Nieuws

Munster jongste winnaar BRC ooit

Grégoire Munster heeft in de East Belgian Rally, de vierde manche van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship, zijn allereerste overwinning behaald in het Belgisch kampioenschap. Met de officiële Hyundai i20 Rally2 domineerde de 22-jarige zoon van Bernard Munster van start tot finish de 15de editie van de East Belgian Rally in de Oostkantons. Een indrukwekkende première!

"Ik heb maar een paar seconden getwijfeld," lachte de tweevoudige Junior-kampioen bij de finish. "Ik begon aan de slotronde met 9"6 voorsprong, maar op de proef van Bütgenbach schoof ik even rechtdoor in een gladde remzone. We verloren 4"6, waardoor onze voorsprong op Adrian Fernémont bijna halveerde. Toen ik op de volgende proef in Amel weer 2" sneller was dan Adrian, wist ik dat ik me geen zorgen moest maken. Ik ben rustig gebleven in het donker. Dit is fantastisch," genoot Grégoire Munster, die met 3"5 voorsprong op Adrian Fernémont won. 

De Skoda-rijder had gemengde gevoelens: "Ik heb alles gegeven, maar Grégoire was de ganse dag heel sterk en ik heb deze voormiddag misschien een paar seconden laten liggen. Niet in de snelle situaties, maar in trage bochten, waar ik niet precies genoeg was. Het niveau in het Kroon-Oil BRC ligt zo hoog dat het verschil door de kleinste details wordt gemaakt."Ghislain de Mevius werd derde, waardoor hij wel leider blijft in het kampioenschap. Kortom, een goed resultaat na een moeilijke week. "We hebben de motor vrijdag voor de start nog gewisseld, na een breuk tijdens onze testsessie, en de afstellingen van het differentieel klopten niet, want ik had veel wielspin in de bochten. In die omstandigheden kan ik tevreden zijn met de derde plaats," besloot Ghislain de Mevius, Vincent Verschueren sloot de rally af op de vierde plaats, nadat hij 8 van de 12 proeven met motorstoringen moest afwerken. De Volkswagen Polo GTI werkte de slotronde in "road modus" af. Verschueren had toch voldoende marge op de Skoda van Sébastien Bedoret, die vijfde werd, nadat hij 1'45" verspeelde door een lekke band op de proef in Amel. Op die tweede proef moest Cédric Cherain overigens opgeven met een dubbele lekke band, terwijl Kris Princen bij het begin van de tweede ronde, toen hij nog volop in strijd was voor een podiumplaats, van de baan ging met de Citroën C3 Rally2.

Tobias Brüls, de 26-jarige rijder uit het plaatselijke Weywertz, was de "Best of the Rest" met de Skoda Fabia Rally2 van CRT. De rijder van het organiserende team AMC Sankt-Vith werd werd zesde, voor Romain Delhez, autoritair winnaar in de GT-categorie met zijn Porsche 997 GT3. 

De Top 10 werd vervolledigd door Harry Bouillon met zijn Ford Fiesta Rally2 en de twee M Cup-tenoren Loïc Pirot, die op zijn 36ste zijn eerste overwinning scoorde in de M Cup met een minieme voorsprong op Franky Boulat.

In het Historic-gedeelte stond er geen maat op Rainer Hermann, de 63-jarige veteraan uit Sankt-Vith, die een BMW M3 E30 had gehuurd. In het Junior BRC behaalde Thibault Mazuin zijn eerste overwinning, na de opgave van Jonas Dewilde. De volgende afspraak in het Kroon-Oil Belgian Rally Championship volgt binnen twee weken, op 8 en 9 oktober in Jambes met de Rally van WallonIë.

Tekst en foto's: PR BRC
RSS News Feed
Uitslag (top 5)
1 [ 5]
Gregoire Munster 1:17:59,7
Louis Louka
Hyundai I20 R5
2 [ 1]
Adrian Fernémont +0:03,5
Samuel Maillen
Škoda Fabia Rally2 evo
3 [ 2]
Ghislain de Mevius +0:21,6
Johan Jalet
Škoda Fabia Rally2 evo
4 [ 3]
Vincent Verschueren +1:53,4
Filip Cuvelier
Volkswagen Polo Gti R5
5 [ 6]
Sébastien Bedoret +3:07,6
Hans Delorge
Škoda Fabia Rally2 evo
Klik hier voor alle resultaten