Nieuws

Nieuws
ACtronics nieuwe hoofdsponsor Achterhoek Rally
ACtronics hoofdsponsor Achterhoek Rally

ACtronics heeft haar naam heeft verbonden aan de Achterhoek Rally, die op 3 oktober in en om Eibergen verreden zal worden!

Volle inschrijflijst Achterhoek Berkeland Rally
Volle inschrijflijst Achterhoek Berkeland Rally

Hoewel de inschrijving nog maar iets meer dan een week geopend was, zit de voorlopige deelnemerslijst van de 2e Achterhoek Berkelland Rally al tjokvol!

WRC Kalender bekend voor de rest van 2020
WRC Kalender bekend voor de rest van 2020

De FIA heeft de kalender voor de rest van 2020 voor het door het COVID-19 virus ontregelde WRC kampioenschap bekendgemaakt.

Nieuwe kalender met 7 rally's voor BRC 2020
Nieuwe kalender met 7 rally's voor BRC 2020

De promotor van het Jobfixers Belgian Rally Championship en de Belgische autosportfederatie RACB hebben in samenspraak met de verschillende organisatoren een nieuwe kalender opgemaakt voor het Belgisch rallykampioenschap 2020. 

Rallykampioen probeert fit te blijven tijdens corona crisis
Rallykampioen probeert fit te blijven

Bob de Jong probeert fit te blijven tijdens de corona crisis

WRC Rallies van Portugal en Italië uitgesteld
WRC Rallies van Portugal en Italië uitgesteld

Als gevolg van de aanhoudende wereldwijde verspreiding van het Coronavirus (COVID-19) zijn de Vodafone Rally de Portugal 2020 en de Rally Italia Sardegna 2020 beide uitgesteld.

DRM-organisatoren plannen alternatieve data
DRM-organisatoren plannen alternatieve data

DRM-organisatoren plannen alternatieve data in verband met de Corona crisis

Rally van Wallonië en Sezoens Rally gecancelled
Spa Rally verplaatst naar 12 en 13 december
Nog een paar oudere albums
Weten jullie nog?
Sebastien Ogier wint ingekorte WRC Rally van Mexico
Ook TAC Rally uitgesteld
WRC Rally van Chili gecancelled
Morocco Desert Challenge twijfelactig
1 / 11

Van Loon twaalfde in mooiste etappe dusver

De derde etappe van Dakar 2020 is er eentje waarin van alles gebeurd. Moeilijke navigatie, verschillende landschappen en tot op heden de mooiste etappe van de rally. Erik van Loon en Sébastien Delaunay starten goed en komen in een treintje van auto’s terecht. De etappe heeft enkele moeilijke waypoints, waardoor Van Loon ongeveer vijftien minuten heeft moeten zoeken en twaalfde wordt.

“We begonnen snel aan de etappe,” vertelt Van Loon. “Ik was dan ook verbaasd dat Alonso zo snel achter me zat. Die heb ik na de neutralisatie voorbij gelaten, maar die kon ik goed volgen. Daarna kwamen we in een treintje met Krotov, Prokop en nog een paar jongens. Dat was stuivertje wisselen terwijl we zochten naar de waypoints, daarmee hebben wij vijftien minuten verloren. Morgen weer een dag!”

De etappe van morgen gaat van Neom naar Al Ula. De stage is 453 kilometer lang met veel zand en gravel. De navigatie zal wederom lastig worden, de eerste auto vertrekt rond 9:40 (7:40 NL tijd) en wordt aan de finish verwacht rond 15:50 (13:50 NL tijd).

Tekst en foto's: Press release
RSS News Feed