Nieuws

Nieuws
Souman wint RC3 klasse in ELE Rally
Souman wint RC3 klasse in ELE Rally

Paul Souman en Arjen Alons hebben afgelopen weekend hun tweede klassewinst op rij behaald.

Van Deijne opnieuw 2de in ELE Rally
Van Deijne opnieuw 2de in ELE Rally

Afgelopen weekend werd in de omgeving van Son de 59e editie van de ELE Rally verreden, de thuiswedstrijd van regerend landskampioenen Kevin van Deijne en Hein Verschuuren.

Tevredenstellende 8ste plaats voor Henk Vossen
Tevredenstellende 8ste plaats Vossen

Na een verregende Zuiderzeerally bij de opening van het Nederlandse rallyseizoen waren de weergoden ook tijdens de 59e ELE Rally de rallyrijders niet gunstig gezind.

Anja van Loon wint Rally 3 klassement
Anja van Loon wint Rally 3 klassement

Anja van Loon en Martine van den Heuvel wonnen het Rally3-klassement met de Renault Clio Rally3 en werden derde in de Renault Clio Trophy

Vrielink wint op grootse wijze ook de ELE Rally
Vrielink wint op grootse wijze ELE Rally

Multitalent Yannick Vrielink mag nu al de verrassing van het nog jonge 2024-rallyseizoen worden genoemd. Nadat hij in maart al de Zuiderzeerally wist te winnen, boekte de Ford-rijder na twee enerverende dagen een prachtige zege in de uitdagende 59e editie van de ELE Rally.

ELE Rally 2024
ELE Rally 2024We hebben weer eens een foto album gepubliceerd: ELE Rally 2024. Veel plezier bij het kijken en het ophalen van herinneringen...
Eerste avond in de ELE Rally brengt verrassingen
Eerste avond ELE brengt verrassingen

Na een dag vol met uitdagingen is vanavond de eerste etappe van de 59e ELE Rally afgesloten.

“Wim Luijbregts Trofee” voor ELE Rally
Stevens RallySport naar ELE Rally
Souman pakt klassewinst in Sezoensrally
Henk Vossen kijkt uit naar thuisrally
Terug naar de ELE rally van 1988?
Niels Reynvoet wint spannende Sezoens Rallye
Sebatièn Ogier wint Rally van Portugal
Marijan Griebel wint in Sulingen
1 / 15

Niels Reynvoet wint 49ste TAC Rally

Niels Reynvoet en Kris D'Alleine hebben met een overwinning in de TAC Rally de leiding overgenomen in het Kroon-Oil Belgian Rally Championship. Met hun Citroën C3 Rally2 reden ze van start tot finish aan de leiding in hun thuisrally. Na de opgave van Cédric Cherain, die van de baan schoof in de openingsronde, ging de tweede plaats naar Vincent Verschueren, ook met een Citroën C3 Rally2. John Wartique pakte, na een schuiver van Bjorn Syx, de derde podiumplaats in zijn VW Polo GTI.

Niels Reynvoet opende de wedstrijd met een kanontijd in Schuiferskapelle, mede dankzij een keuze voor de zachte compound van de Michelin-banden. Daarna hield hij gelijke tred met Cédric Cherain, tot de Hyundai-rijder op de vierde proef in een scherpe linkse aan trage snelheid van de baan schoof. Cherain, die pas na 10 minuten en met hulp van de toeschouwers verder kon, gaf even later op. Vanaf dat moment controleerde Niels Reynvoet de wedstrijd. Met 33" begon hij aan de laatste ronde, waarin de motor nog even sputterde. Uiteindelijk zou hij zijn tweede BK-overwinning pakken met 22"8 voorsprong op Vincent Verschueren. 
"Ik wist deze namiddag dat ik moest blijven aanvallen om mijn voorsprong groot genoeg te houden, want een foutje of een lekke band is snel gebeurd. Toen de motor op drie cilinders draaide, werd het nog even spannend, maar ik kon de rust bewaren omdat mijn marge groot genoeg was. Deze zege doet deugd. Ik trek als leider in het Kroon-Oil BRC naar de Rally van Wallonië. Mooi toch!"

Vincent Verschueren was tevreden met zijn tweede plaats. "Weet je, ik had twee doelstellingen dit weekend. Een betere afstelling vinden voor de Citroën en enkele toptijden rijden. De progressie die we hier gemaakt hebben is voor mij belangrijker dan het pure resultaat. Met vier snelste tijden hebben we ons zeker getoond, al bewijst de openingsronde dat er nog marge tot verbetering is," vertelde Vincent Verschueren. 

Bjorn Syx leek lang op weg naar de derde plaats, ook al met een Citroën, maar hij liet zich even verrassen in een gladde remzone. "Onze wagen hing met één wiel los van de grond en daardoor duurde het 10 minuten voor we verder konden. Heel jammer, want we draaiden op dat moment goed mee. Heel jammer," aldus Syx. John Wartique nam het geschenk met beide handen aan. De VW-piloot eindigde knap op het podium. "Een paar snelste tijden en vooral een veel beter resultaat dan vorig jaar, toen ik me hier verloren voelde bij mijn kennismaking met de West-Vlaamse baantjes. Ik vertrek hier zeker met een goed gevoel," lachte John Wartique. Fred Miclotte stuurde de Skoda Fabia RS naar een vierde plaats op 1'48", voor Nicola Stampaert, die opnieuw in de slotronde sterke tijden reed.

Ondanks een lekke band op de allerlaatste proef, waar hij nog een minuut verloor, won Gunther Monnens met overwicht de strijd bij de GT's. Monnens verzorgde het spektakel met zijn Porsche 991 GT3. Patrick Snijers, tweede met een Porsche 997 GT3, verloor eveneens veel tijd door een lekke band. Snijers werd 7de algemeen, voor Paul Lietaer, die weer een fenomenale demonstratie van zijn stuurmanskunst gaf met de Historic Opel Ascona 400. In zijn 35ste TAC Rally stond er weer geen maat op Lietaer.

De top 10 werd verder vervolledigd door Richard Pex en Pieter-Jan Michiel Cracco.
De TAC Rally was de tweede manche van het D2-kampioenschap. De zege in D2 ging naar thuisrijder Kurt Braeckevelt met zijn snelle BMW M3 E36. Braeckevelt was bovendien ook de winnaar in de MATS Performance M-Cup, voor die andere streekrijder Thierry Cokelaere. Mats Van Den Brand zelf ging in de tweede ronde van de baan. 

De snelste Junior was Dré De Rycke, die zijn BRC-debuut maakte in een Clio Rally5, en Faustin Lahy won de strijd in de 2WD Trophy met 3" voorsprong op kampioen Christiaan Spelmans.   

Tekst: PR BRC
RSS News Feed
Uitslag (top 5)
1 [ 2]
Niels Reynvoet 1:20:29,6
Kris D'alleine
Citroën C3 Rally2
2 [ 4]
Vincent Verschueren +0:22,8
M. Vynckier
Citroën C3 Rally2
3 [ 8]
John Wartique +0:59,4
Maxime Andernack
Volkswagen Polo Gti R5
4 [ 3]
Frederic Miclotte +1:48,2
Nicolas Tjoen
Škoda Fabia Rally2 evo
5 [ 7]
Nicola Stampaert +2:05,2
Christophe Doublet
Škoda Fabia R5
Klik hier voor alle resultaten