Nieuws

Nieuws
Geslaagd debuut Eduard Eertink in GR Yaris Challenge tijdens Vechtdal Rally
Geslaagd debuut Eduard Eertink

Tijdens de Vechtdal Rally ging het er in de GR Yaris Challenge heet aan toe. De warme zomerse dag zorgde voor zware omstandigheden, maar 4 van de 5 gestarte equipes wisten de finish te bereiken, waar opnieuw Yannick Vrielink de snelste bleek te zijn.

Het gaat er heet aan toe in GR Yaris Challenge tijdens Vechtdal Rally
Yaris Challenge tijdens Vechtdal Rally

Tijdens de Vechtdal Rally ging het er in de GR Yaris Challenge heet aan toe.

Rallysport Utrecht tevreden na geslaagde Rallye Stemweder Berg
Rallysport Utrecht ok na Stemweder Berg

Het team van Rallysport Utrecht nam afgelopen weekend met twee equipes deel aan de 51e editie van de ADAC Rallye Stemweder Berg rond de Duitse plaats Lübbecke.

Tweede zege Vrielink in hete Vechtdal Rally
Tweede zege Vrielink in Vechtdal Rally

Na twee rally’s in de Yaris GR Challenge hebben Yannick Vrielink en Glenn Crooijmans het maximaal aantal punten behaald.

Verlinde opnieuw de sterkste in Motul Clio Rally Trophy
Benoit Verlinde opnieuw de sterkste

De Belgische equipe van Benoit Verlinde en Anton Dupan heeft ook in de derde wedstrijd van de Motul Clio Rally Trophy de winst naar zich toe getrokken.

Bob de Jong naar verhitte 3e plaats in Vechtdal Rally
Bob de Jong naar verhitte 3e plaats

In en rond Hardenberg werd in de derde ronde van het Open Nederlands Rally Kampioenschap tijdens de Vechtdal Rally letterlijk en figuurlijk een verhitte strijd uitgevoerd door de kanshebbers op de titel.

Pech voorkomt topklassering Kevin van Deijne
Pech voorkomt topklassering van Deijne

Kevin van Deijne en Hein Verschuuren hebben genoegen moeten nemen met de vijfde plaats tijdens de Vechtdal Rally in en om Hardenberg.

Sterke rentree van den Brink na blessure
Bob de Jong - preview Vechtdal Rally
Ott Tänak wint de WRC rally van Italië
Kobus en Nortier beperken schade
Verlinde winnaar Motul Clio Rally Trophy
Souman kijkt met dubbel gevoel terug
GR Yaris Challenge trapt af in ELE Rally
Bob de Jong teleurgesteld na 5e plaats
1 / 12

Bob de Jong Rallying - Preview ONRK 2022 en JACK's Int. Drenthe Rally 2022

Als regerend Open Nederlands Rally Kampioen en met overtuigende resultaten in het vorige seizoen (twee zeges en twee nipte tweede plaatsen) komt Bob de Jong vol zelfvertrouwen naar JACK’s Drenthe Rally, waar hij wil meestrijden om de overwinning. Hij gaat in Assen dan ook van start met maar één doel: samen met navigator Erik de Wild de felbegeerde zege behalen in zijn Hyundai i20 R5 en tevens de basis leggen voor opnieuw titelprolongatie!

Onlangs werkte de 36-jarige Bob de Jong achter het stuur van zijn Hyundai een korte test af om samen met DDG Motorsports aan de laatste afstellingen te werken. “We hebben een volledige rebuilt laten doen van de motor. Bovendien maken we nu gebruik van de nieuwe competitiebrandstof van Panta (geleverd door Van Dijck Racing Fuels) en die combinatie levert duidelijk meer trekkracht op.” Vorig seizoen zorgde een update van Hyundai Motorsports ervoor dat de tractie op onverharde wegen nog beter is, zeker met de nieuwe, iets stijvere Michelin Pilot Sport Compétition banden. In samenspraak met de research afdeling van Eurol werden vorig seizoen de nieuwe Racing Line producten voor het eerst in de praktijk gebruikt. Door onder meer de verbeterde oliedruk en de lagere temperatuur van de versnellingsbak en het differentieel verbeterde de technische performance van de Hyundai i20. “De samenwerking met onze technische partners vormt een belangrijke basis voor ons succes,” zegt De Jong.

Met Erik de Wild gaat Bob de Jong dit jaar op jacht naar titelprolongatie. In Twente kon het nieuwe duo al aan elkaar wennen en het klikte meteen goed: “Ik heb er alle vertrouwen in om met Erik net zo succesvol te worden als met Bjorn Degandt.” Erik de Wild – 46 jaar, woonachtig in Dalfsen – is al even positief over de kansen van de Hyundai-equipe: “We hebben in Twente laten zien dat we de snelheid hebben om voor de eerste plaats te vechten en dat zullen we in JACK’s Drenthe Rally ook zeker proberen.”

Dit seizoen continueert Bob de Jong de samenwerking met Hyundai, Eurol, Michelin, Hoevenberg Service, Group B, Van Dijck Racing Fuels en BdJ Imports. Nieuw is de partnership met I&DS (Interieur en Design Services), het bedrijf van navigator Erik de Wild. Tijdens JACK’s Drenthe Rally zal bovendien de naam van Hyundai-dealer Autobedrijf van Veen de voorruit sieren. “Wij zijn als Hyundai-dealer in Assen vereerd dat de Nederlands kampioen met onze naam op de auto rijdt. Met Hyundai hebben we een sterk merk in huis dat uitblinkt qua innovatie en duurzaamheid. We steunen Bob de Jong dan ook van harte bij zijn deelname in onze regio,” aldus David van der Wee van Autobedrijf van Veen. Bob de Jong is uiteraard blij met de steun: “De betrokkenheid van de Hyundai-dealers doet ons goed. Wij kunnen regionaal voor de nodige aandacht zorgen en met de prestaties en betrouwbaarheid van de i20 het sportieve imago van Hyundai versterken.” Daags voor JACK’s Drenthe Rally is de Hyundai i20 R5 van Bob de Jong te bewonderen in de showroom van Autobedrijf van Veen in Assen.

JACK’s Drenthe Rally gaat vrijdag 11 maart om 16:46 uur van start voor 3 klassementsproeven rond Kampen, die twee keer moeten worden verreden. Zaterdag vindt de actie plaats rond het TT Circuit in Assen, met de start om 8:46 uur en de finish om 16:34 uur. Er worden dan nog 3 rondes van 4 klassementsproeven verreden. Voor meer informatie kijk op www.drentherally.nl

RSS News Feed