Nieuws

Nieuws
Geslaagd debuut Eduard Eertink in GR Yaris Challenge tijdens Vechtdal Rally
Geslaagd debuut Eduard Eertink

Tijdens de Vechtdal Rally ging het er in de GR Yaris Challenge heet aan toe. De warme zomerse dag zorgde voor zware omstandigheden, maar 4 van de 5 gestarte equipes wisten de finish te bereiken, waar opnieuw Yannick Vrielink de snelste bleek te zijn.

Het gaat er heet aan toe in GR Yaris Challenge tijdens Vechtdal Rally
Yaris Challenge tijdens Vechtdal Rally

Tijdens de Vechtdal Rally ging het er in de GR Yaris Challenge heet aan toe.

Rallysport Utrecht tevreden na geslaagde Rallye Stemweder Berg
Rallysport Utrecht ok na Stemweder Berg

Het team van Rallysport Utrecht nam afgelopen weekend met twee equipes deel aan de 51e editie van de ADAC Rallye Stemweder Berg rond de Duitse plaats Lübbecke.

Tweede zege Vrielink in hete Vechtdal Rally
Tweede zege Vrielink in Vechtdal Rally

Na twee rally’s in de Yaris GR Challenge hebben Yannick Vrielink en Glenn Crooijmans het maximaal aantal punten behaald.

Verlinde opnieuw de sterkste in Motul Clio Rally Trophy
Benoit Verlinde opnieuw de sterkste

De Belgische equipe van Benoit Verlinde en Anton Dupan heeft ook in de derde wedstrijd van de Motul Clio Rally Trophy de winst naar zich toe getrokken.

Bob de Jong naar verhitte 3e plaats in Vechtdal Rally
Bob de Jong naar verhitte 3e plaats

In en rond Hardenberg werd in de derde ronde van het Open Nederlands Rally Kampioenschap tijdens de Vechtdal Rally letterlijk en figuurlijk een verhitte strijd uitgevoerd door de kanshebbers op de titel.

Pech voorkomt topklassering Kevin van Deijne
Pech voorkomt topklassering van Deijne

Kevin van Deijne en Hein Verschuuren hebben genoegen moeten nemen met de vijfde plaats tijdens de Vechtdal Rally in en om Hardenberg.

Sterke rentree van den Brink na blessure
Bob de Jong - preview Vechtdal Rally
Ott Tänak wint de WRC rally van Italië
Kobus en Nortier beperken schade
Verlinde winnaar Motul Clio Rally Trophy
Souman kijkt met dubbel gevoel terug
GR Yaris Challenge trapt af in ELE Rally
Bob de Jong teleurgesteld na 5e plaats
1 / 12

Rallysport Utrecht trapt seizoen af in Drenthe

Volgende week wordt de JACK’s International Drenthe Rally verreden. Deze nieuwe wedstrijd op de Nederlandse rallykalender zal dan eindelijk worden verreden, nadat deze in 2021 helaas geen doorgang kon vinden. Het team van Rallysport Utrecht zal de dans openen door als 0-auto het veld aan te voeren.

Martin Menzing zal in zijn Opel Adam genavigeerd worden door Bart van Heun. “We hebben in de Twente Rally ook samen gereden,” vertelt Martin. “Die samenwerking verliep erg prettig. Bart heeft zijn zaken op orde en als persoon klikte het ook gewoon goed.” Bart zal niet alleen in de JACK’s International Drenthe Rally in de Opel Adam plaats gaan nemen, maar zal dit seizoen vaker naast Martin plaats gaan nemen.

Dat het team van Rallysport Utrecht als 0-auto in deze wedstrijd zou gaan rijden, is een last-minute call geweest. Het team voelt zich vereerd voor deze belangrijke taak gevraagd te zijn en heeft de Opel Adam nog eens extra nagelopen. Het serviceteam zal niet alleen de Opel Adam onderhouden, maar ook de Peugeot 206 van Peter van Teunenbroek, de vaste navigator van het team. Peter rijdt in de Peugeot 206 Rally Cup.

"We hebben de auto na de Twente Rally helemaal nagekeken. Het beloof een lange en zware wedstrijd te worden. Ideale omstandigheden om de auto weer eens stevig aan de tand te voelen, voordat ons eigenlijke seizoen begint. Daarmee snijdt het mes aan twee kanten,” kijkt Martin vooruit.

De JACK’s International Drenthe Rally gaat op vrijdagmiddag om 16:46u van start op het rechte stuk van het TT-Circuit bij Assen. Daarna volgt een lange verbindingsetappe naar Kampereiland en omgeving, waar de eerste zes klassementsproeven worden afgelegd. Na de eerste boucle van drie klassementsproeven zal er een remote service worden gehouden. Vanaf 23:05u worden de auto’s terug bij het TT-Circuit verwacht voor het Parc Fermé.

Op zaterdag worden nog eens twaalf klassementsproeven afgewerkt. Deze zijn zowel op en rond het TT-circuit uitgezet, alsook een aantal landelijke proeven tussen Assen en Groningen. De start zal om 9:26u zijn. Om 16:34u staat de finish gepland. De deelnemers hebben dan ruim 559 kilometer afgelegd, waarvan bijna 145 op snelheid.

Tekst en foto's: Edwin Hengelman
RSS News Feed