Nieuws

Lang gekoesterde wens gaat in vervulling voor Stevens RallySport

Op 24 en 25 mei 2024 is het weer tijd voor de ELE-rally, DE thuisrally van het Stevensrallysport team. De wedstrijd wordt weer verreden in en rondom Son en Breugel. Het is de 59e editie van dit evenement en voor de broers Wim en Wesley een editie om naar uit te kijken. Wim en Wesley zullen namelijk niet samen rijden in de vertrouwde rode leeuw, maar deze editie zullen ze beide aan de start komen met een auto. Wim zal starten in de eigen auto en Wesley zal rijden in een gehuurde 206 1.6 cup auto van Alex Eisenberg.

Je leest het goed, een extra auto dus voor het team. Iets wat al langer op de planning/wensenlijst stond. Een aantal maanden geleden is er contact geweest met Alex over het huren van zijn auto voor de ELE-rally. Helaas was het op dat moment nog niet mogelijk. Woensdag 8 mei kwam er dan toch een bericht binnen bij Wesley: “Zou je toch nog willen rijden in de auto tijdens de ELE?" Hij is toch beschikbaar gekomen”. 

Een bericht waar Wesley en Wim niet lang over na hoefde te denken. Denken in oplossingen en niet in problemen werd het motto. Er moest natuurlijk nog wel van alles geregeld worden en de inschrijving sloot al op 12 mei. In de dagen na het bericht werd alles op alles gezet om budget te vinden, een extra navigator te vinden en beide voertuigen klaar te maken. En we kunnen zeggen dat alles gelukt is.

Wim zal over de proeven genavigeerd worden door gelegenheidsnavigator Koen Dalvoorde uit Den Ham en Wesley heeft Alex naast hem zitten. Beide auto’s staan er klaar voor en met enorme dank aan Rookie Automotive Events is het ook gelukt om het budget rond te krijgen. Al met al een editie van de ELE-rally om naar uit te kijken voor het gehele team. 

De startnummers zijn inmiddels ook bekend, zo zal Wim starten met startnummer 42 en Wesley met startnummer 64. De service is dit jaar ingericht t.h.v. Habraken 1214 in Veldhoven. Het startpodium staat opgesteld in het centrum van Son, op het plein naast Café De Zwaan. De verwachting is dat op vrijdagavond Wim omstreeks 19.50 uur over het podium zal rijden en Wesley omstreeks 20.10 uur. Na het podium gaat het echt beginnen en gaan ze onderweg naar de Helmond voor de eerste proef. Op de vrijdagavond zullen in totaal 4 proeven gereden worden en wordt de finish verwacht omstreeks 01.00 uur. 

Na hopelijk een succesvolle vrijdagavond zullen de broers starten op het schema van finishen van de avond ervoor. Hierdoor is het nu nog niet te zeggen hoe laat dit ongeveer zal zijn. De eerste deelnemer van de rally zal op zaterdag omstreeks 13.12 uur weer over het podium rijden om de rally te hervatten. Op zaterdag staan er dan nog 11 proeven te wachten. Dit zullen Strijpse Kampen, Spoordonk, Wintelre, Sint-Oedenrode en de publieksproef Son (Ekkersrijt) zijn. Na een goede 140 kilometer op snelheid staat de finish voor de eerste deelnemer gepland omstreeks 00.00 uur in het centrum van Son.

Tekst en foto's: Press release
RSS News Feed