Nieuws

Nieuws
Souman wint RC3 klasse in ELE Rally
Souman wint RC3 klasse in ELE Rally

Paul Souman en Arjen Alons hebben afgelopen weekend hun tweede klassewinst op rij behaald.

Van Deijne opnieuw 2de in ELE Rally
Van Deijne opnieuw 2de in ELE Rally

Afgelopen weekend werd in de omgeving van Son de 59e editie van de ELE Rally verreden, de thuiswedstrijd van regerend landskampioenen Kevin van Deijne en Hein Verschuuren.

Tevredenstellende 8ste plaats voor Henk Vossen
Tevredenstellende 8ste plaats Vossen

Na een verregende Zuiderzeerally bij de opening van het Nederlandse rallyseizoen waren de weergoden ook tijdens de 59e ELE Rally de rallyrijders niet gunstig gezind.

Anja van Loon wint Rally 3 klassement
Anja van Loon wint Rally 3 klassement

Anja van Loon en Martine van den Heuvel wonnen het Rally3-klassement met de Renault Clio Rally3 en werden derde in de Renault Clio Trophy

Vrielink wint op grootse wijze ook de ELE Rally
Vrielink wint op grootse wijze ELE Rally

Multitalent Yannick Vrielink mag nu al de verrassing van het nog jonge 2024-rallyseizoen worden genoemd. Nadat hij in maart al de Zuiderzeerally wist te winnen, boekte de Ford-rijder na twee enerverende dagen een prachtige zege in de uitdagende 59e editie van de ELE Rally.

ELE Rally 2024
ELE Rally 2024We hebben weer eens een foto album gepubliceerd: ELE Rally 2024. Veel plezier bij het kijken en het ophalen van herinneringen...
Eerste avond in de ELE Rally brengt verrassingen
Eerste avond ELE brengt verrassingen

Na een dag vol met uitdagingen is vanavond de eerste etappe van de 59e ELE Rally afgesloten.

“Wim Luijbregts Trofee” voor ELE Rally
Stevens RallySport naar ELE Rally
Souman pakt klassewinst in Sezoensrally
Henk Vossen kijkt uit naar thuisrally
Terug naar de ELE rally van 1988?
Niels Reynvoet wint spannende Sezoens Rallye
Sebatièn Ogier wint Rally van Portugal
Marijan Griebel wint in Sulingen
1 / 15

Anja van Loon finisht eerste Dakar als 14e

Debuteren in de Dakar Rally is nooit gemakkelijk, maar Anja van Loon laat zien dat een debuut heel erg goed kan gaan. Samen met de ervaren Dmytro Tsyro finisht ze als 14e in het T3-klassement. Gedurende de rally blijft Van Loon haar eigen tempo rijden en blijft ze uit de problemen. Daarnaast is ze ook de snelste van de familie en krijgen de plannen voor Dakar 2024 meer vorm.

“Dit is zo vet!” zegt Anja. “Dit had ik niet durven dromen. Mijn doel was om te finishen en ik zou het mooi vinden om in de top 25 te komen. Dmytro en ik worden gewoon 14e! De Can-Am heeft heel de rally niets meegemaakt, daar ben ik South Racing heel dankbaar voor. Ook wil ik Dmytro bedanken, dankzij hem staan we hier en zijn ervaring was echt goud waard. Natuurlijk wil ik alle sponsoren bedanken voor hun steun en de fans voor alle leuke berichten. Maar mijn grootste dank gaat uit naar mijn man, Erik. Zijn steun is zo belangrijk, hij heeft me er echt doorheen gesleept en me zo goed geholpen. Dankjewel schat.”

Anja is ook de snelste van de familie. “Dat is wel leuk! De rest van de familie heeft wel wat meegemaakt en wij gelukkig niet, maar dit gaan ze nog wel even horen. Erik moest na de 7e etappe helaas opgeven, maar in het klassement zit ik ongeveer een uur voor mijn broers. De familiecompetitie heb ik gewonnen dit jaar!”

De plannen voor Dakar 2024 worden steeds concreter voor Anja. “Ik ga met een Iveco Powerstar rijden van Team De Rooy. Daarin gaan we met drie vrouwen rijden, Floor Maten zal mij navigeren en Suzanne Peek wordt de monteur. Het programma voor dit jaar krijgt steeds meer vorm, ik ga een aantal wedstrijden met de Can-Am rijden, samen met Floor, en ook veel testen in Marokko met Suzanne daarbij. Ik heb er heel erg veel zin in! Drie vrouwen in de truck is een unicum in de Dakar Rally.”

In dat programma zal ook Erik wedstrijden gaan rijden. “Zoals het er nu uitziet, worden dat de rondes uit het W2RC en nog een aantal Baja’s. Dus we beginnen in Abu Dhabi eind februari, we gaan ook naar Mexico en Argentinië. Maar daar komt binnenkort meer over, eerst gaan we genieten van dit debuut van Anja. Wat een topprestatie van haar! Ik ben zo ontzettend trots, ze heeft maar 3 lekke banden gehad en verder niks meegemaakt. Dit was een hele zware Dakar, dus het is een goede vuurdoop geweest.”

Tekst en foto's: Press release
RSS News Feed