Nieuws

Klaassen finisht Dakar Rally bij debuut:

Dave Klaassen en Tessa Rooth hebben de finish bereikt van de zwaarste Dakar Rally van de afgelopen tien jaar. Klaassen moest soms tegen zijn natuur in behouden te werk gaan, maar dat bleek wel de succesformule om deze slijtageslag te finishen. Op het podium in Dammam mochten ze hun medaille in ontvangst nemen.

“Hier doe je het voor”, zegt een geëmotioneerde Klaassen, die zondag 34ste werd in de afsluitende etappe van 136 kilometer. “We hebben hier heel lang naartoe geleefd, het begint als een klein zaadje dat ooit geplant is. In het laatste anderhalf jaar wordt het serieus. Er zijn heel veel momenten geweest waarop ik mezelf afvroeg of we dit wel moesten doen. Er kan veel misgaan, maar het ging fantastisch.”

Klaassen bouwde zijn rally voorzichtig op, al was dat soms moeilijk. “Tegen onze natuur in reden we een heel behouden tempo om de auto heel te houden op de stenen. Op de rustdag was ik daar wel klaar mee, dat langzame rijden is niks voor mij. De dagen worden langer, je finisht in het donker. Na de rustdag hadden we een hele mooie dag en kwamen we meer in ons spelletje.”

Vooral het laatste deel van de rally was bijzonder zwaar met in totaal zo’n duizend kilometer aan duinen. “Dat was relatief nieuw voor ons, maar dan loopt het wel gewoon. Er kwam geen eind aan omdat je met een gangetje van 40-50 kilometer per uur door die duinen gaat, je moet het hoofd koel houden, uit de problemen blijven en rustig door tokkelen. Dan kun je gewoon finishen.”

Klaassen noemt het finishen van de Dakar Rally een teamprestatie. “Tessa heeft het fantastisch gedaan, het team heeft geweldig werk geleverd. We hebben alleen maar kleine probleempjes gehad, maar alles is uiteindelijk opgelost. Er komt een dosis geluk bij kijken, maar dat dwing je af. We zijn heel blij dat het gelukt is.”

Tekst en foto's: Press release
RSS News Feed