Nieuws

Nieuws
Geslaagd debuut Eduard Eertink in GR Yaris Challenge tijdens Vechtdal Rally
Geslaagd debuut Eduard Eertink

Tijdens de Vechtdal Rally ging het er in de GR Yaris Challenge heet aan toe. De warme zomerse dag zorgde voor zware omstandigheden, maar 4 van de 5 gestarte equipes wisten de finish te bereiken, waar opnieuw Yannick Vrielink de snelste bleek te zijn.

Het gaat er heet aan toe in GR Yaris Challenge tijdens Vechtdal Rally
Yaris Challenge tijdens Vechtdal Rally

Tijdens de Vechtdal Rally ging het er in de GR Yaris Challenge heet aan toe.

Rallysport Utrecht tevreden na geslaagde Rallye Stemweder Berg
Rallysport Utrecht ok na Stemweder Berg

Het team van Rallysport Utrecht nam afgelopen weekend met twee equipes deel aan de 51e editie van de ADAC Rallye Stemweder Berg rond de Duitse plaats Lübbecke.

Tweede zege Vrielink in hete Vechtdal Rally
Tweede zege Vrielink in Vechtdal Rally

Na twee rally’s in de Yaris GR Challenge hebben Yannick Vrielink en Glenn Crooijmans het maximaal aantal punten behaald.

Verlinde opnieuw de sterkste in Motul Clio Rally Trophy
Benoit Verlinde opnieuw de sterkste

De Belgische equipe van Benoit Verlinde en Anton Dupan heeft ook in de derde wedstrijd van de Motul Clio Rally Trophy de winst naar zich toe getrokken.

Bob de Jong naar verhitte 3e plaats in Vechtdal Rally
Bob de Jong naar verhitte 3e plaats

In en rond Hardenberg werd in de derde ronde van het Open Nederlands Rally Kampioenschap tijdens de Vechtdal Rally letterlijk en figuurlijk een verhitte strijd uitgevoerd door de kanshebbers op de titel.

Pech voorkomt topklassering Kevin van Deijne
Pech voorkomt topklassering van Deijne

Kevin van Deijne en Hein Verschuuren hebben genoegen moeten nemen met de vijfde plaats tijdens de Vechtdal Rally in en om Hardenberg.

Sterke rentree van den Brink na blessure
Bob de Jong - preview Vechtdal Rally
Ott Tänak wint de WRC rally van Italië
Kobus en Nortier beperken schade
Verlinde winnaar Motul Clio Rally Trophy
Souman kijkt met dubbel gevoel terug
GR Yaris Challenge trapt af in ELE Rally
Bob de Jong teleurgesteld na 5e plaats
1 / 12

Van Loon met M-Sport Fiesta WRC naar Assen

Op vrijdag 11 en zaterdag 12 maart vindt de Jack’s International Drenthe Rally plaats op en rondom het TT Circuit in Assen. Erik van Loon zal van start gaan met een Ford Fiesta WRC uit 2021, de auto waarmee Ford vorig jaar in het Wereldkampioenschap reed. Daarnaast zal zijn vrouw, Anja van Loon, debuteren in de rallysport met een Renault Clio Rally5.

Het Nederlandse debuut van de Ford Fiesta WRC stond eigenlijk voor vorig jaar al gepland: “Toen vorig jaar de plannen kwamen voor de Drenthe Rally werd ik eigenlijk al meteen enthousiast. De organisatie had namelijk de ambitie om WRC’s van start te laten gaan. Dus toen ben ik op zoek gegaan naar een moderne WRC om eens te voelen wat het verschil is tussen de Ford Focus of de Subaru Impreza S14 ten opzichte van de nieuwe generaties. Zo kwam ik in contact met M-Sport en kon ik bij hen een Ford Fiesta WRC huren. Hein Verschuuren zal mij navigeren deze rally. Doordat de rally werd uitgesteld, ging helaas het debuut ook niet door. Dus ik ben heel blij dat ik nu alsnog met deze auto aan de start kan staan van een Nederlandse rally,” aldus Van Loon.

Naast het debuut van de Fiesta WRC brengt Van Loon Racing een tweede debutant naar Assen: Anja van Loon. Het is niet de eerste kennismaking met de autosport voor Anja, zo reed ze rallycross in crosskarts en heeft ze een aantal keer een van de servicetrucks bestuurd van het Fried van de Laar Racing Team tijdens de Dakar Rally. Anja heeft de ambitie om in 2023 deel te nemen aan de Dakar Rally in een SSV en in 2024 met een rallytruck.

Om goed voorbereid aan de start te komen, wil ze veel kilometers maken. Dat begint in Assen met de Renault Clio Rally5, een nieuwe rallycup in Nederland die wordt georganiseerd door Van den Heuvel Motorsport. Anja zal haar eerste rallykilometers maken terwijl ze wordt genavigeerd door de ervaren Lisette Bakker. Na de Drenthe Rally zal Anja deel gaan nemen aan de Tunisia Desert Challenge van 21 tot en met 29 april in Tunesië met een CanAm.

De Jack’s International Drenthe Rally start op vrijdag 11 maart om 16:31 uur met de startceremonie. De eerste proef wordt om 18:21 uur verreden rondom Kampen. De eerste dag van de rally finisht, na 6 proeven, rond 22:50 uur. Op zaterdag 12 maart verplaatst de rally zich naar Assen en zijn de proeven op en rondom het TT Circuit, enkel de proeven op het TT Circuit zijn voor publiek toegankelijk. De eerste proef op zaterdag start om 9:12 uur en na 12 proeven op zaterdag en 18 in totaal, finisht de rally rond 16:21 uur.

Tekst: Press release
Foto's: Ford Media
RSS News Feed