Nieuws

Ogier wint Kroatië Rally in bloedstollende finale

Sébastien Ogier behaalde zondagmiddag een adembenemende overwinning in de laatste adem van de Rally van Kroatië in de op twee na dichtstbijzijnde FIA ​​World Rally Championship-finish in de geschiedenis.

Na een opmerkelijke laatste dag van het eerste WRC-optreden van Kroatië ging de wereldkampioen Toyota Yaris-teamgenoot Elfyn Evans in de laatste kilometers voorbij om de driedaagse rally met 0,6 seconde te winnen.

Thierry Neuville eindigde als derde in een Hyundai i20, 7,5 sec verder terug, maar de feiten doen nauwelijks recht aan het drama van een rally die lang in de herinnering zal blijven.

Het trio vocht vanaf de start van vrijdag met hand en tand op de gladde wegen van Kroatië bij Zagreb. Na verschillende keren van plaats te hebben gewisseld, opende de laatste dag met Ogier een voorsprong van 6,9 seconden op Evans, ondanks een lekke band in het tweede been, en iets meer dan 10 seconden voor de drie coureurs.

Het drama speelde zich af toen Ogier op zondagmorgen betrokken was bij een verkeersongeval op weg naar de openings klassementsproef. Niemand raakte gewond, maar de impact beschadigde de carrosserie van de Yaris en het cruciale aerodynamische pakket.

Evans profiteerde van de problemen van Ogier om de eerste twee tests te winnen en de Welshman begon de laatste 14 km live TV Wolf Power Stage met een voorsprong van 3,9 seconden, aangezien de Belg Neuville nog steeds op beide jaagde.   

Tussentijden lieten zien dat Ogier de Welshman naderde voordat Evans wijd op een berm bij de finish gleed. Het was de kans die Ogier nodig had, en hij scheurde over de finish om zijn 51ste overwinning in zijn carrière te noteren, een Toyota een-twee te bezegelen en de leiding in het kampioenschap terug te winnen.  

"De emotie voor ons is nu super sterk", gaf Ogier toe. “Het is voor ons een bizar avontuur geweest tussen de lekke band en het probleem vanmorgen. Ik was eerlijk gezegd blij dat ik nog steeds in de rally was. Ik denk dat we daarom deze sport doen, vanwege deze emotie. "

Neuville had tijdens het weekend behoorlijk wat problemen, waaronder een slechte bandenkeuze en spin, en een gemiste kruising in die laatste etappe betekende dat de Belg genoegen nam met de derde plaats.

Tekst: PR WRC
RSS News Feed
Uitslag (top 5)
1 [ 1]
S. Ogier 2:51:22,9
J. Ingrassia
Toyota Yaris Wrc
2 [33]
E. Evans +0:00,6
S. Martin
Toyota Yaris Wrc
3 [11]
Thierry Neuville +0:08,1
Martijn Wydaeghe
Hyundai I20 Coupe Wrc
4 [ 8]
O. Tänak +1:25,1
Martin Järveoja
Hyundai I20 Coupe Wrc
5 [16]
Adrien Fourmaux +3:09,7
Renaud Jamoul
Ford Fiesta WRC
Klik hier voor alle resultaten