Nieuws

Nieuws
Souman wint RC3 klasse in ELE Rally
Souman wint RC3 klasse in ELE Rally

Paul Souman en Arjen Alons hebben afgelopen weekend hun tweede klassewinst op rij behaald.

Van Deijne opnieuw 2de in ELE Rally
Van Deijne opnieuw 2de in ELE Rally

Afgelopen weekend werd in de omgeving van Son de 59e editie van de ELE Rally verreden, de thuiswedstrijd van regerend landskampioenen Kevin van Deijne en Hein Verschuuren.

Tevredenstellende 8ste plaats voor Henk Vossen
Tevredenstellende 8ste plaats Vossen

Na een verregende Zuiderzeerally bij de opening van het Nederlandse rallyseizoen waren de weergoden ook tijdens de 59e ELE Rally de rallyrijders niet gunstig gezind.

Anja van Loon wint Rally 3 klassement
Anja van Loon wint Rally 3 klassement

Anja van Loon en Martine van den Heuvel wonnen het Rally3-klassement met de Renault Clio Rally3 en werden derde in de Renault Clio Trophy

Vrielink wint op grootse wijze ook de ELE Rally
Vrielink wint op grootse wijze ELE Rally

Multitalent Yannick Vrielink mag nu al de verrassing van het nog jonge 2024-rallyseizoen worden genoemd. Nadat hij in maart al de Zuiderzeerally wist te winnen, boekte de Ford-rijder na twee enerverende dagen een prachtige zege in de uitdagende 59e editie van de ELE Rally.

ELE Rally 2024
ELE Rally 2024We hebben weer eens een foto album gepubliceerd: ELE Rally 2024. Veel plezier bij het kijken en het ophalen van herinneringen...
Eerste avond in de ELE Rally brengt verrassingen
Eerste avond ELE brengt verrassingen

Na een dag vol met uitdagingen is vanavond de eerste etappe van de 59e ELE Rally afgesloten.

“Wim Luijbregts Trofee” voor ELE Rally
Stevens RallySport naar ELE Rally
Souman pakt klassewinst in Sezoensrally
Henk Vossen kijkt uit naar thuisrally
Terug naar de ELE rally van 1988?
Niels Reynvoet wint spannende Sezoens Rallye
Sebatièn Ogier wint Rally van Portugal
Marijan Griebel wint in Sulingen
1 / 15

van Deijne overtuigend Nederlands Rallykampioen

Hengelo, 23 oktober 2023 – Kevin van Deijne en Hein Verschuuren hebben op overtuigende wijze beslag gelegd op het Open Nederlands Rally Kampioenschap 2023, het hoogste niveau van Nederland. Na zes wedstrijden bleken ze duidelijk de sterkste en wonnen het kampioenschap met grote voorsprong.

Van Deijne ging de Twente Rally met een ruime marge van bijna 50 punten op zijn naaste belager, de Duitser Björn Satorius. Dit betekende dat een achtste plaats al voldoende zou zijn voor de titel. Dat scenario veranderde echter vlak voor de wedstrijd toen het nieuws naar buiten kwam dat de laatste wedstrijd van het jaar, de Drenthe Rally, geannuleerd werd waardoor Van Deijne niet meer achterhaald kon worden. Zo werden hij en navigator Verschuuren al voor de start van de Twente Rally uitgeroepen tot kampioenen en veranderde de wedstrijd voor het duo in een ereronde.

Daar er niets meer op het spel stond startte Van Deijne de verraderlijke rally zonder risico’s te nemen. Een wijs besluit gezien het grote aantal deelnemers dat van de weg raakte. Van Deijne kwam zonder kleerscheuren de eerste avond door op een vierde plaats. Gedurende de tweede dag voerde hij het tempo op en klom op naar de tweede plaats. Op de voorlaatste proef maakte hij echter een foutje door een rondje teveel te rijden op de publieksproef. Leuk voor het publiek, maar het kostte drie minuten waardoor een podiumplaats uit zicht verdween.

Van Deijne en Verschuuren konden zich er niet druk om maken, het doel voor dit jaar was het binnenhalen van de Nederlandse titel en daar slaagde het duo in. Het is de eerste Nederlandse titel voor Van Deijne en de tweede voor Verschuuren. De manier waarop de titel binnen werd gehaald stemde Van Deijne vooral tevreden, met bijna het dubbele aantal punten als de nummer twee was dit met grote overmacht.

Kevin van Deijne zei:
“We zijn op zaterdag wat te voorzichtig begonnen maar op zondag vonden we de weg naar boven. Op de voorlaatste proef maakte ik op de rondkoers een foutje. Ik had links in mijn kop zitten en Hein me niet overtuigen dat we rechts moesten. Hij bleek wel gelijk te hebben. Ik vroeg nog of we dan maar wat meer op de handrem moesten gaan maar dat mocht niet van Hein” lacht hij. “Ach, eerste of tweede hier was leuk geweest maar het belangrijkste is de titel en die is binnen. Dit is ook de manier waarop het moet, overtuigend met een goede voorsprong. ”

De titel smaakt naar meer en Van Deijne is dan ook voornemens om deze volgend jaar te verdedigen.

Uitslag Twente Rally, Hengelo, 21/22-10-2023

1.     Gert-Jan Kobus / Martin Nortier – Skoda Fabia R5; 1:20.06,3

2.     Stig Andervang / Annemieke Hulzebos – Skoda Fabia R5; +51,3

3.     Ingo ten Vregelaar / Raoul Werger – Skoda Fabia R5; +1.49,3

4.     Kevin van Deijne / Hein Verschuuren – Hyundai i20 N Rally2; +3.37,6

5.     Stefan ter Reehorst / Robert ter Reehorst – Ford Fiesta R5; +3.48,2

6.     Gerard Tijink / Chris Aaltink – VW Polo GTi R5; +4.02,6

7.     Martin van Iersel / Willem Vissenberg – Hyundai i20 R5; +4.04,9

8.     Edwin Wils / Wim Stupers – Mitsubishi Lancer Evo VII; +4.33,2

9.     Yannick Vrielink / Sander van Barschot – Toyota GR Yaris; +4.44,2

10.  Edwin Wolves / Ingrid Wolves – Opel Kadett 2.0E; +4.49,6

RSS News Feed