Nieuws

Nieuws
Coronel Dakar Team met 2 auto's naar Dakar
Coronel Dakar met 2 auto's naar Dakar

Met een druk bezochte uitzwaaisessie bij het Coronel Adventure Indoor Klimpark is het volgende Dakar-avontuur voor het Coronel Dakar Team officieel begonnen.

Thierry Neuville wint WRC Rally van Japan
Thierry Neuville wint WRC Rally van Japan

Met veel doorzettingsvermogen wist Thierry Neuville de overwinning van de FORUM8 Rally Japan onder de neus van Elfyn Evans weg te kapen.

Dubbele vreugde in Spanje voor Ogier en Toyota
Ogier en Toyota winnen in Spanje

Sébastien Ogier stormde naar zijn eerste overwinning in het hybridetijdperk van het FIA World Rally Championship in de Rally de España terwijl hij hielp de constructeurstitel voor Toyota Gazoo Racing veilig te stellen.

Knappe 2e plaats voor Eduard Eertink in GR Yaris Challenge tijdens Twente Rally
Eduard Eertink 2e in Yaris challenge

Knappe 2e plaats voor Eduard Eertink in GR Yaris Challenge tijdens Twente Rally

GR Yaris Challenge beleeft fantastisch debuutjaar
Fantastisch debuut GR Yaris Challenge

Ook in de Rocar-Tech Twente Rally viel de GR Yaris Challenge op, net als eerder dit seizoen.

Kremer en Coronel testen in Spanje
Kremer en Coronel testen in Spanje

Coronel rijdt deze rally, meetellend voor het FIA Cross Country World Rally Championship, niet zelf, maar zal naast Michel Kremer plaats nemen.

Erik van Loon kiest voor zekerheid
Erik van Loon kiest voor zekerheid

Erik begon de proloog iets te enthousiast: “Ik legde de Toyota Hilux na 1 kilometer bijna op zijn dak

Anja van Loon leert veel in Andalusie
Kobus en Nortier grijpen naast het zilver
V/d Heuvel kritisch op kampioenschap
Peter Mangnus Historic Rally kampioen
van Loon hoopt op podium in Andalusie
Preproloog 2022 nieuwe datum en locatie
Crash voor snelle Yannick Vrielink in Twente
Hans Weijs Nederlands kampioen in Twente
1 / 11

Goede afsluiting rallyseizoen voor Bob de Jong

Na de onfortuinlijke crash in de Eurol Hellendoorn Rally moest de knop om bij het team van Bob de Jong. De kampioen van vorig jaar wist dat de kans op titelprolongatie minimaal was, maar wilde het seizoen graag op positieve wijze afsluiten. En dat lukte in de RocarTech Twente Rally prachtig. Een mooie tweede plaats achter de nieuwe kampioen Hans Weijs, maar belangrijker nog, de titel bij de navigatoren voor Erik de Wild zorgde ervoor dat het seizoen van de succesvolle Hyundai-equipe heel fraai werd beëindigd.

Met dit scenario had niemand vooraf rekening gehouden. “We waren al blij dat we konden starten; ons team heeft keihard gewerkt en de auto op punt gezet,” aldus Bob de Jong nagenietend aan de finish in Hengelo. “We begonnen zaterdagavond zeer rustig en namen geen risico op de door de regen glad geworden wegen. We kozen voor een veilige afstelling en dito banden om na de crash weer vertrouwen op te doen.”

Dat pakte desondanks goed uit. Hans Weijs (Skoda) en Jim van den Heuvel (VW) vochten vooraan om hun titelkansen, maar Bob de Jong en Erik de Wild konden redelijk gemakkelijk Gert-Jan Kobus (Skoda) en Kevin van Deijne (Hyundai) achter zich houden en koersten af op een podiumresultaat. Op zondag verbeterden de weersomstandigheden en onder een stralende herfstzon werden 11 klassementsproeven afgewerkt, waardoor het tempo omhoog ging.

Bob de Jong koos gaandeweg de dag ook voor een andere afstelling en andere Michelin-banden, waardoor de tijden verbeterden en hij de derde plaats kon vasthouden. “We begonnen zondag al meteen lekker en het vertrouwen was weer helemaal terug.” De strijd aan kop ging verbeten verder tussen Weijs en Van den Heuvel en werd pas in de allerlaatste kilometers beslist. Jim van den Heuvel raakte op de slotproef naast de weg en verloor een wiel en verspeelde daarmee de leidende positie in de rally, die al even in handen was geweest van Hans Weijs. Nu zegevierde Weijs en stelde daarmee zijn eerste titel veilig en onttroonde Bob de Jong. “Ik ben echter reuze blij met de tweede plaats in de rally en in het kampioenschap. Van Hans Weijs verliezen is geen schande en hij is de terechte kampioen.”

Na de crash in Hellendoorn is deze prestatie echt het resultaat van teamwork. En de titel bij de navigatoren voor Erik is een bekroning van het seizoen. Voor de 47-jarige Erik de Wild uit Dalfsen is het zijn derde titel; eerder won hij aan de zijde van Hermen Kobus het kampioenschap in 2017 en 2018. “Wat geweldig dit – ik heb echt een heel leuk seizoen met Bob gehad en kijk uit naar de toekomst; graag wil ik met Bob in de Hyundai nog meer successen boeken,” aldus Erik.

Eindstand Open Nederlands Rally Kampioenschap 2022 (ONRK):

  1. Hans Weijs, 189 punten
  2. Bob de Jong, 156
  3. Gert-Jan Kobus, 152
  4. Jim van den Heuvel, 142
  5. Kevin van Deijne, 129

Eindstand Open Nederlands Rally Kampioenschap 2022 – Navigatoren:

  1. Erik de Wild, 174 punten;
  2. Martin Nortier, 168;
  3. Jouri Dockx, 155;
  4. Hein Verschuuren, 145 ;
  5. Radboud van Hoek, 127.
RSS News Feed