Nieuws

Nieuws
Paul Souman zet positieve lijn door in ELE Rally
Souman zet positieve lijn door in ELE Rally

De positieve flow die rijder Paul Souman en navigator Arjen Alons al in de Belgische Sezoensrally te pakken hadden, zette het duo in de ELE rally voort.

GR Yaris Challenge opent seizoen in ELE Rally
Yaris Challenge opent seizoen in ELE Rally

Tijdens de 58e editie van de ELE Rally ging het tweede seizoen in de GR Yaris Challenge van start.

Bob de Jong wint voor vierde keer de ELE Rally
Bob de Jong wint alweer de ELE Rally

Met zijn vierde zege in de ELE Rally komt rallyrijder Bob de Jong op de tweede plaats van veel-winnaars, op gelijke hoogte met Henk Vossen en alleen rally-legende Jan van der Marel met vijf titels nog voor zich!

VDZ Racing maakt de nodige kilometers in ELE Rally
VDZ Racing maakt de nodige kilometers

Afgelopen weekend stond VDZ Racing, met Roel van der Zanden en Gijs Boom, eindelijk weer eens aan de start van een rally.

Sterk podium voor Van Deijne in ELE Rally
Sterk podium voor Van Deijne in ELE Rally

Kevin van Deijne en Hein Verschuuren hebben met een sterke tweede plaats in de 58e ELE Rally goede zaken gedaan voor het Open Nederlands Rally Kampioenschap.

Klein Kromhof en Deij winnen loodzware ELE Rally
Klein Kromhof en Deij winnen ELE Rally

Maar liefst 11 Renault Clio’s verschenen aan de start van de tweede ronde van de Motul Clio Rally Trophy, de ELE Rally rondom Son.

Biesheuvel wint ELE Historic Rally
Biesheuvel wint ELE Historic Rally

Met een hagelnieuwe bolide werden Antoine Biesheuvel en Saskia Bleijenberg de winnaars van de 5e ELE Historic Rally.

De Jong wint zonovergoten ELE Rally
Bob de Jong aan kop in de 58e ELE Rally
Op naar de thuisrally.
Dwars in de ELE Rally.
e Jong en e Wild hebben zin in ELE Rally
Vol deelnemersveld in 58e ELE Rally
De ELE klassementsproeven belicht
Historic BRC:Deveux verstevigt leiding
1 / 8

Paul Souman haalt doelstelling in Sezoensrally

Rondom het Belgische Bocholt werd afgelopen zaterdag gestreden in de 46e Sezoensrally, een wedstrijd die meetelt voor het Belgian Rally Championship. Een vijftiental klassementsproeven moesten door de 83 deelnemende equipes worden bedwongen. Met startnummer 55 waren het Paul Souman en zijn navigator Arjen Alons die met de Ford Fiesta Rally3 aan de start verschenen.

De wegbedekking van het parcours bestond voor 75% uit asfalt. De overige 25% is berucht vanwege de gladde ‘maaskiezel’. De algemene overwinning was er voor Maxime Potty in de Citroën C3 Rally2. Jos Verstappen, die voor het eerst in de Sezoensrally reed, werd tweede in een Skoda Fabia Rally2. Het podium werd gecompleteerd door Niels Reynvoet in eveneens een C3 Rally2. Na ruim 143 kilometers op snelheid stond de top-3 op iets meer dan 18 seconden van elkaar.

Paul en Arjen hadden zich een plek bij de eerste dertig ten doel gesteld. Het team is hierin geslaagd door uiteindelijk de 27e plaats te veroveren. Daarvoor moesten de mannen nog flink gas geven. Door een neutralisatie op de derde klassementsproef kregen ze een normtijd toebedeeld waardoor ze naar de 49e plaats terugvielen. Na de tweede proef hadden het duo namelijk al de 40e plaats te pakken.

Ondanks een schuiver in de tweede boucle, waarbij de auto alleen wat cosmetische schade opliep, wisten beiden de weg naar voren terug te vinden. “We hebben bij die schuiver, waarbij we iets meer hadden moeten snijden, zo’n 15 seconden verloren,” vertelt Paul Souman. “Er lag op het parcours, zeker na de eerste twee boucles, enorm veel grind op de weg. Dat maakte het verraderlijk.”

Na de tweede service werd de opmars richting de top-30 goed ingezet. “Ik kreeg een goed vertrouwen in de auto,” laat Paul weten. “De Rally3 klasse is vierwiel aangedreven en daardoor heeft de auto aan de achterzijde ook wat meer gewicht. Dat maakt het vooral op onverhard veel prettiger om te rijden. Het geeft een veel gecontroleerder en vertrouwder gevoel.”

Na de tiende klassementsproef kwam de equipe in de top-30 terecht. In de vijf daaropvolgende klassementsproeven kon het team verder opklimmen. Na eerst stuivertje te hebben gewisseld om de 28e en 29e plaats, stootten ze door naar de uiteindelijke 27e plaats. “Daarmee hebben we onze doelstelling gehaald,” laat een tevreden Paul Souman weten. “Dit was waar we vooraf op ingezet hadden.

Over twee weken begint het seizoen voor het Nederlands Rally Kampioenschap pas Nederland. “We hebben ons in België voorbereidt op de ELE Rally. Ons doel is namelijk om in Nederland het kampioenschap in onze klasse RC3 te behalen. Dat zal een leuke strijd opleveren. We zijn namelijk niet de enigen met een Rally3 auto. Naar die strijd kijken we nu al uit.

De ELE Rally wordt op 2 en 3 jullie verreden rondom Veghel en Eindhoven. Daar wachten 178 wedstrijdkilometers, verdeeld over 15 klassementsproeven, op de deelnemers

Tekst: Press release
Foto's: Niek Bakker
RSS News Feed