Nieuws

Nieuws
ACtronics nieuwe hoofdsponsor Achterhoek Rally
ACtronics hoofdsponsor Achterhoek Rally

ACtronics heeft haar naam heeft verbonden aan de Achterhoek Rally, die op 3 oktober in en om Eibergen verreden zal worden!

Volle inschrijflijst Achterhoek Berkeland Rally
Volle inschrijflijst Achterhoek Berkeland Rally

Hoewel de inschrijving nog maar iets meer dan een week geopend was, zit de voorlopige deelnemerslijst van de 2e Achterhoek Berkelland Rally al tjokvol!

WRC Kalender bekend voor de rest van 2020
WRC Kalender bekend voor de rest van 2020

De FIA heeft de kalender voor de rest van 2020 voor het door het COVID-19 virus ontregelde WRC kampioenschap bekendgemaakt.

Nieuwe kalender met 7 rally's voor BRC 2020
Nieuwe kalender met 7 rally's voor BRC 2020

De promotor van het Jobfixers Belgian Rally Championship en de Belgische autosportfederatie RACB hebben in samenspraak met de verschillende organisatoren een nieuwe kalender opgemaakt voor het Belgisch rallykampioenschap 2020. 

WRC Rallies van Portugal en Italië uitgesteld
WRC Rallies van Portugal en Italië uitgesteld

Als gevolg van de aanhoudende wereldwijde verspreiding van het Coronavirus (COVID-19) zijn de Vodafone Rally de Portugal 2020 en de Rally Italia Sardegna 2020 beide uitgesteld.

DRM-organisatoren plannen alternatieve data
DRM-organisatoren plannen alternatieve data

DRM-organisatoren plannen alternatieve data in verband met de Corona crisis

Rally van Wallonië en Sezoens Rally gecancelled
Rally van Wallonië en Sezoens Rally gecancelled

Na de Spa Rally en Tac Rally zijn nu ook de Rally van Wallonië en Sezoens Rally uitgesteld

Spa Rally verplaatst naar 12 en 13 december
Nog een paar oudere albums
Weten jullie nog?
Sebastien Ogier wint ingekorte WRC Rally van Mexico
Ook TAC Rally uitgesteld
WRC Rally van Chili gecancelled
Morocco Desert Challenge twijfelactig
Erzgebirge Rally uitgesteld
1 / 11

Rallykampioen probeert fit te blijven tijdens corona crisis

Nu het Open Nederlands Rallykampioenschap 2020 door de nationale autosportfederatie (KNAF) vanwege de corona crisis is geschrapt en het onzeker is of er na 1 september nog rally’s in Nederland kunnen plaats vinden zit ook regerend kampioen Bob de Jong met meer vragen dan antwoorden. Toch zit de 34-jarige rallyrijder niet bij de pakken neer: “Rallyrijden is voor mij een fantastische hobby die ik professioneel benader, maar ons aller gezondheid is belangrijker.”

Het team rond Bob de Jong was klaar om de titel dit jaar te verdedigen; op 5 maart werd op Niederrhein nog een succesvolle test afgewerkt met de Hyundai i20 R5, waarbij de nieuwe schokdempers zeer in de smaak vielen bij De Jong: “De auto voelde nog beter aan en ik ben ervan overtuigd dat we met name bij rally’s met een mix van asfalt en onverhard betere tijden kunnen neerzetten.” Toen de Zuiderzee Rally (gepland voor 21 maart) een paar dagen na de test op Niederrhein werd geannuleerd dacht menigeen wellicht nog dat het seizoen in de zomer van start zou gaan. Inmiddels is de impact van het corona virus overal voelbaar en lijken de kansen op evenementen in 2020 met de dag kleiner te worden.

“Gelukkig zijn wij gezond en loopt ons bedrijf (BdJ Imports) goed door. Of en wanneer we weer een rally kunnen rijden weet niemand,” aldus Bob de Jong. “Ik doe mijn best om fit (en gezond) te blijven, vooral door een paar keer per week flink te trainen op de mountain bike en voor de rest volgen wij als gezin en als bedrijf de richtlijnen van de overheid zo nauwgezet mogelijk op.” En als er dit jaar niet meer gereden kan worden? “Dat zou natuurlijk jammer zijn, maar als we uitzicht hebben op een volledig seizoen in 2021 dan richten we ons daar op.”

Ook dit jaar wordt er door het team van Bob de Jong weer nauw samengewerkt met de Nederlandse Hyundai-dealerorganisatie. Ook de samenwerking met Eurol, Michelin, Hoevenberg, BdJ Imports en Chapter3 wordt dit seizoen gecontinueerd. Succes Signs is een nieuwe partner in 2020.

Tekst en foto's: Vincent van Dantzig
RSS News Feed