Nieuws

Historic BRC:Deveux verstevigt leiding

In het Historic Belgian Rally Championship werd de logica gerespecteerd in de Sezoensrally, verreden in en om het Noord-Limburgse Bocholt. Op een parcours met 23% onverhard, stuurde Dirk Deveux zijn Ford Sierra 4×4 Cosworth onbedreigd naar de overwinning.

Christophe De Leeuw had vooraf aangekondigd dat hij de strijd aan wilde gaan met Dirk Deveux, maar de man uit Bocholt besefte al vroeg dat het onbegonnen werk was met zijn Opel Ascona A. “Op de tweede proef, Brueghel, een proef die voor iedereen nieuw was, heb ik echt maximaal aangevallen. Ik wilde zien of het haalbaar was om Dirk te bedreigen. Ik nam alle risico’s, maar eindigde toch nog op 9 seconden. Toen wist ik dat ik niet moest aandringen. Bovendien moest ik in de slotronde echt van het gas omdat de koppeling aan het begeven was. Gelukkig hebben we het wel gehaald op een logische tweede plaats,” vertelde De Leeuw.

De overwinning ging dus naar Dirk Deveux. “Ook wij hadden helaas problemen met de koppeling,” vertelde de Ford-rijder. “We hadden vooraf de ambitie om te rijden voor een mooie plaats algemeen, maar vanaf de vierde proef begon de koppeling te slippen. We moesten het tempo laten zakken om de finish te halen, wat gelukkig wel lukte.”

Na de opgave van Frank Jorissen (mechanisch), werd Nick Hoens met zijn Opel Manta A knap derde, ondanks het feit dat zijn navigator de ganse dag ziek was. Rainer Hermann had heel wat moeite om het vermogen op het onverhard aan de grond te krijgen. De BMW-rijder ging ook nog eens van de baan, wat hem meer dan 2 minuten kostte, zodat er niet meer dan een vierde plaats in zat. Eric Louies stuurde zijn Opel Ascona naar de vijfde plaats en Bram Schrooten werd met zijn Ford Escort Mk2, ondanks een herstart na een panne met de ontsteking, zesde. Dirk Vermeersch gaf op met een motorbreuk.

Tekst: PR BRC
Foto's: Niek Bakker
RSS News Feed