Nieuws

Nieuws
ACtronics nieuwe hoofdsponsor Achterhoek Rally
ACtronics hoofdsponsor Achterhoek Rally

ACtronics heeft haar naam heeft verbonden aan de Achterhoek Rally, die op 3 oktober in en om Eibergen verreden zal worden!

Volle inschrijflijst Achterhoek Berkeland Rally
Volle inschrijflijst Achterhoek Berkeland Rally

Hoewel de inschrijving nog maar iets meer dan een week geopend was, zit de voorlopige deelnemerslijst van de 2e Achterhoek Berkelland Rally al tjokvol!

WRC Kalender bekend voor de rest van 2020
WRC Kalender bekend voor de rest van 2020

De FIA heeft de kalender voor de rest van 2020 voor het door het COVID-19 virus ontregelde WRC kampioenschap bekendgemaakt.

Nieuwe kalender met 7 rally's voor BRC 2020
Nieuwe kalender met 7 rally's voor BRC 2020

De promotor van het Jobfixers Belgian Rally Championship en de Belgische autosportfederatie RACB hebben in samenspraak met de verschillende organisatoren een nieuwe kalender opgemaakt voor het Belgisch rallykampioenschap 2020. 

Rallykampioen probeert fit te blijven tijdens corona crisis
Rallykampioen probeert fit te blijven

Bob de Jong probeert fit te blijven tijdens de corona crisis

WRC Rallies van Portugal en Italië uitgesteld
WRC Rallies van Portugal en Italië uitgesteld

Als gevolg van de aanhoudende wereldwijde verspreiding van het Coronavirus (COVID-19) zijn de Vodafone Rally de Portugal 2020 en de Rally Italia Sardegna 2020 beide uitgesteld.

DRM-organisatoren plannen alternatieve data
DRM-organisatoren plannen alternatieve data

DRM-organisatoren plannen alternatieve data in verband met de Corona crisis

Rally van Wallonië en Sezoens Rally gecancelled
Spa Rally verplaatst naar 12 en 13 december
Nog een paar oudere albums
Weten jullie nog?
Sebastien Ogier wint ingekorte WRC Rally van Mexico
WRC Rally van Chili gecancelled
Morocco Desert Challenge twijfelactig
Erzgebirge Rally uitgesteld
1 / 11

Ook TAC Rally uitgesteld

Nadat afgelopen weekend de Spa Rally moest buigen voor het Corona virus is nu ook de TAC Rally (13/14 april) uitgesteld

Het COVID19 virus, beter gekend als Corona-virus, heeft de overheid ertoe verplicht om maatregelen te nemen.  Zo worden alle evenementen tot en met 3 april afgelast.

Het bestuur van de Tieltse Automobiel Club heeft hierbij beslist om ook de TAC Rally, weliswaar een week na deze periode gepland, uit te stellen en op zoek te gaan naar een andere datum. Het lijkt ons niet opportuun om de TAC Rally zo kort na deze maatregelen te laten doorgaan en daar zijn verschillende redenen voor.

HULPVERLENERS: Tijdens de rally hebben we minstens 5 noodartsen en een 20-tal verplegers en hulpverleners nodig die in deze moeilijke periode ingezet worden voor de algemene gezondheid van onze maatschappij en die dus niet extra belast moeten worden. 

MAATREGELEN: Hopelijk zorgen de genomen maatregelen voor de indijking van de uitbreiding van het virus. De kans is echter groot dat de periode zal worden verlengd. 

FINANCIEEL: We zitten als organisatie in de eindfase van de voorbereiding en om verdere onkosten te vermijden en mogelijk grotere verliezen te lijden, wachten we deze periode niet af om een beslissing te nemen. 

De Tieltse Automobiel Club is al in gesprek met de RACB, de collega’s van de SPA Rally en de promotor van het Belgisch kampioenschap om een andere datum op de kalender te kunnen bepalen.

Tekst: PR BRC
Foto's: Niek Bakker
RSS News Feed