Nieuws

Felle strijd om het WRC constructeurs kampioenschap

Slechts zeven punten verdelen regerend kampioenen Hyundai Motorsport en Toyota Gazoo Racing en met een maximum van 43 punten op de asfaltwedstrijd in Italië, blijft de titel stevig voor het grijpen.

Toyota heeft de voorsprong voor de rest van het seizoen behouden, maar een 1-2-finish tijdens de Rally Italia Sardegna van vorige maand stelde Hyundai in staat om een ​​achterstand van negen punten weg te werken. Teambaas Andrea Adamo zegt echter dat alles nog moet spelen.

"Op papier hebben we een voorsprong van zeven punten, maar op het hoogtepunt van de rally is dit niets", zei hij. “We kunnen niets als vanzelfsprekend beschouwen terwijl we ons voorbereiden op het allereerste WRC-evenement in Monza, een echt historische en speciale locatie voor elke motorsportfan."

Hyundai brengt Thierry Neuville, Ott Tänak en Dani Sordo in de strijd, die allemaal dit seizoen evenementoverwinningen hebben behaald. Neuville won de openingsronde in Rallye Monte-Carlo, Tänak scoorde op eigen terrein in Estland en Sordo claimde een tweede opeenvolgend succes op Sardinië.

“We hebben drie teams die dit jaar allemaal hebben laten zien dat ze kunnen winnen, maar zelfs dat is geen garantie voor resultaten. Daar zullen we hard voor moeten werken en blijven pushen tot aan de laatste Power Stage. Het ligt volledig in onze handen, ”voegde Adamo eraan toe.

Zijn tegenhanger bij Toyota, Tommi Mäkinen, bereidt zich voor op zijn laatste rally aan het hoofd van het Japanse team voordat hij aftreedt. De Fin wil niets liever dan afscheid nemen met een tweede constructeurs titel als vervolg op de overwinning van de ploeg in 2018.

Elfyn Evans en Sébastien Ogier, de hoofdrolspelers in de titelstrijd van de coureurs, krijgen gezelschap van seizoen-rookie Kalle Rovanperä.

“Het formaat zal een beetje anders zijn dan we gewend zijn. Ik denk dat de etappes in de bergen bijzonder uitdagend zullen zijn voor de coureurs, aangezien ze nieuw zullen zijn voor iedereen ”, gaf Mäkinen toe. “Onze coureurs hebben niet zo veel ervaring met de auto op asfalt, maar we hebben ons zo goed mogelijk voorbereid op deze rally, inclusief onze pre-event tests deze week. De constructeurstitel is nog steeds erg open, dus we moeten aan de finish pushen voor het beste resultaat. ”

    Constructeurs klassement  
1 HYUNDAI SHELL MOBIS WORLD RALLY TEAM 208
2 TOYOTA GAZOO RACING WRT 201
3 M-SPORT FORD WORLD RALLY TEAM 117
4 HYUNDAI 2C COMPETITION 8

 

Rijders klassement
1   GBR E. Evans 111
2   FRA S. Ogier 97
3   BEL T. Neuville 87
4   EST O. Tänak 83
5   FIN K. Rovanperä 70
Tekst en foto's: PR WRC
RSS News Feed