Nieuws

Ladies Team schijft historie met 12de positie

Anja van Loon, Floor Maten en Marije van Ettekoven hebben in de Iveco Powerstar van Team De Rooy historie geschreven tijdens de Dakar Rally van 2024. De drie dames worden 12e in het algemeen truckklassement en dat is nog nooit eerder gelukt. In de laatste etappe laten zij zich niet verrassen en bereiken zij hun felbegeerde finish.

“Wat ben ik blij en trots,” vertelt Anja. “Het was echt een hele zware rally, maar samen met Floor en Marije hebben we bijna foutloos gereden. Dit is echt een droom die is uitgekomen. Wij kwamen hier om de finish te behalen en nu worden we gewoon 12e algemeen, dat is mooier dan ik had kunnen hopen. Ik ben dan ook supertrots op die meiden, wat een geweldige prestatie is dit!”

Tijdens de laatste etappe noteerden de dames de 14e tijd. “Volgens mij was dit een van de zwaarste edities ooit, zeker met die 48-uurs etappe. Maar we hebben het wel gedaan! Vandaag viel mee, maar we hebben geen risico genomen. De finish was het allerbelangrijkste vandaag. We hebben weer niks meegemaakt. We hebben sowieso weinig meegemaakt tijdens deze Dakar, dat is ons sterke punt geweest. Gewoon ons eigen ding doen, iedere dag, en dat heeft ons de 12e plaats opgeleverd.”

“Ik weet zeker dat ons pap en mam ook heel trots zouden zijn. Het was heel mooi om dit te doen voor hen. Daarnaast wil ik graag alle sponsoren en partners bedanken voor hun steun. Dat geldt natuurlijk ook voor de fans en hun vele berichten die ik heb gekregen. Floor en Marije heb ik al bedankt, maar zonder hun had ik het echt nooit kunnen doen, en het team van De Rooy. Iedere dag zorgden zij voor een goede truck, bedankt! Als allerlaatste wil ik Erik bedanken voor zijn steun, tips en adviezen.”

Tekst en foto's: Van Loon Racing
RSS News Feed