Nieuws

Van Loon wil kilometers maken voor Dakar 2017

Het is ruim een maand geleden dat Erik van Loon finishte in Le Dakar 2016. Met de successen in het achterhoofd en een aantal leerpunten is Van Loon gaan kijken naar zijn opties om zich voor te bereiden op Dakar 2017. Zijn conclusie: kilometers maken en trainen in endurance. In 2016 zal Van Loon dan ook enkele nieuwe uitdagingen aangaan om in januari weer fris aan de start staat in Le Dakar.

“Niet alleen zand, maar ook op asfalt zal ik dit jaar kilometers maken,” vertelt Van Loon. “Samen met Wouter hebben we het programma qua Cross Country bekeken. Wouter en ik willen heel graag de Silk Way Rally rijden in juli, dat is een rally van Moskou via Kazachstan naar Beijin die Dakar-waardig is. De kans is dan ook zeer groot dat we die gaan rijden, een nieuwe en bijzondere uitdaging met veel zand. Daarnaast gaan we zeker in oktober naar de OiLibya Rallye in Marokko. Rondom deze wedstrijden is nog ruimte voor eventueel een andere cross country rally, maar daar moeten we in de loop van het jaar nog naar kijken. Ik ga ook nog naar het asfalt toe dit jaar.”

Van Loon gaat namelijk een aantal circuit-wedstrijden rijden: “Om nog beter te worden in endurance en het concentratievermogen te trainen, ben ik dit jaar ook op het circuit te vinden. Ik ga met een Renault Sport R.S. 01 een paar wedstrijden rijden in diverse Endurance kampioenschapen. Hoe dat programma er precies uit gaat zien, dat weet ik nog niet.”

De eerste officiële wedstrijd van Van Loon is op 5 maart op Circuit Park Zandvoort tijdens het Winter Endurance Kampioenschap, een 4 uurs race met de Renault. “Het is een hele snelle en betrouwbare auto met veel successen op de circuits. Op een circuit moet je anders rijden dan in een woestijn, je rijdt continue dezelfde ronde hebt last van verkeer en een seconde niet geconcentreerd kan het einde zijn van de wedstrijd. Mijn doel is om veel te rijden en mezelf te verbeteren zodat ik nog constanter en sneller kan rijden.”

Tekst en foto's: Press release
RSS News Feed