Nieuws

Nieuws
ACtronics nieuwe hoofdsponsor Achterhoek Rally
ACtronics hoofdsponsor Achterhoek Rally

ACtronics heeft haar naam heeft verbonden aan de Achterhoek Rally, die op 3 oktober in en om Eibergen verreden zal worden!

Volle inschrijflijst Achterhoek Berkeland Rally
Volle inschrijflijst Achterhoek Berkeland Rally

Hoewel de inschrijving nog maar iets meer dan een week geopend was, zit de voorlopige deelnemerslijst van de 2e Achterhoek Berkelland Rally al tjokvol!

WRC Kalender bekend voor de rest van 2020
WRC Kalender bekend voor de rest van 2020

De FIA heeft de kalender voor de rest van 2020 voor het door het COVID-19 virus ontregelde WRC kampioenschap bekendgemaakt.

Nieuwe kalender met 7 rally's voor BRC 2020
Nieuwe kalender met 7 rally's voor BRC 2020

De promotor van het Jobfixers Belgian Rally Championship en de Belgische autosportfederatie RACB hebben in samenspraak met de verschillende organisatoren een nieuwe kalender opgemaakt voor het Belgisch rallykampioenschap 2020. 

Rallykampioen probeert fit te blijven tijdens corona crisis
Rallykampioen probeert fit te blijven

Bob de Jong probeert fit te blijven tijdens de corona crisis

WRC Rallies van Portugal en Italië uitgesteld
WRC Rallies van Portugal en Italië uitgesteld

Als gevolg van de aanhoudende wereldwijde verspreiding van het Coronavirus (COVID-19) zijn de Vodafone Rally de Portugal 2020 en de Rally Italia Sardegna 2020 beide uitgesteld.

DRM-organisatoren plannen alternatieve data
DRM-organisatoren plannen alternatieve data

DRM-organisatoren plannen alternatieve data in verband met de Corona crisis

Rally van Wallonië en Sezoens Rally gecancelled
Spa Rally verplaatst naar 12 en 13 december
Nog een paar oudere albums
Weten jullie nog?
Sebastien Ogier wint ingekorte WRC Rally van Mexico
Ook TAC Rally uitgesteld
WRC Rally van Chili gecancelled
Erzgebirge Rally uitgesteld
1 / 11

Morocco Desert Challenge gaat voorlopig nog door

Gisteren was een zwarte dag voor organisatoren van rally's in Marokko. Om 10 uur 's morgens kondigde de Marokkaanse regering in een persbericht aan dat ze, om de verspreiding van het Corona COVID-19-virus te beperken, hadden besloten alle sportieve, culturele en andere evenementen tot eind maart op te schorten . Het betreft vooral evenementen met buitenlandse deelnemers.

Een uur later ontvingen de organisatoren van de Carta Rally, de Rally des Gazelles, de Panda Raid en talloze anderen de officiële en persoonlijke aankondiging dat ze hun evenement naar een andere datum moesten verplaatsen. Sommige van deze evenementen zouden dit weekend beginnen. Ook werd in Algerije de Toeareg Rally gisteren afgelast, evenals de Qatar Rally. Zoals ik al zei, een zwarte dag.

Het besluit van de regering kwam na de vaststelling van een 2e infectie (slechts 2, beide blijkbaar ouder dan 80 jaar) op het Marokkaanse grondgebied en is voorlopig geldig tot eind maart .

Deze beslissing zorgt natuurlijk voor veel stress voor iedereen, zowel voor de organisatie als voor de deelnemers. Er is al veel geld uitgegeven, 1300 mensen hebben hun vakantie gepland, etc. Maar dat houdt ons niet tegen. Momenteel zijn de evenementen in april nog onaangetast en daarom gaan we door met de voorbereidingen voor de Morocco Desert Challenge. We hopen dat de situatie met Coronavirus zal stabiliseren en dat de opschorting door de regering zal worden opgeheven.

We volgen de situatie op de voet en we houden u te allen tijde op de hoogte met de juiste informatie. Zodra we meer info ontvangen, zullen we dit zeker direct communiceren.

Tekst en foto's: Press release
RSS News Feed