Nieuws

Nieuws
ACtronics nieuwe hoofdsponsor Achterhoek Rally
ACtronics hoofdsponsor Achterhoek Rally

ACtronics heeft haar naam heeft verbonden aan de Achterhoek Rally, die op 3 oktober in en om Eibergen verreden zal worden!

Volle inschrijflijst Achterhoek Berkeland Rally
Volle inschrijflijst Achterhoek Berkeland Rally

Hoewel de inschrijving nog maar iets meer dan een week geopend was, zit de voorlopige deelnemerslijst van de 2e Achterhoek Berkelland Rally al tjokvol!

WRC Kalender bekend voor de rest van 2020
WRC Kalender bekend voor de rest van 2020

De FIA heeft de kalender voor de rest van 2020 voor het door het COVID-19 virus ontregelde WRC kampioenschap bekendgemaakt.

Nieuwe kalender met 7 rally's voor BRC 2020
Nieuwe kalender met 7 rally's voor BRC 2020

De promotor van het Jobfixers Belgian Rally Championship en de Belgische autosportfederatie RACB hebben in samenspraak met de verschillende organisatoren een nieuwe kalender opgemaakt voor het Belgisch rallykampioenschap 2020. 

Rallykampioen probeert fit te blijven tijdens corona crisis
Rallykampioen probeert fit te blijven

Bob de Jong probeert fit te blijven tijdens de corona crisis

WRC Rallies van Portugal en Italië uitgesteld
WRC Rallies van Portugal en Italië uitgesteld

Als gevolg van de aanhoudende wereldwijde verspreiding van het Coronavirus (COVID-19) zijn de Vodafone Rally de Portugal 2020 en de Rally Italia Sardegna 2020 beide uitgesteld.

DRM-organisatoren plannen alternatieve data
DRM-organisatoren plannen alternatieve data

DRM-organisatoren plannen alternatieve data in verband met de Corona crisis

Rally van Wallonië en Sezoens Rally gecancelled
Spa Rally verplaatst naar 12 en 13 december
Nog een paar oudere albums
Weten jullie nog?
Sebastien Ogier wint ingekorte WRC Rally van Mexico
Ook TAC Rally uitgesteld
WRC Rally van Chili gecancelled
Morocco Desert Challenge twijfelactig
1 / 11

Maxxis Dakar Team klaar voor Dakar 2020

Na maanden van hard werken en bouwen aan de nieuwe auto stond het Maxxis Dakar Team eind november aan de start van een compleet vernieuwde Dakar Pre Proloog. Tim en Tom Coronel gaven daar 'The Beast 3.0' de sporen en vermaakte het publiek met het brute geluid van de V8 en een aantal spectaculaire doorkomsten. Na de pret is het  tijd om de auto op transport te zetten richting Saudi-Arabie.

Het Maxxis Dakar team heeft onder leiding van Tim Coronel een compleet nieuw opgebouwde auto neergezet. Na de succesvolle finish in 2019 werden er toch een aantal dingen gevonden die anders moesten. Buiten het feit dat de auto lichter moest worden werden er ook een aantal cosmetische ingrepen gedaan. De motorkap is korter geworden en rijkt nu precies tot boven het uiteinden van de voorwielen. Hierdoor hopen ze bij een harde landing niet het complete bodywork weg slaan, maar ook aan de achterkant is de bumper hoger geworden. Dit om ervoor te zorgen dat bijvoorbeeld een grote steen niet de achterkant wegslaat. Verder is de kooi helemaal opnieuw gemaakt en lichter geworden en de deuren zijn nu van carbon fibre wat enorm scheelt aan gewicht. King Shocks heeft de vering tot in de puntje afgesteld zodat de veerweg nu optimaal is. Dit zijn maar een aantal punten van verbetering want als we Tim Coronel moeten geloven was er een aardige waslijst.Dakar Pre Proloog
Een paar dagen nadat The Beast 3.0 werd gepresenteerd was het tijd voor de Dakar Pre Proloog. Dit jaar voor het eerst op een nieuwe locatie in Eersel. Het Maxxis Dakar Team had ook nu weer groots uitgepakt en lieten dit jaar de Maxxis Dakar Buggy's thuis. Het mooie parcours en de in grote getalen toegestroomde Dakar fans konden genieten van The Beast in actie. Grote sprongen en de vette V8 motor zorgde voor veel spektakel in Eersel. Na afloop van de Pre Proloog bleef het nog lang onrustig in het Maxxis Dakar kamp en schalde onder andere het "Doei Doei" door de speakers.

Keuring Marseille
Na de pret in Eersel was het inpakken geblazen voor het team. De voertuigen zijn onderweg naar Marseille waar de eerste week van december de eerste keuringen zullen plaats vinden voordat ze op de boot richting Saudi-Arabie vertrekken. 

Coronel kan niet wachten tot het januari is
Tim Coronel heeft er zin in en was heel blij met de kleine test in Eersel: "Ik ben echt heel blij met het resultaat. We hebben besloten om toch maar met The Beast te gaan rijden in Eersel. het parcours lag er mooi bij en ik dacht "vol gas!" Het blijft mooi om te zien dat de Dakar nog steeds enorm leeft in Nederland en dat laat zo'n evenement als de Pre-Proloog maar weer zien. Het maakt niet uit waar het gehouden wordt de fans volgen ons wel", aldus Tim na afloop. "The Beast is tijdens deze eerste kleine test met vlag en wimpel geslaagd! We weten natuurlijk wat we in huis hebben en de aanpassingen zijn goed. We heben hard gewerkt en het resultaat mag er zijn! Begin december gaat The Beast op transport en dan is het wachten totdat het januari is. Alle voertuigen zijn er klaar voor en beter nog het hele team is er klaar voor dus ik kan niet wachten tot het januari is!

RSS News Feed