Nieuws

De Akropolis rally is terug!

Het slopende gravel evenement had een reputatie als een van de iconische wedstrijden van het WRC na deelname aan het openingsseizoen in 1973, en de WRC-promotor heeft een meerjarige overeenkomst gesloten met de Griekse regering voor de terugkeer van de Akropolis.

De Akropolis rally zal plaatsvinden in ronde 10 van het seizoen op 9 - 12 september en vervangt Copec Rally Chile, die helaas is geannuleerd vanwege voortgezette reis- en andere overheidsbeperkingen tijdens de pandemie.

De Akropolis werd voor het eerst gehouden in 1951. Het werd beschouwd als een van de zwaarste rondes van het WRC, met bochtige en rotsachtige bergwegen gecombineerd met intense hitte en verstikkend stof die een ​​felle uitdaging vormen.

De rally is 38 keer in het WRC verschenen en zorgde voor een cultstatus onder de fans voordat hij het kampioenschap in 2013 verliet.

Colin McRae voert de erelijst van het evenement aan met vijf overwinningen en andere winnaars zijn onder meer mede-wereldkampioenen Sébastien Loeb, Juha Kankkunen, Walter Röhrl en Carlos Sainz.

Acropolis Rally Greece, bekend als de Rally of Gods, begint vanaf de traditionele locatie onder de beroemde Parthenon-tempel in Athene en herstelt een van de beroemde ansichtkaartafbeeldingen van de sport voor het WRC.

Details van de gaststad en het reisschema zullen worden verstrekt na de regelmatige route-inspecties door de FIA ​​en WRC-promotor.

Jona Siebel, algemeen directeur van WRC Promoter, zei dat de terugkeer van een van de klassieke rally's van het kampioenschap in de hele sport zou worden toegejuicht.

“De Akropolis heeft een roemrijk hoofdstuk in de geschiedenis van de WRC en we waarderen de enorme inzet van de Griekse regering om haar weer op de toplijst van de wereldrallysport te brengen. Welkom terug!" zei hij.

“Het erfgoed zal door iedereen worden herinnerd, maar tegelijkertijd is dit een moderne Akropolis die comfortabel naast onze andere 11 rondes ligt. Dat betekent niet dat de uitdaging ervan afneemt en we kunnen er zeker van zijn dat de zware bergwegen de zwaarste wedstrijden zullen brengen.

“Chili bleek in 2019 een populaire toevoeging aan het WRC. Helaas heeft het land vorig jaar zwaar geleden onder de pandemie en blijft de situatie daar moeilijk. We zijn buitengewoon teleurgesteld dat we het evenement van dit jaar hebben verloren, maar Chili blijft een groot deel van de WRC-familie. "

Tekst: Niek Bakker
RSS News Feed