Nieuws

Nieuws
Coronel Dakar Team met 2 auto's naar Dakar
Coronel Dakar met 2 auto's naar Dakar

Met een druk bezochte uitzwaaisessie bij het Coronel Adventure Indoor Klimpark is het volgende Dakar-avontuur voor het Coronel Dakar Team officieel begonnen.

Thierry Neuville wint WRC Rally van Japan
Thierry Neuville wint WRC Rally van Japan

Met veel doorzettingsvermogen wist Thierry Neuville de overwinning van de FORUM8 Rally Japan onder de neus van Elfyn Evans weg te kapen.

Dubbele vreugde in Spanje voor Ogier en Toyota
Ogier en Toyota winnen in Spanje

Sébastien Ogier stormde naar zijn eerste overwinning in het hybridetijdperk van het FIA World Rally Championship in de Rally de España terwijl hij hielp de constructeurstitel voor Toyota Gazoo Racing veilig te stellen.

Knappe 2e plaats voor Eduard Eertink in GR Yaris Challenge tijdens Twente Rally
Eduard Eertink 2e in Yaris challenge

Knappe 2e plaats voor Eduard Eertink in GR Yaris Challenge tijdens Twente Rally

GR Yaris Challenge beleeft fantastisch debuutjaar
Fantastisch debuut GR Yaris Challenge

Ook in de Rocar-Tech Twente Rally viel de GR Yaris Challenge op, net als eerder dit seizoen.

Kremer en Coronel testen in Spanje
Kremer en Coronel testen in Spanje

Coronel rijdt deze rally, meetellend voor het FIA Cross Country World Rally Championship, niet zelf, maar zal naast Michel Kremer plaats nemen.

Erik van Loon kiest voor zekerheid
Erik van Loon kiest voor zekerheid

Erik begon de proloog iets te enthousiast: “Ik legde de Toyota Hilux na 1 kilometer bijna op zijn dak

Anja van Loon leert veel in Andalusie
Kobus en Nortier grijpen naast het zilver
V/d Heuvel kritisch op kampioenschap
van Loon hoopt op podium in Andalusie
Preproloog 2022 nieuwe datum en locatie
Crash voor snelle Yannick Vrielink in Twente
Hans Weijs Nederlands kampioen in Twente
Goede seizoenafsluiter voor Bob de Jong
1 / 11

Peter Mangnus NL Historic Rally kampioen

Peter en Denise Mangnus hebben, na een spannend en hectisch weekend, alsnog het Nederlands Historic kampioenschap binnengehaald. Tijdens de eerste dag van de Rocar-tech Twente Rally gleed de equipe in een sloot en leek de rally voorbij, maar door een hard werkend team stond de auto op zaterdag weer aan de start zij het met wat straftijd. Het uitrijden van de rally was voldoende om het kampioenschap binnen te halen en zo kwam het aan het einde van de dag toch nog goed. 

WAUW! Wat een weekend! Wij zijn ondertussen een beetje bijgekomen en bijgeslapen. De laatste wedstrijd van het kampioenschap stond op het programma Rocar-Tech Twente Rally. Als wij deze wedstrijd uit zouden rijden zou het kampioenschap binnen zijn.

De zaterdagavond verliep helaas anders dan gehoopt. De eerste twee proeven waren geneutraliseerd ivm veiligheidseisen. Proef 3, de eerste proef op snelheid zijn wij gecrasht en zo in een diepe sloot terecht gekomen. Gelukkig waren wij beide ongedeerd, alleen Denise helemaal nat en onder de modder, net zoals de auto. De schade was moeilijk in te schatten. Hierna begon het lange wachten op de takelwagen, we konden pas getakeld worden nadat de volledige rally 2x langs gekomen was. Rond 1 uur `s nachts waren wij terug op de service en kon de schade in kaart gebracht worden. Het bleek tot onze verbazing redelijk mee te vallen. Er werd hard gewerkt door ons service team om de auto weer te herstellen! Uiteindelijk na een lange nacht werken was de auto weer zo goed als klaar, het was alleen nog wachten op de nieuwe voorruit welke helemaal uit Sprundel gehaald moest worden. Na een korte nacht van anderhalf uur slaap kon er weer gestart worden! Wat een TEAM!

De zondag hebben wij vooral geen risico meer genomen. De auto liep weer top en zo hebben wij uiteindelijk de finish weten te halen! Eenmaal bij de finish een super applaus en champagne. WAUW! Wij hadden overal kippenvel! Wat zijn wij trots op elkaar en op ons team!

Voorafgaand aan het seizoen hadden wij nooit gedacht dat wij Nederlans kampioen konden worden! Na zo'n heftig weekend en vooral emotionele rollercoaster, was dit de kers op de taart! Wij willen na dit weekend een paar bijzondere mensen extra bedanken.

Als aller eerste ons top service team waar wij het hele seizoen op hebben kunnen rekenen in het bijzonder Leo & Christian zonder jullie was dit niet mogelijk geweest.

Hierna Sylvia, Daphne, Dennis, Wouter, Koen, Kees, Miranda en alle andere voor de trouwe support en gezelligheid elke rally weer!

Vakgarage Etten-Leur Rallyteam Moorside motorsport voor de gezelligheid op de service en alle hulp die we van jullie gekregen hebben!

De helden van Wolves berging die zo lief waren om ons na de service te takelen in plaats van naar de finish van de proef!

De officials in de bijzonder op proef Zeldam die ons top verzorgd hebben na onze crash!

Alle anderen (teams) die in welke vorm dan ook aan ons gedacht hebben, berichtjes gestuurd hebben en ons wilde helpen midden in de nacht! Duizend maal dank!

RSS News Feed