Nieuws

Nieuws
Souman wint RC3 klasse in ELE Rally
Souman wint RC3 klasse in ELE Rally

Paul Souman en Arjen Alons hebben afgelopen weekend hun tweede klassewinst op rij behaald.

Van Deijne opnieuw 2de in ELE Rally
Van Deijne opnieuw 2de in ELE Rally

Afgelopen weekend werd in de omgeving van Son de 59e editie van de ELE Rally verreden, de thuiswedstrijd van regerend landskampioenen Kevin van Deijne en Hein Verschuuren.

Tevredenstellende 8ste plaats voor Henk Vossen
Tevredenstellende 8ste plaats Vossen

Na een verregende Zuiderzeerally bij de opening van het Nederlandse rallyseizoen waren de weergoden ook tijdens de 59e ELE Rally de rallyrijders niet gunstig gezind.

Anja van Loon wint Rally 3 klassement
Anja van Loon wint Rally 3 klassement

Anja van Loon en Martine van den Heuvel wonnen het Rally3-klassement met de Renault Clio Rally3 en werden derde in de Renault Clio Trophy

Vrielink wint op grootse wijze ook de ELE Rally
Vrielink wint op grootse wijze ELE Rally

Multitalent Yannick Vrielink mag nu al de verrassing van het nog jonge 2024-rallyseizoen worden genoemd. Nadat hij in maart al de Zuiderzeerally wist te winnen, boekte de Ford-rijder na twee enerverende dagen een prachtige zege in de uitdagende 59e editie van de ELE Rally.

ELE Rally 2024
ELE Rally 2024We hebben weer eens een foto album gepubliceerd: ELE Rally 2024. Veel plezier bij het kijken en het ophalen van herinneringen...
Eerste avond in de ELE Rally brengt verrassingen
Eerste avond ELE brengt verrassingen

Na een dag vol met uitdagingen is vanavond de eerste etappe van de 59e ELE Rally afgesloten.

“Wim Luijbregts Trofee” voor ELE Rally
Stevens RallySport naar ELE Rally
Souman pakt klassewinst in Sezoensrally
Henk Vossen kijkt uit naar thuisrally
Terug naar de ELE rally van 1988?
Niels Reynvoet wint spannende Sezoens Rallye
Sebatièn Ogier wint Rally van Portugal
Marijan Griebel wint in Sulingen
1 / 15

Klaassen finisht Dakar Rally bij debuut:

Dave Klaassen en Tessa Rooth hebben de finish bereikt van de zwaarste Dakar Rally van de afgelopen tien jaar. Klaassen moest soms tegen zijn natuur in behouden te werk gaan, maar dat bleek wel de succesformule om deze slijtageslag te finishen. Op het podium in Dammam mochten ze hun medaille in ontvangst nemen.

“Hier doe je het voor”, zegt een geëmotioneerde Klaassen, die zondag 34ste werd in de afsluitende etappe van 136 kilometer. “We hebben hier heel lang naartoe geleefd, het begint als een klein zaadje dat ooit geplant is. In het laatste anderhalf jaar wordt het serieus. Er zijn heel veel momenten geweest waarop ik mezelf afvroeg of we dit wel moesten doen. Er kan veel misgaan, maar het ging fantastisch.”

Klaassen bouwde zijn rally voorzichtig op, al was dat soms moeilijk. “Tegen onze natuur in reden we een heel behouden tempo om de auto heel te houden op de stenen. Op de rustdag was ik daar wel klaar mee, dat langzame rijden is niks voor mij. De dagen worden langer, je finisht in het donker. Na de rustdag hadden we een hele mooie dag en kwamen we meer in ons spelletje.”

Vooral het laatste deel van de rally was bijzonder zwaar met in totaal zo’n duizend kilometer aan duinen. “Dat was relatief nieuw voor ons, maar dan loopt het wel gewoon. Er kwam geen eind aan omdat je met een gangetje van 40-50 kilometer per uur door die duinen gaat, je moet het hoofd koel houden, uit de problemen blijven en rustig door tokkelen. Dan kun je gewoon finishen.”

Klaassen noemt het finishen van de Dakar Rally een teamprestatie. “Tessa heeft het fantastisch gedaan, het team heeft geweldig werk geleverd. We hebben alleen maar kleine probleempjes gehad, maar alles is uiteindelijk opgelost. Er komt een dosis geluk bij kijken, maar dat dwing je af. We zijn heel blij dat het gelukt is.”

Tekst en foto's: Press release
RSS News Feed