Nieuws

Jos Verstappen 4de in Eurol Hellendoorn Rally

Jos Verstappen is net als vorig jaar als vierde geëindigd in de Hellendoorn Rally. De voormalige Formule 1-coureur was in het oosten van het land de grote publiekstrekker en maakte ook indruk, door liefst twaalf van de zestien proeven te winnen.

Verstappen senior (51) was samen met navigator Renaud Jamoul na vrijdagavond evenwel niet meer in de race voor de eindzege, omdat hij na een foutje in de zesde proef vast kwam te zitten en te veel tijd verloor. Uiteindelijk klom hij zaterdag nog wel op van de elfde plaats in het algemeen klassement naar de vierde stek.

De Hellendoorn Rally werd gewonnen door Bernhard ten Brinke, die het rally rijden na een paar jaar afwezigheid weer heeft opgepakt, en diens copiloot Davy Thierie. Verstappen komt volgende week alweer in actie in zijn Skoda Fabia RS Rally2-auto, dan tijdens de East Belgian Rally. De wedstrijd in Hellendoorn is de enige wedstrijd in Nederland die Verstappen rijdt. Wevers Sport, het team dat hem ondersteunt, komt uit Markelo en voor hen was het dus een thuiswedstrijd.

RSS News Feed