Nieuws

Koolen: "de kortste, maar niet de leukste"

De eerste etappe in het zuiden van Rusland was er eentje om snel te vergeten als we Kees moeten geloven: “Vandaag, de eerste dag was zeker niet een fijne dag.

Het liep gewoon niet lekker. We hebben echt de hele dag last van het stof gehad. En tot overmaat van ramp zaten we de halve special achter een langzamere Russische deelnemer die het vertikte om aan de kant te gaan. Zelfs toen we er gewoon naast hem reden door het gras én ook nog eens de sentinel gebruikten, ging hij niet aan de kant! Vervolgens komt diezelfde deelnemer 10 minuten later vanaf een hele andere kant, omdat ie een stuk van de route oversloeg, de track weer op en rijdt ie weer vlak voor ons!”

Geluk bij een ongeluk: de special was niet zo lang -87,17km om precies te zijn- maar de gehele route is dat wél; 670km en dus moesten Kees en Mirjam na de special nog een goede 580 kilometer rijden om naar het bivak in Novosibirsk.

Voor het klassement betekent het nog niet zoveel. Er komen nog genoeg dagen aan. Maar eerst volgen er nog twee specials zoals deze special liet Kees ons weten. Daarna rijden zij Mongolië in waar de deelnemers lange en zware specials worden beloofd.

RSS News Feed