Nieuws

Nieuws
Geslaagd debuut Eduard Eertink in GR Yaris Challenge tijdens Vechtdal Rally
Geslaagd debuut Eduard Eertink

Tijdens de Vechtdal Rally ging het er in de GR Yaris Challenge heet aan toe. De warme zomerse dag zorgde voor zware omstandigheden, maar 4 van de 5 gestarte equipes wisten de finish te bereiken, waar opnieuw Yannick Vrielink de snelste bleek te zijn.

Het gaat er heet aan toe in GR Yaris Challenge tijdens Vechtdal Rally
Yaris Challenge tijdens Vechtdal Rally

Tijdens de Vechtdal Rally ging het er in de GR Yaris Challenge heet aan toe.

Rallysport Utrecht tevreden na geslaagde Rallye Stemweder Berg
Rallysport Utrecht ok na Stemweder Berg

Het team van Rallysport Utrecht nam afgelopen weekend met twee equipes deel aan de 51e editie van de ADAC Rallye Stemweder Berg rond de Duitse plaats Lübbecke.

Tweede zege Vrielink in hete Vechtdal Rally
Tweede zege Vrielink in Vechtdal Rally

Na twee rally’s in de Yaris GR Challenge hebben Yannick Vrielink en Glenn Crooijmans het maximaal aantal punten behaald.

Verlinde opnieuw de sterkste in Motul Clio Rally Trophy
Benoit Verlinde opnieuw de sterkste

De Belgische equipe van Benoit Verlinde en Anton Dupan heeft ook in de derde wedstrijd van de Motul Clio Rally Trophy de winst naar zich toe getrokken.

Bob de Jong naar verhitte 3e plaats in Vechtdal Rally
Bob de Jong naar verhitte 3e plaats

In en rond Hardenberg werd in de derde ronde van het Open Nederlands Rally Kampioenschap tijdens de Vechtdal Rally letterlijk en figuurlijk een verhitte strijd uitgevoerd door de kanshebbers op de titel.

Pech voorkomt topklassering Kevin van Deijne
Pech voorkomt topklassering van Deijne

Kevin van Deijne en Hein Verschuuren hebben genoegen moeten nemen met de vijfde plaats tijdens de Vechtdal Rally in en om Hardenberg.

Sterke rentree van den Brink na blessure
Bob de Jong - preview Vechtdal Rally
Ott Tänak wint de WRC rally van Italië
Kobus en Nortier beperken schade
Verlinde winnaar Motul Clio Rally Trophy
Souman kijkt met dubbel gevoel terug
GR Yaris Challenge trapt af in ELE Rally
Bob de Jong teleurgesteld na 5e plaats
1 / 12

ACtronics Achterhoek Rally grande finale Nederlands Rallykampioenschap 2022

De ACtronics Achterhoek Rally zal op zaterdag 10 december 2022 de afsluiter van het Open Nederlands Rallykampioenschap zijn. Het Nederlands Rallykampioenschap startte in maart en kent in totaal acht manches. De ACtronics Achterhoek Rally is grote afsluiter van het kampioenschap, wat betekent dat de beslissing waarschijnlijk in de Achterhoek zal plaatsvinden! 

Prachtig affiche voor de boeg
Nadat de ACtronics Achterhoek Rally zowel in 2020 als in 2021 helaas niet door kon gaan heeft de rallyorganisatie alles klaarstaan om er dit jaar een groot rallyfeest van te maken. Ondanks de grote teleurstellingen die de enthousiaste organisatie te verduren heeft gehad, staan mede dankzij alle ontvangen steunbetuigingen alle neuzen dezelfde kant op om er een geslaagd evenement van te maken. Hoewel de start van de rally nog zo’n acht maanden duurt, is de organisatie al druk bezig met de voorbereidingen. De gesprekken met de gemeente zijn in volle gang en verlopen positief. Ook dit jaar legt de organisatie de focus om de rally in de gemeente Berkelland te verrijden.  

Onderdeel van verschillende kampioenschappen 
De prachtige proeven in de Achterhoek zorgen ervoor dat de rally ondanks haar nog jonge historie op de interesse van Nederlands beste rallycoureurs kan rekenen. Ook verschillende merkencups hebben de ACtronics Achterhoek Rally op hun kalender gezet. Zowel de 206 Rally Cup (Nederlands grootste rallyklasse) als de BMW 130i Challenge (Nederlands meest dwarse klasse) zullen aan de start verschijnen. Naast het moderne rallygeweld zullen ook de auto’s van weleer weer aan de start verschijnen in Eibergen. Denk aan de Audi Quattro, Lancia Delta, Opel Ascona, Ford Escort. Stuk voor stuk rallyauto’s met een groot rallyverleden die haar sporen meer dan verdiend hebben. Steeds meer pareltjes uit de jaren 70 en 80 komen tevoorschijn om deel te nemen aan het Nederlands Historic Rally Kampioenschap waar de ACtronics Achterhoek Rally deel van uitmaakt. Zo maakte in 2021 voormalig Nederlands Rallykampioen Erwin Doctor zijn comeback in dit kampioenschap. De titel ging vorig jaar naar Piet-Hein van der Heijden in de door MCC Sport geprepareerde Lancia Delta Integrale. 

Zet hem nu je in agenda! 
2022 belooft een geweldig jaar te worden op rallygebied. Alle reden dus om hét affiche van het jaar alvast in je agenda te reserveren. We heten iedereen dan ook van harte welkom om op 10 december van een prachtige rallydag te gaan genieten! 

Tekst en foto's: Press release
RSS News Feed