Nieuws

Nieuws
Geslaagd debuut Eduard Eertink in GR Yaris Challenge tijdens Vechtdal Rally
Geslaagd debuut Eduard Eertink

Tijdens de Vechtdal Rally ging het er in de GR Yaris Challenge heet aan toe. De warme zomerse dag zorgde voor zware omstandigheden, maar 4 van de 5 gestarte equipes wisten de finish te bereiken, waar opnieuw Yannick Vrielink de snelste bleek te zijn.

Het gaat er heet aan toe in GR Yaris Challenge tijdens Vechtdal Rally
Yaris Challenge tijdens Vechtdal Rally

Tijdens de Vechtdal Rally ging het er in de GR Yaris Challenge heet aan toe.

Rallysport Utrecht tevreden na geslaagde Rallye Stemweder Berg
Rallysport Utrecht ok na Stemweder Berg

Het team van Rallysport Utrecht nam afgelopen weekend met twee equipes deel aan de 51e editie van de ADAC Rallye Stemweder Berg rond de Duitse plaats Lübbecke.

Tweede zege Vrielink in hete Vechtdal Rally
Tweede zege Vrielink in Vechtdal Rally

Na twee rally’s in de Yaris GR Challenge hebben Yannick Vrielink en Glenn Crooijmans het maximaal aantal punten behaald.

Verlinde opnieuw de sterkste in Motul Clio Rally Trophy
Benoit Verlinde opnieuw de sterkste

De Belgische equipe van Benoit Verlinde en Anton Dupan heeft ook in de derde wedstrijd van de Motul Clio Rally Trophy de winst naar zich toe getrokken.

Bob de Jong naar verhitte 3e plaats in Vechtdal Rally
Bob de Jong naar verhitte 3e plaats

In en rond Hardenberg werd in de derde ronde van het Open Nederlands Rally Kampioenschap tijdens de Vechtdal Rally letterlijk en figuurlijk een verhitte strijd uitgevoerd door de kanshebbers op de titel.

Pech voorkomt topklassering Kevin van Deijne
Pech voorkomt topklassering van Deijne

Kevin van Deijne en Hein Verschuuren hebben genoegen moeten nemen met de vijfde plaats tijdens de Vechtdal Rally in en om Hardenberg.

Sterke rentree van den Brink na blessure
Bob de Jong - preview Vechtdal Rally
Ott Tänak wint de WRC rally van Italië
Kobus en Nortier beperken schade
Verlinde winnaar Motul Clio Rally Trophy
Souman kijkt met dubbel gevoel terug
GR Yaris Challenge trapt af in ELE Rally
Bob de Jong teleurgesteld na 5e plaats
1 / 12

​Vincent Verschueren wint de 47ste TAC Rally met overwicht

Het was al van de Sezoensrally 2018 geleden dat Vincent Verschueren nog eens op het hoogste schavotje stond in het Belgisch rallykampioenschap, maar deze keer is het opnieuw gelukt. Vincent Verschueren en Filip Cuvelier hebben de 47ste TAC Rally, de derde manche van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship, gewonnen. Zelfs vermogensverlies op de allerlaatste klassementsproef kon de VW-rijder niet van de zege houden. In een razend spannende slotfase ging de tweede plaats naar Niels Reynvoet voor Maxime Potty, die een ultieme aanval bekocht met een lekke band.

De eerste leider in de wedstrijd was echter Gino Bux, die de snelste tijd realiseerde op de openingsproef. Met zijn Skoda leek Bux een goede zaak te doen in het kampioenschap, maar op de derde proef brak de versnellingsbak. Vanaf dat moment nam Vincent Verschueren, die in Tielt zijn eerste BRC-manche van het seizoen reed, overtuigend de wedstrijd in handen om uiteindelijk met 58"1 voorsprong te winnen. 

"En toch was het nog spannend tot de laatste meters, want op de laatste proef, de Poelberg, had ik vermogensverlies en moest ik een reset doen van de motor," vertelde de 42-jarige Oost-Vlaming duidelijk opgelucht. "Na de eerste ronde heb ik de wedstrijd gecontroleerd. Ik reed een vlot ritme, zonder in gevaarlijke koorden te duiken om lekke banden te vermijden. We hebben echt een goede set-up gevonden voor de VW Polo!"

