Nieuws

Afgebroken wiel zorgt voor tijdverlies Tim en Tom

Op de tiende etappe van de Dakar Rally gaat alles goed bij Tim en Tom Coronel tot plots het linker voorwiel afbreekt. Zij beginnen direct met sleutelen, maar moeten een kleine drie uur wachten op het juiste onderdeel. Tim en Tom bereiken de finish, maar lijken een top twintig klassering uit het hoofd mis te lopen.

 

Het was eigenlijk de eerste pech voor Tim en Tom. “We hebben tot nu toe nul problemen gehad, maar dit hoort wel bij Dakar. Heel erg jammer, maar aan de andere kant, we moeten er het beste van maken. Sportief gezien moeten we de top 20 gedag zeggen. Soms zit het mee en soms zit het tegen. Dit is Dakar,” vertelt Tim.

Op het moment dat het wiel afbrak, was er niks aan de hand. Tom licht toe: “We reden lekker, hadden een goed ritme te pakken, alle caps waren goed en zaten rond de 25e tijd. Op een lang recht stuk met niemand voor of achter ons breekt het wiel plots af. Echt een harde klap, het wiel lag een paar honderd meter verderop. Waarschijnlijk was het de stuurkogel of de kogel van de ophanging. We hebben geen harde klappers gemaakt en niks raars gedaan, dus dit was wel gek.”

Het repareren van de auto was vrij snel gebeurd. “We moesten alleen wachten op de wheelhub. Normaal gesproken hebben we die bij, maar vandaag niet. De rest wel, we hebben twee uurtjes gewacht en in een uur zat alles weer goed. Daarna weer onderweg in het donker. Toen was het navigeren serieus moeilijk, maar het ging allemaal goed. We zijn aan de finish, dat is het belangrijkste.”

Morgen staat de elfde en voorlaatste etappe van de rally gepland. Deze gaat van Al Ula naar Yanbu en is 420 kilometer lang. Het is een etappe met veel scherpe stenen, maar ook wat zand.

Tekst en foto's: Coronel Dakar Team
RSS News Feed