Nieuws

Paul Souman start rallyseizoen in thuiswedstrijd

Paul Souman en Arjen Alons starten komend weekend hun rallyseizoen tijdens de eerste ronde van het Nederlands Rally Kampioenschap, de Zuiderzeerally. Lange tijd was de wedstrijd rond Emmeloord de vaste opener van het Nederlandse rallyjaar, tot deze vier jaar geleden van de kalender verdween. Dit jaar keert de thuiswedstrijd van Souman en Alons terug, met Kampen als nieuw rallyhart.

Souman en Alons noemen beiden Sint-Jansklooster, vlakbij het rallygebeid, hun thuis en werden door de Zuiderzeerally op jonge leeftijd gepakt door het rallyvirus. Toch reden ze hun thuiswedstrijd nog nooit zelf. Hun rallycarriere begon vlak na de laatste uitvoering van de wedstrijd met de beruchte dijkproeven.  Dat ze nu eindelijk zelf de wedstrijd kunnen gaan rijden maakt de openingswedstrijd dan ook al direct een van de hoogtepunten van het seizoen.

Dit jaar legt Souman de nadruk op het Nederlands kampioenschap in de RC3 klasse. Afgelopen jaar was dit ook al de bedoeling maar gooide technische problemen en het moeilijk leveren van onderdelen roet in het eten. In de winterstop heeft het team de officiële M-Sport auto helemaal nagelopen en na een motor- en turborevisie moet deze nu helemaal in orde zijn. Met een aantal nieuwe namen belooft de RC3 klasse dit jaar een van de meest competitieve klassen te worden in de Nederlandse rallysport, een uitdaging die Souman graag aangaat.

De Zuiderzeerally wordt zaterdag 23 maart verreden over negen klassementsproeven met een totale lengte van ruim 80 wedstrijdkilometers. De start van de wedstrijd is om 12.11 in het historische centrum van Kampen waar de deelnemers aan het begin van de avond terugkeren om gehuldigd te worden.

Paul Souman:
"We kijken er enorm naar uit. De Zuiderzeerally is onze thuisrally waar ik al in mijn schooltijd ging kijken. De proef bij Vollenhove liep praktische door onze achtertuin langs de dijken. Het is mooi om hier nu eindelijk zelf te kunnen starten, hoewel ik ook hoop dat we volgend jaar weer echt rond Emmeloord kunnen rijden.

Ik ben goed bekend in de omgeving en de wegen rond Kampen lijken qua structuur wel op de wegen bij ons. Wat dat betreft heb ik er dan ook alle vertrouwen in en het geeft natuurlijk extra energie dat er meer vrienden en familie komen kijken.

We hebben helaas niet kunnen testen dus gaan wel enigszins blind de wedstrijd in. Het startveld in de RC3 is bovendien enorm gegroeid. Vorig jaar waren er 2 á 3 deelnemers, nu zijn het er zeker 5, 6. Dat maakt het erg competitief maar ook een mooie uitdaging. We gaan dit jaar ook een paar leuke uitstapjes maken over de grens maar de nadruk ligt op het Nederlands Kampioenschap in de RC3 klasse. We hopen dat de techniek ons dit jaar niet in de steek laat, dan kunnen we een serieuze gooi naar het kampioenschap doen.”

Over het team:

Paul Souman - rijder
Geboortedatum:           23-8-1994
Woonplaats: Sint-Jansklooster (Ov.)   

Arjen Alons - navigator
Geboortedatum:           21-12-2000
Woonplaats: Sint-Jansklooster (Ov.)
Auto
Ford Fiesta Rally3
4WD, 235 PK

 

Contact en Social Media:

Media contact stagestoriesnl@gmail.com
Website http://www.souman-motorsport.nl
Facebook Paul https://www.facebook.com/Paulsouman
Facebook Arjen https://www.facebook.com/arjen.alons.5
Instagram Paul https://www.instagram.com/paul.souman/
Instagram Arjen https://www.instagram.com/arjenalons/
Youtube https://www.youtube.com/@paul.souman
Tekst en foto's: Press release
RSS News Feed