Nieuws

Nieuws
Paul Souman zet positieve lijn door in ELE Rally
Souman zet positieve lijn door in ELE Rally

De positieve flow die rijder Paul Souman en navigator Arjen Alons al in de Belgische Sezoensrally te pakken hadden, zette het duo in de ELE rally voort.

GR Yaris Challenge opent seizoen in ELE Rally
Yaris Challenge opent seizoen in ELE Rally

Tijdens de 58e editie van de ELE Rally ging het tweede seizoen in de GR Yaris Challenge van start.

Bob de Jong wint voor vierde keer de ELE Rally
Bob de Jong wint alweer de ELE Rally

Met zijn vierde zege in de ELE Rally komt rallyrijder Bob de Jong op de tweede plaats van veel-winnaars, op gelijke hoogte met Henk Vossen en alleen rally-legende Jan van der Marel met vijf titels nog voor zich!

VDZ Racing maakt de nodige kilometers in ELE Rally
VDZ Racing maakt de nodige kilometers

Afgelopen weekend stond VDZ Racing, met Roel van der Zanden en Gijs Boom, eindelijk weer eens aan de start van een rally.

Sterk podium voor Van Deijne in ELE Rally
Sterk podium voor Van Deijne in ELE Rally

Kevin van Deijne en Hein Verschuuren hebben met een sterke tweede plaats in de 58e ELE Rally goede zaken gedaan voor het Open Nederlands Rally Kampioenschap.

Klein Kromhof en Deij winnen loodzware ELE Rally
Klein Kromhof en Deij winnen ELE Rally

Maar liefst 11 Renault Clio’s verschenen aan de start van de tweede ronde van de Motul Clio Rally Trophy, de ELE Rally rondom Son.

Biesheuvel wint ELE Historic Rally
Biesheuvel wint ELE Historic Rally

Met een hagelnieuwe bolide werden Antoine Biesheuvel en Saskia Bleijenberg de winnaars van de 5e ELE Historic Rally.

De Jong wint zonovergoten ELE Rally
Bob de Jong aan kop in de 58e ELE Rally
Op naar de thuisrally.
Dwars in de ELE Rally.
e Jong en e Wild hebben zin in ELE Rally
Vol deelnemersveld in 58e ELE Rally
De ELE klassementsproeven belicht
Souman haalt doelstelling in Sezoensrally
1 / 8

Tweede zege Vrielink in hete Vechtdal Rally

Na twee rally’s in de Yaris GR Challenge hebben Yannick Vrielink en Glenn Crooijmans het maximaal aantal punten behaald. Zij winnen, na de ELE Rally, de Vechtdal Rally in de Toyota GR Yaris en pakken tevens de winst in de klasse. Ondanks een paar kleine technische problemen weet Vrielink de goede momenten te selecteren om te pieken.

Naast de warme temperaturen zorgden ook de rally zelf voor zweet op het voorhoofd bij Vrielink. “We reden met nieuwe remblokken en dat is altijd even wennen. Tijdens de eerste proef voelde het alsof we remdruk misten, maar dat komt doordat ze nieuw zijn. Dat speelt dan even mee in het begin en daardoor voel je wat onzekerheid. De tijden waren echter goed, dus we hebben ons daar snel overheen gezet. Op de tweede proef reden we, door een probleem, op het onverhard met alleen voorwielaandrijving, dan is het wel even werken hoor.”

Ondanks wat kleine opstartproblemen lukte het Vrielink om zich snel te herpakken en de snelheid te vinden. “Over het algemeen lag de gemiddelde snelheid hier best wel hoog en zijn de verschillen klein. Als je dan een foutje maakt ergens dan kost dat ook meteen veel tijd, dat wilden we echt voorkomen. Na twee proeven lagen we tweede in de challenge en de klasse achter Jan Roenhorst. We moesten erg lang wachten voor de derde proef, daardoor was de auto koud en dat was lastig. De vierde proef werd geneutraliseerd en we moesten de hele proef ongeveer 60 km/u rijden, daardoor was het krap om op tijd te komen voor de volgende. We konden meteen doorrijden bij de start van de vijfde proef. Wij pakten de derde tijd en dat was genoeg om door te schuiven naar de eerste plaats, daarna hadden we de service.”

Tijdens de service werd de auto gecheckt door het team van Hans Weijs Motorsport en de monteurs van Vrielink Dakwerk Motorsport en werden dezelfde proeven nogmaals verreden. “Ik had mijn zinnen gezet op de achtste proef, dus de middelste van de boucle. Op de eerste hadden we opnieuw wat kleine technische problemen en verloren we 10 seconden op Gerben Brouwer, daardoor verloren we de leiding in het NC2-klassement. We voelden na de tweede proef veel vibratie op de achterkant van de auto en hebben daar toen even met het team gebeld. Er zat een tankstop en, op advies van het team, hebben we een sensor losgekoppeld. Daardoor waren de problemen weg, maar we weten niet zeker of het probleem nog ergens in de auto zit.”

Op die achtste proef gaan Vrielink en Crooijmans er eens goed voor zitten. De achterstand op Brouwer is 10 seconden voor de start van de proef. “En we winnen er 17 op de achtste proef, dat gaf wel een goed gevoel. Alles klopte daar en het ging erg goed. Met nog twee proeven te gaan, moeten we een gat van 7,2 seconden zien vast te houden naar Brouwer voor de klassewinst en van 8,8 seconden op Roenhorst voor de challenge-zege. Dat werd nog wel spannend.”

Om een storing te voorkomen, rijdt Vrielink de laatste twee proeven met iets meer marge. “Uiteindelijk blijven we 3 seconden voor Brouwer en 14,3 seconden voor Roenhorst. Opnieuw de klasse- en challengewinst! Daar ben ik erg blij mee. De volgende rally is de GTC Rally en dat is voor mij een bijzondere mijlpaal. Vorig jaar reed ik daar mijn eerste rally met de 206. Nu wil ik proberen om uit te lopen in de challenge.”

In de Yaris GR Challenge leidt Vrielink met 60 punten, Roenhorst staat tweede met 40 punten en Roel van der Zanden staat derde met 32 punten. De GTC Rally vindt over 2,5 week plaats rondom Achtmaal op zaterdag 9 juli.

RSS News Feed