometer voor de finish hebben we even echt moeten zoeken.”

De Rainbow-truck was ietsje van de route afgedwaald, gaf Riezebos toe. “We zaten wat te ver naar rechts op de piste. Daardoor kwamen we in de verkeerde rivierbedding terecht. We hebben wat tijd verknoeid met zoeken maar zijn toch in de goede terecht gekomen. Het barstte er van de sporen en er reden er nog een aantal rondjes, dus we waren zeker niet de enigen. Als je dan ziet waar we uitkomen, op de zestiende plaats, hebben we het best aardig gedaan en niet te veel verknoeid. Het is nog een best stukkie, maar als we zo blijven doorrollen, komt het best goed.”

Tekst: Press release
Foto's: Rally Maniacs
RSS News Feed