De tweede plaats was lang in handen van Pieter-Jan. Michiel Cracco, maar toen die de koppeling van zijn Hyundai moest wisselen, had zijn team 3 minuten te veel tijd nodig om de wissel uit te voeren. Met 30" tijdstraf viel Cracco terug naar de vierde plaats achter Niels Reynvoet en Maxime Potty. Cracco trok in de achtervolging, maar op de voorlaatste proef ging hij over de limiet en van de baan. 

"We hadden de set-up van de Hyundai harder gezet om onze tweede plaats terug te pakken, want die hadden we stevig in handen toen de koppeling stuk ging. Maar, met die harde vering verloren we plots de controle toen de wagen uit een koord sprong," vertelde navigator Jasper Vermeulen.

Niels Reynvoet ging de slotproef in met 0"3 voorsprong en de Skoda-rijder uit Kruisem hield stand. De tweede plaats is zijn mooiste resultaat ooit in het Kroon-Oil Belgian Rally Championship. "Ik kwam aan de start om vertrouwen op te doen en om zeker te finishen. Maar, ik wilde de tweede plaats ook niet zomaar prijsgeven. Deze tweede plaats doet enorm veel deugd," vertelde de Skoda-rijder.

Maxime Potty zette op de laatste proef alles op alles, maar hij maakte een foutje op de laatste proef en bereikte de finish met een lekke band. "Dat hoort bij het spelletje. Ik heb het geprobeerd en daarbij heb ik een foutje gemaakt," aldus de 22-jarige Citroën-piloot. "Deze ochtend vond ik het heel moeilijk om de grip van het asfalt in te schatten. Ik ontdekte de proeven en wilde vooral finishen om een goede zaak te doen in het kampioenschap." Het leek te lukken met een mooie derde plaats, maar de naaf van het voorwiel was stuk, waardoor Potty zijn mooie podiumplaats nog verloor. Zo ging de derde plaats nog naar Sébastien Bedoret, die kampte met een gebrek aan evoluties op de Ford Fiesta. "We hebben de afstellingen van de auto verbeterd en we hebben hard gewerkt om de Fiesta onder de knie te krijgen voor de volgende wedstrijden. Tegen dan hoop ik technisch over de juiste evoluties te beschikken, maar dat zal afhangen van de leveringstermijnen."

Timothy Van Parijs was veruit de snelste Porsche-rijder, al hield Glenn Janssens tot zijn motorproblemen goed stand. Met een vierde plaats algemeen, de zege in GT en vooral de overwinning in de BRC Master Cup, werkte Van Parijs een quasi perfecte wedstrijd af, ondanks een slipper op de Poelberg. Dennis Rostek eindigde op een mooie vijfde plaats, voor Bert Coene, tweede in de Master Cup met zijn Ford Fiesta Rally2 van de eerste generatie.

In het Junior BRC werd de wedstrijd volledig gedomineerd door Gilles Pyck, die zelfs 7de algemeen werd met zijn nieuwe Renault Clio Rally4. De tweede plaats ging naar Jonas Dewilde voor Maxim Decock. In het Historic BRC stond er geen maat op Paul Lietaer, 8ste algemeen met zijn Opel Ascona 400, voor Pieter-jan Maeyaert met zijn BMW M3 en Jeroen Van Wanseele in de Ford Escort gehuurd bij Lietaer. 

In de M Cup was Philip Lommers de snelste en Benoit Verlinde schreef de eerste manche van de Clio Trophy Belgium op zijn naam voor Jeroen Catelin en Casper Nielsen.

Tekst en foto's: PR BRC
RSS News Feed
Uitslag (top 5)
1 [ 4]
Vincent Verschueren 1:29:11,4
Filip Cuvelier
Volkswagen Polo Gti R5
2 [ 5]
Niels Reynvoet +0:58,1
Diederik Pattyn
Škoda Fabia Rally2 evo
3 [ 8]
Sébastien Bedoret +2:38,1
Hans Delorge
Ford Fiesta Rally2
4 [ 1]
Timothy Van Parijs +4:30,9
Kurt Heyndrickx
Porsche 997 GT3
5 [ 9]
Dennis Rostek +5:11,3
Michael Wenzel
Škoda Fabia R5
Klik hier voor alle resultaten