Nieuws

Nieuws
Geslaagd debuut Eduard Eertink in GR Yaris Challenge tijdens Vechtdal Rally
Geslaagd debuut Eduard Eertink

Tijdens de Vechtdal Rally ging het er in de GR Yaris Challenge heet aan toe. De warme zomerse dag zorgde voor zware omstandigheden, maar 4 van de 5 gestarte equipes wisten de finish te bereiken, waar opnieuw Yannick Vrielink de snelste bleek te zijn.

Het gaat er heet aan toe in GR Yaris Challenge tijdens Vechtdal Rally
Yaris Challenge tijdens Vechtdal Rally

Tijdens de Vechtdal Rally ging het er in de GR Yaris Challenge heet aan toe.

Rallysport Utrecht tevreden na geslaagde Rallye Stemweder Berg
Rallysport Utrecht ok na Stemweder Berg

Het team van Rallysport Utrecht nam afgelopen weekend met twee equipes deel aan de 51e editie van de ADAC Rallye Stemweder Berg rond de Duitse plaats Lübbecke.

Tweede zege Vrielink in hete Vechtdal Rally
Tweede zege Vrielink in Vechtdal Rally

Na twee rally’s in de Yaris GR Challenge hebben Yannick Vrielink en Glenn Crooijmans het maximaal aantal punten behaald.

Verlinde opnieuw de sterkste in Motul Clio Rally Trophy
Benoit Verlinde opnieuw de sterkste

De Belgische equipe van Benoit Verlinde en Anton Dupan heeft ook in de derde wedstrijd van de Motul Clio Rally Trophy de winst naar zich toe getrokken.

Bob de Jong naar verhitte 3e plaats in Vechtdal Rally
Bob de Jong naar verhitte 3e plaats

In en rond Hardenberg werd in de derde ronde van het Open Nederlands Rally Kampioenschap tijdens de Vechtdal Rally letterlijk en figuurlijk een verhitte strijd uitgevoerd door de kanshebbers op de titel.

Pech voorkomt topklassering Kevin van Deijne
Pech voorkomt topklassering van Deijne

Kevin van Deijne en Hein Verschuuren hebben genoegen moeten nemen met de vijfde plaats tijdens de Vechtdal Rally in en om Hardenberg.

Sterke rentree van den Brink na blessure
Bob de Jong - preview Vechtdal Rally
Ott Tänak wint de WRC rally van Italië
Kobus en Nortier beperken schade
Verlinde winnaar Motul Clio Rally Trophy
Souman kijkt met dubbel gevoel terug
GR Yaris Challenge trapt af in ELE Rally
Bob de Jong teleurgesteld na 5e plaats
1 / 12

Bob de Jong derde in zonnige JACK’s Drenthe Rally

De kop is eraf! Het Open Nederlands Rallykampioenschap is dit weekeinde in Assen van start gegaan met een compleet nieuwe rally; JACK’s Drenthe Rally kende wat tegenslagen in de aanloop, maar is een welkome aanvulling op de Nederlandse rallykalender. Na 14 klassementsproeven ging de zege naar Hans Weijs (Ford), met Gertjan Kobus (Skoda) op de tweede plaats, terwijl regerend Open Nederlands Rally Kampioen Bob de Jong (Hyundai) uiteindelijk tevreden kon zijn met de derde plaats.

Oorspronkelijk zou JACK’s Drenthe Rally de laatste wedstrijd van vorig jaar zijn, maar door de corona maatregelen moest de nieuwe rally noodgedwongen op het laatste moment worden uitgesteld. Dit weekend was het dan zo ver; hoewel er enkele dagen voor de rally een flinke tegenvaller was toen er een streep (vergunningen) ging door twee klassementsproeven, startte vrijdagavond JACK’s Drenthe Rally met drie KP’s in de buurt van Kampen, die elk twee keer moesten worden verreden. Op deze snelle proeven werd al snel duidelijk dat vier equipes met een R5-bolide de overige deelnemers op ruime achterstand gingen zetten. Gertjan Kobus, Jim van den Heuvel en Bob de Jong wisten alle drie een proef in de eerste omloop te winnen, maar daarna was het drie keer Van den Heuvel bovenaan de tijdenlijsten. Opvallend was dat Hans Weijs op de openingsdag geen enkele keer het snelste was. Bob de Jong kampte vanaf het begin met remproblemen: “Dat was niet fijn, want op die snelle proeven wil je kunnen vertrouwen op de remmen en daardoor verloren wij meteen al kostbare tijd.” Ontluchten en nieuwe remblokken boden geen soelaas, waardoor de doelstelling voor dag 2 meteen werd bijgesteld. “Op de twee korte klassementsproeven op het TT Circuit gaan wij de zege niet meer pakken,” berustte Bob de Jong in zijn lot. “Het kampioenschap is dit jaar ons doel, dus we gaan voor een solide eindklassering.”

Gedurende de zonovergoten zaterdag werden onder grote publieke belangstelling twee proeven vier keer verreden, maar nog steeds leverde dat niet meer dan 45 wedstrijdkilometers op. Hans Weijs begon voortvarend en toen Jim van den Heuvel na KP9 moest opgeven met technische problemen, lag de weg vrij voor Weijs. Gertjan Kobus stelde de tweede plaats veilig, terwijl Bob de Jong tevreden was met de derde plek. “Uiteindelijk werd duidelijk dat ons remprobleem te maken had met een niet optimaal werkende remvloeistof van Brembo – waarschijnlijke een flesje uit een verkeerde badge. Met dit product heb ik al 10 jaar uitstekende ervaringen, maar dit kan natuurlijk gebeuren…” Met zijn nieuwe navigator Erik de Wild verliep de samenwerking erg goed: “Na ons debuut samen in Twente kwam hier in Drenthe de bevestiging van onze ‘klik’,” aldus de Hyundai-rijder. Erik de Wild voegde daar aan toe: “Los van het remprobleem hebben we een prima rally gereden en een goede start in het kampioenschap gemaakt. Kevin van Deijne (niet gestart) en Jim van den Heuvel (opgave) beginnen met een 0-score, dus wij zijn tevreden.” De volgende rally van het ONRK is pas op zaterdag 21 mei, als in de omgeving van Son en Eindhoven de ELE Rally wordt verreden.

RSS News Feed