Nieuws

Nieuws
Paul Souman zet positieve lijn door in ELE Rally
Souman zet positieve lijn door in ELE Rally

De positieve flow die rijder Paul Souman en navigator Arjen Alons al in de Belgische Sezoensrally te pakken hadden, zette het duo in de ELE rally voort.

GR Yaris Challenge opent seizoen in ELE Rally
Yaris Challenge opent seizoen in ELE Rally

Tijdens de 58e editie van de ELE Rally ging het tweede seizoen in de GR Yaris Challenge van start.

Bob de Jong wint voor vierde keer de ELE Rally
Bob de Jong wint alweer de ELE Rally

Met zijn vierde zege in de ELE Rally komt rallyrijder Bob de Jong op de tweede plaats van veel-winnaars, op gelijke hoogte met Henk Vossen en alleen rally-legende Jan van der Marel met vijf titels nog voor zich!

VDZ Racing maakt de nodige kilometers in ELE Rally
VDZ Racing maakt de nodige kilometers

Afgelopen weekend stond VDZ Racing, met Roel van der Zanden en Gijs Boom, eindelijk weer eens aan de start van een rally.

Sterk podium voor Van Deijne in ELE Rally
Sterk podium voor Van Deijne in ELE Rally

Kevin van Deijne en Hein Verschuuren hebben met een sterke tweede plaats in de 58e ELE Rally goede zaken gedaan voor het Open Nederlands Rally Kampioenschap.

Klein Kromhof en Deij winnen loodzware ELE Rally
Klein Kromhof en Deij winnen ELE Rally

Maar liefst 11 Renault Clio’s verschenen aan de start van de tweede ronde van de Motul Clio Rally Trophy, de ELE Rally rondom Son.

Biesheuvel wint ELE Historic Rally
Biesheuvel wint ELE Historic Rally

Met een hagelnieuwe bolide werden Antoine Biesheuvel en Saskia Bleijenberg de winnaars van de 5e ELE Historic Rally.

De Jong wint zonovergoten ELE Rally
Bob de Jong aan kop in de 58e ELE Rally
Op naar de thuisrally.
Dwars in de ELE Rally.
e Jong en e Wild hebben zin in ELE Rally
Vol deelnemersveld in 58e ELE Rally
De ELE klassementsproeven belicht
Souman haalt doelstelling in Sezoensrally
1 / 8

Verstappen pakt mooie 2de plaats in Bocholt

Op kwaliteit staat geen leeftijd. Dat is nog maar eens bewezen in de Sezoensrally, de zesde manche van het Kroon-Oil Belgian Rally Championship. De algemene overwinning ging er naar de 23-jarige Maxime Potty, terwijl de snelste Master (50+), de 50-jarige Jos Verstappen, op de tweede plaats eindigde op amper 14″.

In de eerste ronde ontdekte Jos Verstappen het specifieke parcours in Noord-Limburg, waardoor hij een halve minuut liet liggen, maar vanaf de tweede ronde ging het tempo fors omhoog. De Nederlander stuurde zijn Skoda Fabia RS Rally2 naar een knappe 2de plaats algemeen, op amper 14″ van winnaar Potty.
“In de eerste ronde van elke rally laat ik door een gebrek aan parcourskennis tijd liggen. Ook hier. Op de kiezel ging het meteen goed, want ik wist wat ik kon verwachten, maar het asfalt verraste me. Er lag veel meer grind op de baan dan ik had verwacht. Pas in de tweede ronde wist ik dat ik moest anticiperen om de wagen al met de handrem te zetten zodat ik onderstuur kon vermijden,” vertelde de winnaar bij de Masters.

Na de opgave van Jimmy D’hondt (versnellingsbak) in de openingsronde, ging de tweede plaats bij de Masters naar Franky Boulat, tevens de winnaar in de M-Cup. “In de eerste ronde maakte ik een paar  foutjes en verloor ik even het ritme toen ik verrast werd door het feit dat een strook onverhard besproeid was met water. Daarna kwam het vertrouwen snel terug,” vertelde Boulat die 9de algemeen werd.

Richard Pex werd derde bij de Masters, ondanks een schuiver waardoor hij een tijdje in een greppel stak en bevrijd moest worden door de toeschouwers. Dirk Deveux werd vierde, voor Patrick Schrooten en Rainer Hermann.

Tekst: PR BRC
Foto's: Niek Bakker
RSS News Feed