Previder Zuiderzee Rally (Cancelled)

Nieuws
Geen nieuws gevonden
Twitter

Previder Zuiderzee Rally (Cancelled)

Van24-04-2021 08:00
Tot24-04-2021 23:59
Emmeloord

12-03-2020: Uitstel Zuiderzeerally:

Zojuist heeft Minister Bruins voor Medische Zorg en Sport bekend gemaakt dat alle evenementen met meer dan 100 bezoekers verboden zijn tot en met 31 maart 2020. Hier valt de Previder Zuiderzeerally helaas ook onder.

De organisatie van de Previder Zuiderzee Rally is voornemend om het evenement op een latere datum te laten plaatsvinden. Zodra er meer informatie bekend is dan zal dit met u gedeeld worden.

Wat voor de Stichting Autosport Noordoost Polder ooit begon als rallysprint maakte door de jaren heen de ontwikkeling door van sprint naar rally en van nationaal naar internationaal evenement. De polderklassieker speelt zich af in en rond het in de Noordoostpolder gelegen Emmeloord waarbij in de loop der jaren veel uitstapjes gemaakt zijn naar onder andere Overijssel en Drenthe en zo nu en dan Friesland.

In de loop der jaren is een uitstekend contact opgebouwd met de diverse gemeenten in het wedstrijdgebied. Al jaren speelt de rally zich dan ook af binnen het grondgebied van onder andere Emmeloord en Kampen.

In 2015 was de TankS Rally de seizoensopener van de Nederlandse rally kampioenschappen. Ook in deze editie deelnemers waren weer aardig wat rijders aanwezig, deze keer ook weer eens met een echte WRC de Skoda van Erik Wevers, die na twee jaar weer eens achter het stuur van een rally auto kroop. En met succes want hij werd tweede achter Jasper van den Heuvel. Een absolute primeur was de Mitsubishi Spacestar R5, die in Emmeloord kwam testen. Dit jaar was er geen TankS Short Rally. Deelnemers aan het Shortrally kampioenschap konden gewoon meedoen aan de rally en verdienden hiermee de punten voor hun titelstrijd. 2015 was het de laatste Tank S Rally, omdat hoofdsponsor Van Staveren na een en twintig jaar stopte.

In 2016 werd de naam Zuiderzeerally in ere hersteld. Naast de grote rally wordt dit jaar ook weer een shortrally georganiseerd: de Zuiderzeeshortrally en als bijzonderheid nog een extra korte shortrally, de Zeebodemshortrally.

Deelnemers
De beroemdste rijder die ooit in de Zuiderzeerally startte is Richard Burns. In 1990 won hij in zijn geboorteland de Peugeot cup. Als beloning mocht hij in een buitenlandse wedstrijd aan de start komen. Omdat hij weinig ervaring had op asfalt, koos hij voor de Zuiderzeerally die toen nog eind oktober werd verreden. Hij eindigde als tweede in zijn klasse in een Peugeot 205.

Inmiddels is de Brit wereldkampioen geweest maar een slopende ziekte maakte helaas een te vroeg einde aan het leven van dit onbetwiste talent.

Bron: Zuiderzee Rally

Ticket verkoop
Tijdschema
Deelnemerslijst
Live timing
Neem dit evenement op in je agenda
Lees alles over een eerdere editie van dit evenement.
Lees alles over een latere editie van dit evenement.
Weersverwachting
zaterdag 24 april 2021
half bewolkt
Wind: 4.47m/s - N Temperatuur: 9,3°C
Emmeloord,NL
Powered By Subgurim(http://googlemaps.subgurim.net).Google Maps ASP.NET