Nieuws

Tevreden gezichten bij VDZ Racing na finish in Hellendoorn Rally

Afgelopen vrijdagavond en zaterdag stond de Eurol Hellendoorn Rally op het programma. Waar vooraf de verwachtingen hooggespannen waren, onder andere door het imposante deelnemersveld en de prachtige historische rallyauto’s, werden deze op alle opzichten overtroffen. Het leek wel een WK rally wedstrijd in Markelo / Hellendoorn en omgeving, met enorm veel publiek op de been om prachtige rallysport te aanschouwen. Dat viel ook Roel van der Zanden en Gijs Boom op die met de VDZ Racing Yaris GR een prachtige rally beleefden en tevreden aan de finish stonden met een 40e plaats algemeen en de 2e plaats in de GR Yaris standaard klasse.

Na een lange zomerstop kon er dus vrijdagavond eindelijk weer gestart worden in een rally. Nadat eerder op donderdagavond en vrijdag de pacenotes waren gemaakt van de uitdagende proeven kon het hele team niet wachten om weer de strijd aan te gaan in de GR Yaris Challenge, waar er dus een onderscheid is gemaakt tussen de Pro-klasse en de standaard-klasse. Op de eerste klassementsproef, Daarle, werd er meteen flink huisgehouden wat resulteerde in een achterstand van slechts 1,4 seconde op concurrent Eduard Eertink. Dat was meteen het kleinste gat gedurende de rally, waarin VDZ Racing liet zien toch weer stappen te maken met de potente Yaris. Uiteraard werd Eertink geholpen door het feit dat het zijn thuisrally is.

Roel en Gijs konden dan ook na afloop niet anders dan tevreden zijn met de getoonde prestaties in een machtig deelnemersveld waar in de klasse NC2 (waar ook de GR Yaris Challenge onder valt) ook enorm veel competitie was. En waren ze uiteraard blij om weer flink wat kilometers gemaakt te hebben met oog op de laatste 2 wedstrijden van het seizoen, de Twente Rally en de Jack’s International Drenthe Rally. In een overvol startveld met 100 equipes in de rally haalden 77 teams de finish.

Roel: “Wat hebben we genoten van de Hellendoorn Rally. Ik denk niet dat ik ooit zoveel publiek gezien heb bij een rally! Tel daarbij op het prachtige weer, de unieke klassementsproeven en het hele team wat zijn beste beentje heeft voorgezet om tot dit mooie resultaat te komen. En dat zorgt toch wel voor een hele grote glimlach op mijn gezicht! Natuurlijk moeten we nog stappen maken om de competitie echt goed aan te kunnen gaan maar stukje bij beetje naderen we dat niveau. Tot slot wil ik het publiek bedanken voor alle support op en naast de klassementsproeven, uiteraard de vele officials en vrijwilligers en de organisatie voor het neerzetten van zo’n waanzinnig evenement!”

Gijs: “Ik sluit me grotendeels aan bij de woorden van Roel. Wat een prachtig weekend was het. Af en toe was het wel uitkijken met al het publiek op de verbindingen en niet te veel tijd verliezen op weg naar de tijdcontrole van de volgende klassementsproef of de regroup, maar goh, waar klagen we over? De hele regio stond in het teken van de rally, het was 1 groot feest!”

De spanning in de wedstrijd speelde zich voornamelijk af tussen Jos Verstappen en Bernhard ten Brinke, beide uitkomend met de laatste specificatie Skoda Fabia Rally2 uit de stallen van Wevers Sport. Nadat Ten Brinke op de eerste proef als snelste opende, nam Verstappen het initiatief over met kanontijden op de vrijdagavond. Op de laatste proef maakte Verstappen een remfoutje waardoor hij naast het parcours terecht kwam. Toen hij terug naar de proef wilde keren werd er een greppeltje over het hoofd gezien waardoor de Skoda stil kwam te staan. Hij kwam er uiteindelijk mee weg maar had wel 2 minuten verloren. De volgende dag werden de kanontijden door Verstappen voortgezet maar hij was uiteraard kansloos voor de overall overwinning. Die ging dus naar Bernhard ten Brinke samen met navigator Davy Thierie. Tweede werd de Duitse equipe Satorius / Hain met de Ford Fiesta R5 MkII en de derde plaats was er voor Kevin van Deijne en Hein Verschuuren met de Hyundai i20 N Rally2 die nog net een paar seconden overhield op Verstappen, die op zaterdag van plek 11 opklom naar P4 en finishte op 1:15 van Ten Brinke.

De volgende rally van VDZ Racing is de Twente Rally op 21 & 22 oktober aanstaande.

RSS News Feed