Nieuws

Nieuws
Geslaagd debuut Eduard Eertink in GR Yaris Challenge tijdens Vechtdal Rally
Geslaagd debuut Eduard Eertink

Tijdens de Vechtdal Rally ging het er in de GR Yaris Challenge heet aan toe. De warme zomerse dag zorgde voor zware omstandigheden, maar 4 van de 5 gestarte equipes wisten de finish te bereiken, waar opnieuw Yannick Vrielink de snelste bleek te zijn.

Het gaat er heet aan toe in GR Yaris Challenge tijdens Vechtdal Rally
Yaris Challenge tijdens Vechtdal Rally

Tijdens de Vechtdal Rally ging het er in de GR Yaris Challenge heet aan toe.

Rallysport Utrecht tevreden na geslaagde Rallye Stemweder Berg
Rallysport Utrecht ok na Stemweder Berg

Het team van Rallysport Utrecht nam afgelopen weekend met twee equipes deel aan de 51e editie van de ADAC Rallye Stemweder Berg rond de Duitse plaats Lübbecke.

Tweede zege Vrielink in hete Vechtdal Rally
Tweede zege Vrielink in Vechtdal Rally

Na twee rally’s in de Yaris GR Challenge hebben Yannick Vrielink en Glenn Crooijmans het maximaal aantal punten behaald.

Verlinde opnieuw de sterkste in Motul Clio Rally Trophy
Benoit Verlinde opnieuw de sterkste

De Belgische equipe van Benoit Verlinde en Anton Dupan heeft ook in de derde wedstrijd van de Motul Clio Rally Trophy de winst naar zich toe getrokken.

Bob de Jong naar verhitte 3e plaats in Vechtdal Rally
Bob de Jong naar verhitte 3e plaats

In en rond Hardenberg werd in de derde ronde van het Open Nederlands Rally Kampioenschap tijdens de Vechtdal Rally letterlijk en figuurlijk een verhitte strijd uitgevoerd door de kanshebbers op de titel.

Pech voorkomt topklassering Kevin van Deijne
Pech voorkomt topklassering van Deijne

Kevin van Deijne en Hein Verschuuren hebben genoegen moeten nemen met de vijfde plaats tijdens de Vechtdal Rally in en om Hardenberg.

Sterke rentree van den Brink na blessure
Bob de Jong - preview Vechtdal Rally
Ott Tänak wint de WRC rally van Italië
Kobus en Nortier beperken schade
Verlinde winnaar Motul Clio Rally Trophy
Souman kijkt met dubbel gevoel terug
GR Yaris Challenge trapt af in ELE Rally
Bob de Jong teleurgesteld na 5e plaats
1 / 12

Souman positief verrast in Drenthe Rally

Afgelopen vrijdag en zaterdag werd de eerste editie van de JACK’s International Drenthe Rally verreden. Paul Souman en Arjen Alons hebben afscheid genomen van de Opel Adam, waar ze het afgelopen seizoen mee aan de start stonden. Dit jaar trekt het duo met een gloednieuwe Peugeot 208 Rally4 ten strijde. Daarmee maakte deze auto ook zijn debuut in de Nederlandse rallysport.

Vanaf het TT-circuit bij Assen vertrokken de deelnemers op vrijdagavond voor een 90 kilometer lange rit richting Kampereiland. Daar werden zes klassementsproeven in het donker afgewerkt, waarna de deelnemers weer terugkeerden naar het TT-circuit. “Het ging goed op de vrijdagavond,” vertelt Paul. “Ik kwam goed in mijn ritme en kon het tempo hoog houden.” Na zes klassementsproeven waren de mannen, ondanks een paar kleine foutjes, van een dertigste plaats opgeklommen naar een 27e plaats.

Op zaterdag stonden vier boucles van elk twee klassementsproeven op het programma. “We reden niet alleen op het circuit, maar ook de over het omringende terrein van het circuit,” zegt Paul. “Helaas kon ik het goede gevoel van de vrijdagavond niet vasthouden. De nieuwe auto vereist dat ik mijn rijstijl wat moet aanpassen, waardoor ik vooral op het onverhard moeite had met het aansnijden en insturen van de bochten.”

Ondanks deze gewenningsproblemen waren Paul en Arjen opgeklommen naar de 26e plaats toen het noodlot toesloeg. Het ruwe asfalt van het circuit zorgde voor veel problemen in de aandrijflijn van de rallyauto’s. “Op het circuit is hebben de banden enorm veel grip op het asfalt. Menig deelnemer is op zaterdag gestrand met problemen met aandrijfassen, net als wij,” verklaart Paul. Op de tiende klassementsproef viel daardoor voor ons het doek.”

“Voordat we van start gingen, hebben we slechts een uurtje kunnen testen met de auto,” zegt Paul. “Desondanks hebben we een hele goede indruk van de auto. De Peugeot 208 is niet te vergelijken met de Opel Adam. We hebben nu veel meer vermogen. Het is een erg fijne auto, maar ik moet wel mijn rijstijl er enigszins op aanpassen.”

Er wordt inmiddels alweer hard gewerkt aan de auto. Over enkele dagen vertrekt het team namelijk naar het Belgische Vresse sur Semois. Daar wordt de South Belgian Rally verreden, waar het team zich voor heeft ingeschreven. “We hebben de nieuwe onderdelen reeds besteld en de verwachting is dat we de auto woensdag klaar hebben.”

 

RSS News Feed