Nieuws

Morocco Desert Challenge gaat voorlopig nog door

Gisteren was een zwarte dag voor organisatoren van rally's in Marokko. Om 10 uur 's morgens kondigde de Marokkaanse regering in een persbericht aan dat ze, om de verspreiding van het Corona COVID-19-virus te beperken, hadden besloten alle sportieve, culturele en andere evenementen tot eind maart op te schorten . Het betreft vooral evenementen met buitenlandse deelnemers.

Een uur later ontvingen de organisatoren van de Carta Rally, de Rally des Gazelles, de Panda Raid en talloze anderen de officiële en persoonlijke aankondiging dat ze hun evenement naar een andere datum moesten verplaatsen. Sommige van deze evenementen zouden dit weekend beginnen. Ook werd in Algerije de Toeareg Rally gisteren afgelast, evenals de Qatar Rally. Zoals ik al zei, een zwarte dag.

Het besluit van de regering kwam na de vaststelling van een 2e infectie (slechts 2, beide blijkbaar ouder dan 80 jaar) op het Marokkaanse grondgebied en is voorlopig geldig tot eind maart .

Deze beslissing zorgt natuurlijk voor veel stress voor iedereen, zowel voor de organisatie als voor de deelnemers. Er is al veel geld uitgegeven, 1300 mensen hebben hun vakantie gepland, etc. Maar dat houdt ons niet tegen. Momenteel zijn de evenementen in april nog onaangetast en daarom gaan we door met de voorbereidingen voor de Morocco Desert Challenge. We hopen dat de situatie met Coronavirus zal stabiliseren en dat de opschorting door de regering zal worden opgeheven.

We volgen de situatie op de voet en we houden u te allen tijde op de hoogte met de juiste informatie. Zodra we meer info ontvangen, zullen we dit zeker direct communiceren.

Tekst en foto's: Press release
RSS News Feed