Nieuws

Nieuws
Souman wint RC3 klasse in ELE Rally
Souman wint RC3 klasse in ELE Rally

Paul Souman en Arjen Alons hebben afgelopen weekend hun tweede klassewinst op rij behaald.

Van Deijne opnieuw 2de in ELE Rally
Van Deijne opnieuw 2de in ELE Rally

Afgelopen weekend werd in de omgeving van Son de 59e editie van de ELE Rally verreden, de thuiswedstrijd van regerend landskampioenen Kevin van Deijne en Hein Verschuuren.

Tevredenstellende 8ste plaats voor Henk Vossen
Tevredenstellende 8ste plaats Vossen

Na een verregende Zuiderzeerally bij de opening van het Nederlandse rallyseizoen waren de weergoden ook tijdens de 59e ELE Rally de rallyrijders niet gunstig gezind.

Anja van Loon wint Rally 3 klassement
Anja van Loon wint Rally 3 klassement

Anja van Loon en Martine van den Heuvel wonnen het Rally3-klassement met de Renault Clio Rally3 en werden derde in de Renault Clio Trophy

Vrielink wint op grootse wijze ook de ELE Rally
Vrielink wint op grootse wijze ELE Rally

Multitalent Yannick Vrielink mag nu al de verrassing van het nog jonge 2024-rallyseizoen worden genoemd. Nadat hij in maart al de Zuiderzeerally wist te winnen, boekte de Ford-rijder na twee enerverende dagen een prachtige zege in de uitdagende 59e editie van de ELE Rally.

ELE Rally 2024
ELE Rally 2024We hebben weer eens een foto album gepubliceerd: ELE Rally 2024. Veel plezier bij het kijken en het ophalen van herinneringen...
Eerste avond in de ELE Rally brengt verrassingen
Eerste avond ELE brengt verrassingen

Na een dag vol met uitdagingen is vanavond de eerste etappe van de 59e ELE Rally afgesloten.

“Wim Luijbregts Trofee” voor ELE Rally
Stevens RallySport naar ELE Rally
Souman pakt klassewinst in Sezoensrally
Henk Vossen kijkt uit naar thuisrally
Terug naar de ELE rally van 1988?
Niels Reynvoet wint spannende Sezoens Rallye
Sebatièn Ogier wint Rally van Portugal
Marijan Griebel wint in Sulingen
1 / 15

Voorbereidingen op vernieuwde ELE Rally verlopen voorspoedig

De organisatie van de ELE Rally is volop bezig met het eerste weekend van juni, wanneer de oudste rally van Nederland weer verreden wordt over 2 dagen. Op vrijdag 2 en zaterdag 3 juni wordt in 3 verschillende evenementen gestreden om de ereplaatsen. Naast de reguliere 58e ELE Rally en de 5e ELE Historic Rally wordt er een mooie klasse toegevoegd: de ELE Retro Rally Challenge. Dat belooft weer veel bekijks voor iedereen en een overvol deelnemersveld.

Gewijzigde klassementsproeven voor de deelnemers
In de komende editie van de ELE Rally staat de deelnemers een uitdagend parcours te wachten. In totaal worden er 7 klassementsproeven uitgetekend en zijn er 3 klassementsproeven gewijzigd ten opzichte van andere jaren. De organisatie is verheugd om zo een vernieuwde ELE-variant neer te kunnen zetten. Het totaal aantal kilometers op snelheid zal rond de 150 bedragen. Gemikt wordt op een deelnemersveld van meer dan 100 deelnemers. Op vrijdagavond wordt er in de regio Helmond gereden en op zaterdag is de regio Eindhoven weer aan de beurt. Welke proeven deel uitmaken van de 58e editie, zal op een later tijdstip bekend gemaakt worden.

ELE Retro Rally Challenge
Terug van weggeweest is de Retro Rally Challenge die circa 20 equipes aan de start brengt van de zaterdagproeven. Dit initiatief van Euregio Autosport brengt prachtige historische rallyauto’s aan de start die hun eigen kampioenschap hebben met ook een aantal wedstrijden in het buitenland.

Voorzitter van het organisatiecomité Radboud van Hoek knijpt in zijn handjes: “Zo in de winterstop krijgt de ELE echt vorm en we zijn dan ook enorm blij dat we nu al weer zulke positieve signalen krijgen van alle betrokkenen. En dan bedoel ik niet alleen de deelnemers, maar uiteraard ook alle betrokken instanties zoals gemeentes waar we weer vergunningen moeten aanvragen, aanwonenden erbij betrekken enzovoorts.” Wat betreft de deelnemers is Radboud van Hoek ook positief gestemd: “In de wandelgangen horen we dat de merkencups flink uitbreiden, dus dat belooft veel goeds. We hebben ook overleg gehad met Rally Club Holland (RCH) om invulling te geven aan de rijders enquête die vorig jaar gehouden is om ons evenement nog beter te maken. Tel daarbij op flink gewijzigde klassementsproeven, dat is altijd goed voor de afwisseling en houdt de equipes scherp! Tot slot vind ik het ook weer erg mooi om te zien dat er met de Retro Rally Challenge weer van die prachtige historische auto’s aan de start staan. Geniet ervan nu het nog kan!”

RSS News Feed