Nieuws

47e editie Sezoensrally op 18 mei 2024

Een week na de Sezoensrally kregen alle piloten en copiloten een online enquête toegestuurd. Voor de organisatie was het een zeer geslaagde editie, maar Racing Team Moustache wilde ook graag weten wat de deelnemers vonden van de 46ste editie. Het resultaat is erg positief: maar liefst 92% van de bevraagden wil volgend jaar opnieuw aan de start staan in Bocholt.

Alle piloten en copiloten die mee reden in het BRC kregen de bevraging per mail. Er kwamen 79 antwoorden binnen. De reacties kwamen voor 49,4% van piloten en voor 50,6% van copiloten. Globaal gezien heeft dus minstens één teamlid de enquête ingevuld, wat zeker een mooie respons is.
 
Quotering per KP
Met een waarde-oordeel - variërend van hated it - didn’t like it - no opinion - liked it - loved it - werd gepolst wat de deelnemers vonden van de vijf verreden KP’s. Gerdingen en nieuwkomer Brueghel kleurden het felst bij loved it. Ook klassieker Goolder scoorde goed. De volledig verharde KP Steenberg kwam als minst geliefde uit de poll. Misschien komt dat omdat die geen Maaskiezel - toch het unique selling point van de Sezoensrally - bevat.
 
Sfeer, gezelligheid en onverhard als voornaamste troeven
De bevraging bij de piloten bevatte ook de open vraag om een sterkte en zwakte van de Sezoensrally te benoemen. Bij de zwaktes was “geen” het meest voorkomende antwoord. De sterktes leverden weinig verrassingen op: (1) sfeer & gezelligheid, (2) onverhard / Maaskiezel / top parcours en (3) professionele organisatie van compacte rally waren samengevat de top antwoorden. 
 
Bij de mooiste antwoorden zagen we “de  gezelligheid van weleer is terug” en “top rallydorp, dit is zelden gezien in België”. Die quotes zijn ongetwijfeld te danken aan de servicezone en rallyvillage op sportzone de Damburg, in combinatie met mooi weer. De volledige verhuis naar de sportzone sinds oktober 2021 was een gedurfde maar zeker een juiste keuze. Wie er dit jaar was, kan enkel beamen dat de vele teams een plekje geven in Bocholt centrum mission impossible zou zijn. Een woordje van dank aan de gemeente Bocholt en alle verenigingen op de Damburg is zeker op zijn plaats. Wat beleving, sfeer en gezelligheid betreft zijn er voor 2024 weer enkele upgrades te verwachten.

Lessen trekken uit de shakedown
Als er een minpuntje uit de bevraging naar voor kwam, is het de shakedown / testrit op Hemelvaartsdag. Veel deelnemers konden die te weinig rijden. Dat is natuurlijk en alleen te wijten aan enkele (zware) sorties waardoor de proef noodgedwongen stilgelegd moest worden. Anderzijds kreeg de organisatie lof over de aanpak en opvolging van de crashes. In 2024 zal er opnieuw een shakedown gepland zijn. Het zal wellicht geen rondkoers meer worden maar een KP in lijn. Ook zal de rijtijd uitgebreid worden. 
 
Ongeacht de toekomst… 18 mei is de 47ste editie daar
Ondanks dat we de laatste editie “maar” een Cup-wedstrijd en geen Championship-manche waren, kunnen we terugblikken op een zeer geslaagd evenement. Wat de BRC-plannen voor 2024 ook worden, op zaterdag 18 mei zal de 47ste Sezoensrally georganiseerd worden. Met 94% van de bevraagden die willen terugkomen, gaan we ons best doen om opnieuw een mooie editie in elkaar te steken. 

Tekst: Press release
Foto's: Niek Bakker
RSS News Feed