Nieuws

van Deijne kan in Sulingen klimmen in kampioenschap

Nadat rijder Kevin van Deijne en zijn navigator Hein Verschuuren forfait moesten geven voor de GTC Rally, staat het team van Deijne Autosport weer topfit aan de start van de ADAC Rallye “Rund um die Sulinger Bärenklaue”, zoals de wedstrijd rondom het Duitse Sulingen officieel heet. Deze wedstrijd, die bijna 146 kilometers op snelheid kent, zal op 8 en 9 augustus worden verreden. Op de deelnemers wachten 13 klassementsproeven, waarvan de eerste vier op de vrijdagavond worden afgewerkt

Omdat Kevin en Hein om medische redenen niet konden deelnemen aan de GTC Rally zijn ze de tweede plaats in het Open Nederlands Rally Kampioenschap kwijtgeraakt. Het team staat nu op de derde plaats. Het puntenverschil met zijn directe opponent Jasper van den Heuvel is echter dermate klein dat Kevin in Sulingen de tweede plaats terug kan veroveren, aangezien Jasper op zijn beurt niet voor deze wedstrijd staat ingeschreven. “Een mooi resultaat in Sulingen brengt ons direct weer terug naar de tweede plaats in het Open Nederlands Rally Kampioenschap,” laat Kevin weten.

De Skoda Fabia R5 staat al klaar. “We hadden de auto al helemaal op punt staan voor de GTC Rally,” zegt Kevin. “Nadat we moesten besluiten niet aan die wedstrijd deel te nemen, hebben we in de voorbereidingen niet veel extra’s aan de auto hoeven doen. We hebben sinds de rebuild een beetje met de auto kunnen rijden en hij voelt net zo solide en betrouwbaar als voorheen. Daar verwachten we dus geen enkel probleem mee. Wel hebben Hein en ik flink aan onze conditie gewerkt. We waren na onze klapper in Ieper nog niet volledig hersteld, maar inmiddels kunnen we de uitdaging weer volop aangaan.”

Om niet voor verassingen te komen staan neemt het team van Deijne Autosport donderdag deel aan de Shakedown. Deze zal op donderdagmiddag tussen 17:00u en 20:00u worden verreden. “We kunnen dan de auto onder wedstrijdomstandigheden testen en eventuele aanpassingen aan de afstelling van de auto maken,” aldus Kevin.

De ADAC Rallye “Rund um die Sulinger Bärenklaue” is bij zowel veel Nederlandse rijders als fans een populaire wedstrijd. Ook dit jaar staan weer de nodige Nederlandse equipes op de startlijst en worden de Nederlandse rallyfans weer in groten getale langs de klassementsproeven verwacht. Daar waar men langs de klassementsproeven rijder en navigator kan bewonderen, kan men op het goed toegankelijke serviceterrein zien hoe de monteurs, met behulp van de oliën en smeermiddelen van partner Kroon Oil, de auto in topconditie houden. Het serviceterrein is gelegen aan de Hasseler Weg in Sulingen.

De eerste klassementsproef start op vrijdagavond rond 17:31u. Dan worden vier klassementsproeven afgewerkt en rond 21:12u zal de eerste deelnemer de auto in het Parc Fermé parkeren. Op zaterdagochtend gaat men alweer rond 9:15u verder met de vijfde klassementsproef waarna er nog acht zullen volgen. Om 18:48u wordt de winnaar op het podium aan de Diepholzer Strasse in Sulingen verwacht.

“We hopen op een mooi resultaat in Sulingen,” laat Kevin weten. “We zijn er helemaal klaar voor. Natuurlijk hopen we veel landgenoten langs de klassementsproeven te mogen zien die ons aanmoedigen. Ook op de befaamde en beruchte klassementsproef op het IVG-Gelände. Een lange, maar vooral listige en gladde klassementsproef. Daar moet alles echt kloppen,” blikt Kevin vooruit.

RSS News Feed