Nieuws

Veel regionale deelnemers bij Eurol Hellendoorn Rally

De 41e editie van de Eurol Hellendoorn Rally, die op 15 en 16 september plaatsvindt, mag zich verheugen op belangstelling van equipes uit binnen- en buitenland. Regionale coureurs mogen worden gerekend tot kanshebbers voor topklasseringen, ook in de speciale klasse voor historische rallyauto’s.

‘Hellendoorn’ telt mee voor alle Nederlandse kampioenschappen van de KNAF, de nationale autosportfederatie. In het Open Nederlands Rally Kampioenschap kan Hyundai-coureur Kevin van Deijne met twee overwinningen uit vier wedstrijden de titel al bijna niet meer ontglippen. De Eurol Hellendoorn Rally zorgt er steevast voor dat lokale teams een gooi doen naar een mooie eindklassering. Zo zullen zowel Rik Karsten (Hellendoorn), Gerard Tijink (Nijverdal) als Alwin de Boer (Manderveen) aan de start verschijnen met een Ford Fiesta Rally2, een auto uit de topklasse van de rallysport. Voor zowel Tijink als de Boer is dit hun eerste wedstrijd met deze auto in Nederland. Publiekslieveling Edwin Wolves uit Rectum zal in zijn bloedsnelle Opel Kadett zich vlak achter de 4WD-auto’s proberen te nestelen.

In het Nederlands Rally Kampioenschap (NRK) zijn de kaarten allesbehalve geschud. Yannick Vrielink (Vorden) gaat hier aan de leiding, rijdend in een Toyota GR Yaris. Zijn grootste concurrent in de eerdere rally’s was Ingo ten Vregelaar uit Delden. In de Rally3-klasse komt er in ‘Hellendoorn’ pittige competitie tussen onder andere de broers Hendri, Jeroen en Ceriel Klein Kromhof uit Daarlerveen (Renault Clio) en Joep Luth (Ford) uit Markelo. Vijfde in het NRK staat overigens Subaru-rijder Dennis Mollink uit Hellendoorn.

Ook in de diverse merkencups is er een verhitte strijd gaande, waarin verschillende lokale rijders een prominente rol spelen. Zo staan zowel Wierdenaar Eduard Eertink (GR Yaris Challenge), Deldenaar Maurice Kuijstermans (130i Challenge) als Markeloër Willem Wouter Overbeek (Clio Rally Trophy) tweede in hun cup. In laatstgenoemde cup zal ook Hellendoorner Henri Kamphuis voor het eerst aan de start verschijnen van de Eurol Hellendoorn Rally. Rijssenaar Geert ter Harmsel gaat in ‘zijn’ Peugeot 206 Cup op dit moment aan de leiding in deze populaire instapklasse voor de rallysport.

Bij de titelstrijd om het Nederlands Historisch Rally Kampioenschap zijn er weliswaar geen regionale rijders, maar voor dagsucces in de Eurol Hellendoorn Historic Rally mogen Bas van Kamperdijk (Almelo) met een prachtige Porsche en Henk-Peter Meilink (Dalmsholte) in een Audi Quattro tot de favorieten gerekend worden. Andere lokale rijders die met hun rijstijl de handen van het publiek op elkaar krijgen zijn onder meer Martijn Beuze (Nijverdal), Bert Valk (Hellendoorn), Marco Jannink (Wierden) en Will Bruins (Enter).

Op vrijdag 15 september staan er klassementsproeven op het programma in Daarle, Hallerhoek en Mageleresch. Zaterdag 16 september vindt de actie plaats rond Beuseberg, Markelo, Notter, Hellendoorn en Ypelo. De toegang tot de klassementsproeven is gratis; voor een bezoek aan het rallycentrum bij Dieka Markelo is 10 euro verschuldigd. Tickets en verdere informatie is op de website te vinden: www.eurolhellendoornrally.com.

RSS News Feed