Nieuws

Melissa Debackere wint in Twente

De Belgische Melissa Debackere heeft afgelopen weekend de Conrad Twente Rally op haar naam geschreven. Na een juiste bandenkeuze op zaterdag kon zij zondag haar voorsprong van 43.7 seconden verdedigen en dat deed ze uitstekend op het verraderlijk gladde parcours. Debackere werd genavigeerd door de Nederlandse Marlon Krieger en de dames equipe schreef geschiedenis door als eeste vrouwelijke equipe een rally in het Nederlands Kampioenschap te winnen. 

De Conrad twente Rally ging op zaterdagavond van start met 2x2 proeven. Het weer was veranderlijk en Debackere besloot om regenbanden te laten monteren onder de Skoda Fabia R5. De keuze voor dit type band leek een voorzichtige, maar niets was minder waar.  De snelle Belgische dame zette op de eerste 3 proeven van de avond de snelste tijd op de klokken en ging met 43.7 seconden voorsprong de 2de dag in. Kevin van Deijne kreeg op de eerste proef van de rally een leke band en verloor daardoor veel tijd en daarom was het Jim van den Heuvel met de Mitsubishi Lancer Evo die na vier proeven de 2de plaats bezette. Van Deijne sloot uiteindelijk aan op een 3de plaats. 

Het weer op zondag werd slechter en na een relatief dorge eerste proef begon het langzaam steeds harder te regenen. Debackere en Krieger gingen op zondag door waar ze op zaterdag mee begonnen waren en dat was hard rijden. Jim van den Heuvel moest afhaken en Kevin van Deijne pakte de 2de plaats over, maar de achterstand op de snelle Belgische was te groot. Van Deijne moest alle zeilen bijzetten en wist een aantal proeven als snelste door te komen, maar het was niet genoeg. De dames equipe maakte geen fouten en wist uiteindelijk na 19 proeven de Conrad Twente Rally te winnen.  Kevin van Deijne en Hein Verschuuren pakte de 2de plaats met de Skoda R5 en Jim van den Heuvel werd 3de.

Lambert van Parren wist de spannende strijd om het Nationaal Nederlands Rally Kampioenschap met Henk Vossen in zijn voordeel te beslissen. Van Parren wist de Ford Fiesta R5 van de oude rot in het vak, Henk Vossen, achter zich te houden en pakte daarmee de titel. Van Parren werd 5de met de Mitsubishi Lancer Evo X achter Piet van Hoof. Henk Vossen kwam op de listige proeven van de Conrad Twente Rally niet verder dan de 6de plaats.

Tekst en foto's: Martijn van Oort
RSS News Feed
Uitslag (top 5)
1 [ 3]
Melissa Debackere 0:00,0
Marlon Krieger
Škoda Fabia R5
2 [ 2]
Kevin van Deijne +1:55,8
Hein Verschuuren
Škoda Fabia R5
3 [ 9]
Jim van den Heuvel +1:55,4
Jouri Dockx
Mitsubishi Lancer EVO
4 [ 1]
Piet van Hoof +1:55,0
Max Jacobs
Mitsubishi Lancer Evo IV
5 [ 8]
Lambert Parren +1:52,5
John Coumans
Mitsubishi Lancer Evo X
Klik hier voor alle resultaten